چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۰
رحیمیان: انتشارات دانشگاه تهران در رتبه نخست نشر دانشگاهی قرار دارد/ تولید 415 عنوان کتاب در یکسال گذشته

محمد رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران در نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در تشریح برنامه‌های این دانشگاه در هفته پژوهش گفت: موسسه چاپ و نشر دانشگاه تهران در سال گذشته 415 عنوان کتاب تولید کرده و این مرکز در رتبه نخست مراکز نشر دانشگاهی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران پیش از ظهر چهارشنبه  (17 آذرماه) با حضور محمد رحیمیان، معاون پژوهشی این دانشگاه در ساختمان معاونت پژوهشی برگزار شد.
 
رحیمیان با اشاره به برنامه‌های بیست و پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: در این جشنواره هر ساله از اعضای هیأت علمی و دانشجویان برتر در بخش‌های مختلف تجلیل به عمل می‌آید. در بخش پژوهشگر پیشکسوت از یک دانشمند این دانشگاه که جزو یک درصد دانشمند پراستناد قرار دارد و در بخش پژوهشگر مطرح از چهار نفر در حوزه کشاورزی، منابع طبیعی، فنی‌ و مهندسی، حقوق و علوم سیاسی با اعطای نشان درجه یک پژوهشی تجلیل می‌شود.
 
وی افزود: در بخش پژوهشگر نمونه نیز از هشت نفر با اعطای نشان درجه دو پژوهش و در بخش پژوهشگر جوان نمونه از سه نفر تجلیل به عمل می‌آید. دو طرح پژوهشی بنیادی، سه طرح پژوهشی بنیادی نمونه و در بخش طرح کاربردی چهار طرح مطرح و هفت طرح کاربردی نمونه و یک دستاورد پژوهشی ویژه معرفی و تجلیل می‌شود. در بخش دانشجوی پژوهشگر نمونه از هشت دانشجوی مطرح دکترا و دانشجویان کارشناسی ارشد معرفی می‌شوند. پنج رساله مطرح دکترا و چهار پایان‌نامه نمونه در مقطع کارشناسی‌ارشد در بخش کارشناسان پژوهشی معرفی خواهند شد.
 
رحیمیان ادامه داد: آزمایشگاه و کتابخانه نمونه دانشگاه تهران نیز براساس معیارهای 16 گانه همانند سال‌های قبل معرفی می‌شوند. سه شرکت فناور برتر نیز در این آیین تجلیل خواهند شد.
 
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به عملکرد پژوهشی این دانشگاه در سال گذشته اظهار کرد: دو هزار و 842 مقاله در پایگاه استنادی wos از سوی اعضای هیات علمی دانشگاه نمایه شده  که رشد بیش از 11 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین سه هزار و 44 مقاله در پایگاه اسکوپوس و پنج هزار و 23 مقاله در ISC به نام دانشمندان دانشگاه تهران نمایه شده است. دانشگاه تهران در سال گذشته 702 مقاله علمی و پژوهشی و 133 مقاله علمی ترویجی با رشد بیش از 16 درصدی تولید کرده است. 95 نشریه علمی و پژوهشی در دانشگاه تهران منتشر می‌شود که از این تعداد یک نشریه در پایگاه WOS و اسکوپوس نمایه می‌شود. همچنین چهار نشریه دیگر در فهرست انتظار WOS قرار دارد.
 
رحیمیان ادامه داد: در سال گذشته هفت نفر از استادان علوم انسانی دانشگاه در فهرست پرتولیدترین استادان در پایگاه ISC شناخته شده است و پنج نفر دیگر نیز از سوی پایگاه WOS در فهرست دانشمندان پراستناد قرار دارند. 12 نفر از استادان دانشگاه تهران نیز در فهرست فدراسیون سرآمدان علمی کشور معرفی شده‌اند. رتبه دانشگاه تهران در نظام رتبه‌بندی شانگهای بین 300 تا 400 و در حوزه فنی رتبه 48 را کسب کرده است. در رتبه‌بندی نظام QS نیز دانشگاه تهران در جایگاه 500 تا 600 قرار دارد.
 
این مقام مسئول در دانشگاه تهران درباره وضعیت نشر کتاب در سال گذشته این دانشگاه گفت: موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران در سال گذشته 415 عنوان کتاب شامل 125 چاپ نخست و 290 عنوان تجدید چاپ را به ثبت رسانده است. موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران در بین انتشارات کل کشور رتبه سه و در بین مراکز نشر دانشگاه‌ها در رتبه نخست قرار دارد. استادان دانشگاه تهران در مجموع سال گذشته 629 عنوان کتاب شامل 366 عنوان کتاب تالیفی را منتشر کرده‌اند.
 
وی افزود: از سال گذشته 55 نفر محقق پسادکتری غیرمقیم در دانشگاه تهران مشغول پژوهش هستند و در مجموع 112 دانشمند در مقطع پسا دکترا در دانشگاه تهران به پژوهش اشتغال دارند. اشتراک 13 پایگاه منابع اطلاعاتی شامل پنج هزار نشریه و دو هزار ای‌بوک نیز از دیگر فعالیت‌های دانشگاه تهران در سال گذشته است. در بخش کاربردی نیز سال گذشته یک هزار و 17 قرارداد جاری منعقد شده که 389 قرار داد مربوط به سال 94 است. اعتبار این قرار‌داد‌ها 403 میلیارد ریال است.
 
معاون پژوهشی دانشگاه تهران اظهار کرد: دانشگاه تهران همچنین با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 50 قرارداد به اعتبار 69 میلیارد ریال امضاء کرده است. 70 تفاهم‌نامه شامل 12 تفاهم‌نامه شامل 12 تفاهم‌نامه در حوزه ستادی دانشگاه به امضا رسیده است. دانشگاه تهران سال گذشته 21 همایش ملی و بین‌المللی، 25 کارگاه آموزشی، سمینار و نشست علمی را برگزار کرده است. تعداد 71 هسته پیش رشد، 48 شرکت رشدی و 95 شرکت توسعه‌ای در سال گذشته مورد حمایت قرار گرفته‌اند. در مجموع گردش مالی شرکت‌های فناوری و مراکز رشد 654 میلیارد تومان و میزان صادرات واحد‌ها بیش از 13 میلیون و 315 هزار دلار است.
 
رحیمیان با اشاره به موفقیت دانشجویان دانشگاه تهران در تولید خودرو غزال ادامه داد: دانشجویان فعال در پارک‌های علمی و فناوری دانشگاه تهران موفق به تولید خودروی خورشیدی غزال 3 شدند که در کشور استرالیا به خوبی آزمون خود را پس داد. در سال 94 نیز تراشه تشخیص سلول‌های سرطانی رونمایی شد این تراشه نیز به خوبی آزمون‌های موفقیت خود را نشان داد و در آستانه تجاری‌سازی قرار دارد. نسخه اولیه سامانه خدمات آزمایشگاهی در حال بارگذاری است که به متقاضیان خارج از دانشگاه نیز خدمات ارایه می‌کند. 25 درصد از مقالات نمایه شده دانشمندان دانشگاه تهران دارای رتبه Q1 است و امیدواریم با تغییر آیین‌نامه گرنت شاهد افزایش کیفی مقالات باشیم. دانشگاه تهران از نظر تولید مقاله در حوزه علوم انسانی و علوم تربیتی جزء یک پنجم دانشگاه‌های دنیاست.

وی افزود: 8/07 درصد مقالات دانشمندان ایرانی در پایگاه اسکوپوس از سوی دانشمندان دانشگاه تهران ارائه شده همچنین 9 درصد مقالات WOS نیز به همت پژوهشگران این دانشگاه به ثبت رسیده است. پنج‌هزار و 400 نشریه معتبر با هدف افزایش کیفیت مقالات به اطلاع اعضای هیات علمی رسیده است.
 
آیین بیست و پنجیمن هفته پژوهش و فناوری دانشگاه تهران صبح دو‌شنبه 22 آذر‌ماه با حضور برخی از مسئولان کشور و اعضای هیات علمی دانشگاه در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها