سه‌شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
جدلی: تسهیلات بانکی به حوزه نشر اختصاص یابد/ لزوم صادرات کتاب در انتقال فرهنگ ایران

رئیس هیأت مدیره انجمن فرهنگی زنان ناشر گفت: همان‌طور که دولت به بنگاه‌ها و کارگاه‌های تولیدی کوچک، وام با سود کم می‌دهد، شایسته است این مساله به چاپ کتاب نیز کمک کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روز دوشنبه‌ (1 آذر 1395) با اهالی قلم و نشر در هتل انقلاب بیان کرد: «خودِ صنعت نشر و اتحادیه‌ها باید به ما بگویند که کدامیک از مطالبات حوزه نشر در اولویت هستند تا براساس اولویت‌ها انرژی بگذاریم.» در این راستا «ایبنا» در نظر دارد ضمن بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌هایی که سال‌هاست صنعت مهم و جامعه‌ساز نشر با آن دست به گریبان است، با رویکردی علمی و فنی از منظر کارشناسان حوزه‌های مختلف، به این مهم بپردازد.
 
مریم جدلی، رئیس هیأت مدیره انجمن فرهنگی زنان ناشر در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایبنا» با اشاره به مهم‌ترین دغدغه‌های اهالی قلم و نشر، اظهار کرد: یکی از این دغدغه‌ها، چاپ و تکثیر کتاب‌های پُرفروش ناشران به‌صورت غیرقانونی در بازار نشر است که جلوگیری از این امر بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد.

وی با اشاره بر ضرورت بازنگری مسأله معافیت مالیاتی ناشران گفت: ظاهرا ناشران از مالیات معاف هستند، اما متأسفانه از برخی ناشران به عناوین مختلف، مالیات دریافت می‌شود.

مدیر انتشارات «نغمه نو اندیش» درباره دیگر ضرورت‌های حوزه نشر ادامه داد: نیاز به تشکیل کارگروه‌هایی از کارشناسان مجرب و متخصص برای انجام کار پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه نشر از مسائل مهم این عرصه محسوب می‌شود.

رئیس هیأت مدیره انجمن فرهنگی زنان ناشر با اشاره به ارائه تسهیلات بانکی به حوزه نشر، بیان کرد: همان‌طور که دولت به بنگاه‌ها و کارگاه‌های تولیدی کوچک، وام با سود کم می‌دهد، چاپ کتاب نیز یک تولید و فعالیت فرهنگی است و این کمک دولت می‌تواند شامل حال ناشران نیز باشد.

جدلی گفت: افزودن ویترین کتاب در سطح شهرها باید به‌گونه‌ای باشد تا این کالا به‌طور فراوان در دسترس و اختیار مردم قرار داشته باشد.

وی توضیح داد: هزینه سنگین تبلیغات از رسانه‌های جمعی، مانع از انجام این مهم توسط ناشران شده و این در حالی است که تبلیغات گسترده می‌تواند یکی از عوامل تشویق مردم برای خرید کتاب و کتابخوانی باشد.

مدیر انتشارات «نغمه نو اندیش» ضمن ابراز امیدواری برای ایجاد تحولات خوب در عرصه نشر، عنوان کرد: صادرات کتاب مانند سایر اجناس می‌تواند در انتقال فرهنگ غنی کشورمان مؤثر و نیز ارزآوری داشته باشد. در حال حاضر برخی از کتاب‌های ناشران قابل رقابت با کتاب‌های خارجی هستند؛ مسئولان ذیربط می‌توانند در این زمینه با ناشران همکاری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها