چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲
«ترانه‌های نوازش» در کتابخانه عمومی پیامبر (ص) نقد شد

کتاب «ترانه‌های نوازش» با حضور مصطفی رحماندوست، نویسنده اثر، در کتابخانه عمومی پیامبر (ص) شهر تهران نقد و بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی تهران، به همت فاطمه قربانی، مسئول کتابخانه، نشست نقد و بررسی کتاب «ترانه‌های نوازش» با حضور پوراندخت وزیرپور، مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اکرم نادری، معاون اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، مصطفی رحماندوست، نویسنده کتاب، انسیه موسویان، منتقد، 30 آذرماه در کتابخانه عمومی پیامبر (ص) شهر تهران مورد نقد و بررسی قرار گرفت و آنان با برخی از قافیه‌های این کتاب آشنا شدند.

انسیه موسویان در این آیین به بیان نکات مثبت کتاب پرداخت و گفت: در درون‌مایه شعر‌های «ترانه‌های نوازش» نوعی ریتم، آهنگ و معنا وجود دارد.
 
وی ادامه داد: برای این‌که از شعرهای کتاب لذت ببریم، باید آهنگ و شعر را دوست داشته باشیم. معمولا شعرهای آهنگین برای این‌که زیباتر و ماندگارتر در ذهن کودکان باشند از «قافیه» استفاده می‌کنند و قافیه باعث می‌شود که کلمات دارای یک نوع آهنگ و ریتم شود. اگر به کلمات کتاب «ترانه‌های نوازش» توجه کنیم، شاهد کلماتی همچون سیاهه، راهه، زمستون، بلستون، مدرسه، هندسه و کلمات دیگر هستیم و چون حروف آخر آنان شبیه به هم هستند به آنان قافیه می‌گویند.

این منتقد ادبی سپس از بچه‌ها خواست با جستجو در شعرهای کتاب کلمات هم‌قافیه را پیدا کرده و برای دوستان خود بخوانند. آنگاه از آنان خواسته شد خودشان چندین کلمه «هم قافیه» را که به ذهنشان می‌رسد را اعلام کنند. 

مصطفی رحماندوست با قافیه چین چین یکی از سروده‌های خودش را قرائت کرد: 
«گل لالا گلچین لالا 
دامن چین چین لا لا
چین روی چین بخوابه 
چین چین پاچین لالا
صد روی چین آبی
همچون و همچین لالا
شکر کنار نمک 
فلفل و دارچین لالا 
خوب بخوابید تا فردا 
الهی آمین لالا» 

در این جلسه، مصطفی رحماندوست و انسیه موسویان سعی کردند با زبان کودک و بهره‌گیری از شعر و آواز و مشارکت دانش‌آموزان حاضر در جلسه برخی از مفاهیم ادبی همچون قافیه را با استناد به کتاب «ترانه‌های نوازش» برای بچه‌ها یادآوری کنند.

 
انسیه موسویان، منتقد جلسه هم خطاب به بچه‌ها بیان کرد: سعی کنید کتاب‌های بیشتری بخوانید و عضو کتابخانه‌ها شوید و با کمک پدر و مادرهای خودتان با دیگر کتاب‌های مصطفی رحماندوست بیشتر آشنا شوید. 

در بخش دیگری از جلسه مصطفی رحماندوست یکی دیگر از شعرهای خودش به نام «لالایی بچه‌ها» را که بیشتر برای اسباب‌بازی بچه‌ها نوشته شده را قرائت کرد: 
«ماشین من جان جان ، ترمز و گاز قان قان
با سرعت خیلی زیاد مثل باد 
به چپ به راست توکوچه و خیابان
هر دو تا که خسته شدیم خاموش شدیم ، 
بسته شدیم پارک می کنیم
ماشین من توی کمد ، من تو رختخوابم 
بوق و بوق و بوق ، بوق نزنید تا من کمی بخوابم»

پوراندخت وزیرپور، مشاور دبیرکل و عضو هیات امنا نیز در این آیین گفت: ما هر کاری در کتابخانه‌های عمومی می‌کنیم برای این است که شما بهتر پرورش پیدا کنید. من با این‌که نزدیک 40 سال است در دانشگاه تدریس می‌کنم، اما هنوز بچه‌ها را فراموش نکردم. برای ما در درجه اول بچه‌ها در اولویت هستند.

وی با بیان این‌که معتقم آموزش و پرورش در زمینه کتاب و کتابخوانی کم‌کاری کرده است، افزود: مربیان مدارس باید برای کتاب و کتابخوانی تلاش بیشتری کنند و من خوشحالم که هنوز انسان‌هایی مثل مصطفی رحماندوست و خانم موسویان را داریم که در مورد کتاب و کتابخوانی بچه‌ها تلاش می‌کنند. کتابخانه جای شما و خانه شما است. همیشه سعی کنید سری به کتابخانه‌ها بزنید، چراکه ما برنامه‌های خوبی در کتابخانه‌ها داریم. 

وزیرپور تصریح کرد: امید ما به شما نونهالان است، بنابراین درست درس بخوانید و به‌جز کتاب‌های درسی سعی کنید کتاب‌های دیگر را هم بخوانید و پژوهش کنید تا ما شاهد ایران سربلند و افتخارآمیز در آینده باشیم. 

در خاتمه نیز به برخی از بچه‌ها که در مسابقه برنده شدند با حضور مصطفی رحماندوست، انسیه موسویان، پوراندخت وزیرپور و اکرم نادری، معاون اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی، هدایایی اهدا شد و مصطفی رحماندوست نیز با امضای خود پشت جلد کتاب «ترانه‌های نوازش» این کتاب را به بچه‌های حاضر در جلسه هدیه کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها