شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
قطبی: «در محضر پیامبر (ص)» بهترین الگو برای سبک زندگی اسلامی است/ لزوم معرفی اسلام حقیقی به دنیا

بیست و هفتمین روز از آذرماه برابر با 17 ربیع‌الاول در تقویم منور به زادروز باسعادت پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) است. حجت‌الاسلام هادی قطبی، نویسنده کتاب «در محضر پیامبر (ص)» به مناسبت این روز خجسته در گفت‌و‌گو با «ایبنا» این کتاب را بسیار کاربردی و به دور از شعارزدگی و بهترین الگو برای سبک زندگی اسلامی معرفی کرد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- 
«ستاره‌ای بدرخشید و ماه مجلس شد / دل رمیده ما را رفیق و مونس شد
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت / به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد»

روز جمعه، هفدهم ربيع‌الاول عام‌الفيل برابر با سال 570 ميلادى (به روايت شيعه) شهر مکه منور به نوری ابدی و سرشار از عطری آسمانی شد. در این روز آمنه دختر وهب، صاحب فرزندی شد که مدتها قبل نوید آمدنش در کتاب‌های آسمانی و پیامبران پیشین داده شده بود. البته بيشتر علماى اهل سنّت، تولد آن حضرت را روز دوشنبه دوازدهم ربيع‌الاول آن سال دانسته‌‏اند.

حضرت محمد (ص) در تورات و برخى كتاب‌های آسمانى «احمد» ناميده شده است. آمنه، دختر وهب، پيش از نامگذارىِ فرزندش توسط عبدالمطلب به «محمد»، وى را «احمد» ناميده بود.

كنيه حضرت محمد (ص) ابوالقاسم و ابوابراهيم بوده و رسول اللّه، نبى اللّه، مصطفى، محمود، امين، امّى، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذير، بشير، مبين، كريم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذكّر، يس و طه‏ برخی از القاب ایشان است.

این حضرت از 27 رجب سال چهلم عام‌الفيل (610 ميلادى) كه در سن چهل سالگى به رسالت مبعوث شده بود تا 28 صفر سال يازدهم هجرى كه رحلت فرمود، به مدت 23 سال عهده‏دار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص) علاوه بر رسالت، به مدت 10 سال امر زعامت و زمامدارى مسلمانان را پس از مهاجرت به مدينه طيبه برعهده داشت.

درباره سیره، شخصیت و زندگانی پیامبر (ص) کتاب‌های بسیاری نوشته شده که هر یک از زاویه‌ای متفاوت به این حضرت و زندگانی ایشان نگاه کرده‌اند. از جمله آثار شاخصی که در دهه اخیر درباره حضرت محمد (ص) به رشته تحریر درآمده، کتاب «در محضر پیامبر (ص)؛ مصاحبه‌ای صمیمی با حضرت محمد (ص)» نوشته مشترک سید داوود سید میرزایی و هادی قطبی است که تا سال 1395 از سوی انتشارات احمدیه به چاپ بیست و چهارم رسیده است. البته چهار چاپ آخر این کتاب توسط انتشارات بهار دلها صورت گرفته است. تاکنون حدود 100 هزار نسخه از این کتاب راهی بازار نشر شده است.



فرازهایی مختصر و مفید از زندگی سراسر نور پیامبر گرامی اسلام

به مناسبت سالروز میلاد باسعادت حضرت محمد (ص) با حجت‌الاسلام والمسلمین هادی قطبی، یکی از نویسندگان کتاب «در محضر پیامبر (ص)؛ مصاحبه‌ای صمیمی با حضرت محمد (ص)» گفت‌وگو کرده ایم. کتاب‌های «اشکها می‌پرسند»، «امام مهدی»، «بانوی بی‌نشان»، «پرسمان علوی»،«سیب سرخ بندگی» و «پیامبر من» از جمله آثاری هستند که در کارنامه وی دیده می‌شوند و کتاب‌های «بصیرت سیاسی» و «مقایسه میان قبل و بعد از انقلاب» را نیز در دست چاپ دارد.

وی درباره شیوه تالیف این کتاب عنوان کرد: این اثر در قالب پرسش و پاسخی صمیمانه و ساده با پیامبر عظیم‌الشان اسلام تدوین شده است. زبان کتاب بسیار ساده و عامیانه البته براساس احادیث و روایات منتسب به حضرت محمد (ص) است. سوالات این کتاب کاربردی و به‌روز و متناسب با نیازهای روز جامعه و به‌ویژه جوانان طراحی شده و در قالبی شیرین و جذاب و ساده به این نیازها پاسخ می‌دهد.

حجت‌الاسلام قطبی افزود: در این اثر سعی شده نکات کاربردی و بدور از شعارزدگی باشد، مگر در مواردی که مربوط به اعتقاد باشد. مجموعه حاضر، حاوی فرازهایی مختصر و مفید از زندگی سراسر نور پیامبر گرامی اسلام (ص) در ابعاد مختلف زندگی است که خود می‌تواند نمونه‌ای برای سبک زندگی اسلامی در عرصه‌های فردی و خانوادگی و اجتماعی باشد.

این نویسنده درباره شاخصه‌های متمایزکننده این کتاب با آثار مشابه گفت: کاربردی بودن، توجه به مسائل روز و قابل استفاده بودن برای همه اقشار و سنین، مهم‌ترین ویژگی‌های این کتاب به‌شمار می‌آیند.

وی در ادامه در معرفی بخش‌های این کتاب اظهار کرد: «از تولد تا نوجوانی»، «دوران جوانی و ازدواج»، «دوران پیامبری»، «دیدگاه‌ها (آموزه‌های دین اسلام)»، «زندگی خصوصی و ویژگی‌ها (سیره نبوی)» و «آخرین توصیه‌ها» فصل های کتاب را شامل می‌شوند.

نویسنده کتاب «پیامبر من» با اشاره به این‌که تاکنون به مسائل اجتماعی مربوط به زندگی پیامبر (ص) کمتر پرداخته شده، افزود: حکومت، سیاست، مدارا، حقوق بین‌الملل و صلح‌نامه‌ها از نگاه حضرت محمد (ص) و همچنین موضوعات مربوط به روانشناسی و جامعه‌شناسی پیامبر (ص) نسبت به مردم از جمله مواردی هستند که هنوز جای کار بسیاری دارند.

حجت‌الاسلام قطبی گفت: باید زندگی و اخلاقیات پیامبر (ص) به درستی به دنیا معرفی شود. ما نیاز به بازگشت به اسلام ناب محمدی داریم. امروزه گروه‌های افراطی منتسب به اسلام از جمله داعش و تکفیری‌ها، چهره زشتی از اسلام را به نمایش گذاشته‌اند و به این دلیل نگاه انسان‌ها نسبت به قرآن و اسلام و نبی مکرم اسلام، خوب نیست. باید الگویی زیبا و درست از پیامبر (ص) و اسلام حقیقی به دنیا معرفی کنیم. حتی در کتاب‌ها، رسانه‌ها و در منابر و مساجد نیز باید موضوعات و مسائل جدیدی را مطرح و آن‌ها را با نیازهای روز جامعه منطبق کنیم. مباحثی مانند اقتصاد مقاومتی و یا مدیریت جهادی و تربیت فرزند براساس دیدگاه و سیره پیامبر اسلام نیز از دیگر نیازهای امروز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها