پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
ابراهیم‌پور:‌ علاقه‌مندان داستان‌های پست‌مدرن «الفبای مردگان»‌ بخوانند / شعرهای مهدی اشرفی تصویرساز است

حامد ابراهیم‌پور، شاعر و منتقد، کتاب‌های «الفبای مردگان» اثر هادی خورشاهیان و مجموعه شعر «افراد» سروده مهدی اشرفی را برای مطالعه پایان هفته پیشنهاد داد و گفت: داستان‌های هادی خورشاهیان مخاطب را با فضایی جدید آشنا می‌سازد و به همین دلیل من مطالعه آثار او را به علاقه‌مندان کتاب‌های پست‌مدرن پیشنهاد می‌دهم.

حامد ابراهیم‌پور در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: پیشنهادم برای مطالعه علاقه‌‌مندان ادبیات را به دو بخش شعر و داستان تقسیم می‌کنم. در بخش داستان کتاب تازه منتشر شده از هادی خورشاهیان با عنوان «‌الفبای مردگان» را پیشنهاد می‌دهم.

وی ادامه داد: «الفبای مردگان» رمانی پست مدرن است که در در زمان‌ها و مکان‌های مختلف جریان دارد و فضای هزار و یک شبی آن بیشتر حول محور زندان و مردگان است. این رمان در تهران، نیشابور و بغداد اتفاق می‌افتد و از اسطوره‌های کهن تا شخصیت‌های امروزی را دربر می‌گیرد. این اثر، کتاب بسیار خوبی برای علاقه‌مندان داستان‌های پست مدرن است. 

برنده تندیس بلورین هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در معرفی کتاب در حوزه شعر گفت: پیشنهاد من در حوزه شعر، کتاب «افراد» ‌سروده مهدی اشرفی است. اشرفی با این‌که شعر سپید می‌نویسد اما تصویرسازی‌ها و نازک‌اندیشی‌هایش من‌ را به سمت غزل‌های سبک هندی می‌برد.

ابراهیم‌پور افزود: اشرفی برخلاف خیلی از دوستان شاعر از ساده‌نویسی پرهیز می‌کند و شعرهایش پیچیدگی خاصی دارند. او در شعرهایش به مواردی اشاره می‌کند که شاعران دیگر اصلا به آن موارد فکر هم نکرده‌اند. شعرهای عاشقانه و اجتماعی او دغدغه‌های عمیق انسانی دارد و در حوزه جغرافیایی خاصی نمی‌گنجد،به همین دلیل به شدت پتانسیل ترجمه شدن دارد.

وی با گلایه از وضعیت مطالعه بیان کرد: متاسفانه سرانه مطالعه مناسب نیست و به همین دلیل باید توجه ویژه‌ای به این حوزه داشت تا بتوانیم شرایط را تغییر دهیم.

حامد ابراهیم‌پور تاکنون بیش از 10 عنوان مجموعه شعر در قالب‌های غزل، رباعی و سپید منتشر کرده که هرکدام در میان پرمخاطب‌ترین آثار قرار گرفته‌اند. از میان این مجموعه‌ها می‌توان به «نگذار نقشه‌ها وطنم را عوض کنند»، «با دست من گلوی کسی را بریده‌اند»، «به هزار دلیل دوستت دارم»، «آلن دلون لاغر می‌شد و کتک می‌خورد»، «دور آخر رولت روسی»، «مرد بی‌ستاره آبانی»، «براندویی که عرقگیر خیس پوشیده» و «دروغ‌های مقدس» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها