دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰
ساعی: درباره جنگ تحمیلی بیشتر کتاب بنویسیم/ ورود داستان‌نویسان جوان برای ثبت جنگ اتفاق مبارکی است

زهرا ساعی، نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه رونمایی کتاب «گنج پنهان» گفت: درباره مظلومیت ما در دوران جنگ تحمیلی و مقاومت 8 ساله کشور ما هرقدر کتاب نوشته شود اندک است. کتاب «گنج پنهان» نشان می‌دهد که اکنون نسل سوم و چهارم وارد عرصه نگارش کتاب با موضوع دفاع مقدس شده‌اند که اتفاقی مبارک است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از کتاب «گنج پنهان» که براساس نامه‌های حجت درخشنده نوشته شده بود یکشنبه (21 آذرماه 95) با حضور ابوالفضل درخشنده، مسئول کارگاه داستان‌نویسی، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و زهرا ساعی، نماینده مجلس شورای اسلامی در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
 
دکتر ساعی در این برنامه به ماجرای آزادسازی خرمشهر و عملیات خیبر که در اسفند سال 1362 رخ داد پرداخت و گفت: نقش لشگر عاشورا در این عملیات بی‌بدیل بود و من به عنوان فرزند جانباز شهید خاطراتی از پدرم دارم که علاقه‌مندم در فرصتی آن‌ها را به رشته تحریر درآورم. امیدوارم چنین همتی در تمام مردم به وجود آید.
 
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درباره مظلومیت ما در دوران جنگ تحمیلی و مقاومت 8 ساله کشور ما هرقدر کتاب نوشته شود، اندک است. کتاب «گنج پنهان» نشان می‌دهد که اکنون نسل سوم و چهارم وارد عرصه نگارش کتاب با موضوع دفاع مقدس شده‌اند که اتفاقی مبارک است.

وی تاکید کرد: باید میان نسل‌های انقلاب ارتباط خوبی برقرار کنیم و معتقدم کتاب‌هایی که با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نوشته می‌شود می‌تواند ارتباط میان نسل‌های انقلاب را به وجود آورد.
 
ساعی با بیان اینکه فرزندان نسل سوم انقلاب نیز در مجلس شورای اسلامی حضور دارند، افزود: دو فراکسیون ایثارگران و فرزندان شاهد را با حضور آنها تشکیل داده‌ایم و امیدواریم بتوانیم نظارت درستی بر اجرای قوانین داشته باشیم.

نامه یک رزمنده و شایعات جنگ
ابوالفضل درخشنده دیگر سخنران این برنامه بود. وی با اشاره به سابقه برگزاری 15 سال کلاس‌های داستان‌نویسی پیشرفته گفت: این کلاس‌ها نیازمند فکرهای اولیه برای نگارش داستان بود و ما 15 عنوان کتاب براساس فکرهای اولیه (خاطرات یا نامه‌های رزمندگان) منتشر کرده‌ایم که کتاب‌های «از جنون تا مجنون» و «راز اسیر» از آن جمله‌اند.
 
این داستان‌نویس با بیان اینکه رمز کار فرهنگی ماندگاری آن است افزود: کتاب یکی از عناصر فرهنگ است که سالیان سال باقی می‌ماند. نام کتاب «گنج پنهان» برگرفته از سخنان رهبری است مبنی بر اینکه جنگ گنجی پنهان برای ماست.
 
وی درباره زمینه‌های نوشته شدن این کتاب توضیح داد: وقتی نامه‌ای از یکی از رزمندگان به دستم رسید محتوای این نامه توجه من را به خود جلب کرد چرا که به همه شایعات که درباره رزمندگان دوران جنگ تحمیلی بیان می‌شود پاسخ می‌داد شایعاتی از این قبیل که رزمندگان افرادی افسرده بودند، پول نداشتند، به عشق بی‌توجه بودند و می‌خواستند فقط خود را به کشتن بدهند!!
 
درخشنده ادامه داد: این نامه دو بخش دارد در نامه نخست همسرش را برای شهادت خود آماده می‌کند و بخش دوم نامه آنقدر عاشقانه است که نمی‌توان گفت نگارنده آن افسرده بوده است. اگر این نامه‌ها را منتشر نکنیم چه کسی می‌خواهد جلوی شایعات جنگ را بگیرد.
 
جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: وقتی کتاب «گنج پنهان» را می‌خواندم نکته‌ها و خاطراتی برایم مرور شد از جمله اینکه چرا قلب جوانان ما جذب امام و انقلاب اسلامی شد و آنها به جبهه رفتند.

با دینمان آشتی کنیم
وی با بیان اینکه در زمان وقوع انقلاب اسلامی 11 ساله بود افزود: در محله ما شهیدان بسیاری از دوران انقلاب و دفاع مقدس داشتیم و همواره مجذوب حسن اخلاق آنها می‌شدیم و این ویژگی ما را متحول می‌کرد. اگر بخواهیم به محاسن آن دوران بازگردیم باید با دین‌مان آشتی کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما که در حکومت و نظام مسئولیتی داریم باید خلقی نیکو داشته باشیم تا دیگران را به خود جذب کنیم و این همان سلاحی است که پیامبر مکرم اسلام توانست با آن خیلی از مرزها را فتح کند.
 
وی با ابراز تاسف از اینکه از مرزهای اخلاق، تواضع و مردم‌داری فاصله گرفته‌ایم یادآور شد: متاسفانه اکنون بیشتر بعد خشن دین را پررنگ می‌کنیم و عزاداری‌های ما پرشورتر از شادی‌های ماست. معمولا پس از آنکه ایام عزاداری ماه‌های محرم و صفر به پایان می‌رسد برنامه‌ای برای شادی مردم نداریم و در این کار درمی‌مانیم.
 
جلالی خاطرات کتاب «گنج پنهان» را بسیار جالب و جذاب دانست و گفت: این کتاب تصویری درست از جبهه ارایه می‌دهد اما متاسفانه برخی از کتاب‌ها فقط جنبه‌هایی از جبهه را بازگو می‌کنند که گویی همواره رزمندگان در حال راز و نیاز و یا صرفا شوخی و خنده بوده‌اند. باید گفت که اساسا مفاهیم دینی در جبهه برای ما عمق یافته بود و ما مفهوم ایثارگری را در جبهه درک کردیم.
 
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در پایان سخنانش تاکید کرد: نباید از جنگ استفاده ابزاری کنیم و این یک مفهوم گسترده عمومی است و نباید آن را در فضای تنگ و تاریک یک‌سو‌نگری قرار بدهیم.

در پایان این برنامه از کتاب «گنج پنهان» رونمایی و از نویسندگان داستان‌های این کتاب قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها