یکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
«دائره‌المعارف پزشکی اسلام و ایران» منتشر می‌شود

علی‌اکبر ولایتی، در حاشبه آیین یادمان فرهیخته فرهنگ و تمدن اسلام ایران، محمدبن‌ زکریای رازی و رونمایی از ترجمه کامل کتاب «الحاوی» به زبان فارسی در جمع خبرنگاران از انتشار جلد‌های نخست مجموعه پنج جلدی «دایره‌المعارف پزشکی اسلام و ایران» در 22 بهمن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) آیین یادمان فرهیخته فرهنگ و تمدن اسلام ایران، محمدبن‌ زکریای رازی و رونمایی از ترجمه کامل کتاب «الحاوی» به زبان فارسی یکشنبه (28 آذرماه) با حضور دکتر علی‌اکبر ولایتی، رئیس کمیته رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران، دکتر سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر محمدابراهیم ذاکر، پژوهشگر و مترجم کتاب «الحاوی» به زبان فارسی و دکتر علی‌اصغر پیوندی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تالار همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

ولایتی در جمع خبرنگاران با اشاره به دیگر آثار رازی افزود: کتاب «من لا یحضره الطبیب» شامل مطالبی برای خوددرمانی ویژه افراد غیرپزشک است. براساس اعلام حاج‌آقا طهرانی رازی شیعه اثنی‌عشری بوده است. شیخ صدوق(ره) نیز بعد از رازی و به تبعیت از وی کتاب «من لا یحضر لا فقیه» را برای افرادی که به فقها دسترسی ندارند تالیف کرد. وی همچنین از انتشار دو جلد نخست «دایره‌المعارف پزشکی  اسلام و ایران» در 22 بهمن سال‌جاری خبر داد.

لزوم تعیین جایزه ویژه برای پژوهش درباره کتاب الحاوی

دکتر علی‌اصغر پیوندی، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره اهداف ترجمه کتاب «الحاوی» گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان دانشگاه پیشگام و پیشرو همچنین براساس توانمندی و دستیابی به اهداف اسناد بالادستی و تاکیدات مقام معظم رهبری برای گسترش طب سنتی ترجمه «الحاوی» با حمایت‌های دکتر علی‌اکبر ولایتی و به همت دکتر محمدابراهیم ذاکر ترجمه شد.

وی ادامه داد: طب سنتی مکمل و همگرا با طب نوین است بنابراین باید از فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود استفاده کرد. ترجمه دروس طب سنتی و گسترش آموزش مداوم در زمینه دامپزشکی براساس طب سنتی در دانشگاه شهید بهشتی صورت می‌گیرد. «الحاوی» به عنوان منبع با ارزش این عرصه در 23 جلد مبنایی برای پژوهش‌های گسترده در داخل و خارج دانشگاه است.
 
پیوندی با اشاره به لزوم تعیین جایزه‌ای در زمینه طب سنتی و پژوهش درباره کتاب الحاوی اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود جایزه‌ای طراحی شود تا براساس کتاب «الحاوی» پژوهش‌هایی صورت گیرد چرا که رازی نخستین دانشمند مبدع کارآزمایی بالینی در عرصه پزشکی است. سازمان یونسکو نیز سال 2016 و 2017 را به نام رازی نامگذاری کرده است. رونمایی از نخستین ترجمه فارسی کتاب «الحاوی» با مشارکت بخش‌هایی مختلف ازجمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان یونسکو صورت گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها