آیین روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در کتابخانه ملی / 1
صالحی امیری: کتابخانه ملی میتواند با سایر کتابخانههای بزرگ دنیا رقابت کند / فعالان برگزیده در حوزه کتاب تقدیر شدند
سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در کتابخانه ملی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی را دارای جایگاهی قابل قبول در داخل و خارج از کشور دانست و گفت: اعتقاد من بر این است که کتابخانه ملی قدرت رقابت با کتابخانههای سایر نقاط دنیا را پیدا خواهد کرد و تا به امروز همه آرمان و ایده این مسئله بوده است که این مجموعه به نقطهای برسد که بتواند با کتابخانههای تراز اول دنیا رقابت داشته باشد.
در این آیین صالحی امیری با گرامیداشت ایام اربعین حسینی، طی سخنانی بیان کرد: من بهعنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ کتابداری به این خانواده بزرگ ادای احترام میکنم. رهیافت من بعد از سه سال حضور در کتابخانه ملی این است که این مکان خانه امن من بوده و احساس من با افراد این مجموعه احساس برادری، خواهری با کارکنان آن است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مدت زمان فعالیت خود به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: در این سه سال از کارکنان این مجموعه آموختم که اخلاق را مبنای عمل و قضاوت خود قرار دهم و از بداخلاقیها بپرهیزم. توصیه من به ریاست بعدی این مجموعه این خواهد بود که به این جمعیت بزرگ اعتماد کرده و کار را به آنها بسپارند.
وی با تقدیر از همه کارکنان این سازمان گفت: کتابخانه ملی از منظر ملی از جایگاه خوبی برخوردار است که بزرگترین نهاد ملی در حوزه کتاب، آرشیو و کتابداری در کشور است. در این مجموعه همه بهترین هستند، ولی تلاشگرانی که در مخازن و زیرزمینهای بدون نور فعالیت کرده، اما دیده نمیشوند، باید قدر آنها را بیشتر از دیگر افراد بدانیم که بیشک زحمات آنها از دید خداوند و بندگان صالح او پنهان نخواهد ماند.
صالحی امیری را دارای جایگاهی قابل قبول در داخل و خارج از کشور دانست و اظهار کرد: اعتقاد من بر این است که کتابخانه ملی قدرت رقابت با کتابخانههای سایر نقاط دنیا را پیدا خواهد کرد و تا به امروز همه آرمان و ایده این مسئله بوده است که این مجموعه به نقطهای برسد که بتواند با کتابخانههای تراز اول دنیا رقابت داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه خطاب به همه کارکنان این سازمان گفت: همه شما سرمایههای این نظام هستید و حفاظت و حمایت از سرمایههای نظام یکی از مهمترین وظایف بنده است.
غلامرضا امیرخانی، معاون كتابخانه ملی نیز در این آیین طی سخنانی اظهار کرد: کتابخانه ملی از جایگاه بسیار مهم و بیبدیلی در عرصه کتاب و کتابخوانی برخوردار است. این مرکز دورههای مختلفی را پشتسر گذاشته و خوشبختانه دوران شکوفایی آن به سالهای بعد از انقلاب اسلامی باز میگردد.
امیرخانی در پایان افزود: به جرات میتوان گفت که کتابخانه ملی در میان نخبگان، سیاستمداران و همچنین در عرصههای بینالمللی نسبت به چند سال گذشته جایگاه ویژهای را بدست آورده است. همه ما در سازمانی فعالیت داریم که مایه آبرو و افتخار کشور است و میتوان گفت در عرصه کتابخانه ملی و علم کتابداری و اطلاعرسانی از وضع خوب و قابل قبولی برخورداریم.
در ادامه این آیین حجتالاسلام نقویان گفت: نکتهای که به ذهن میرسد و امیدوارم که به تصمیمسازان کشور هم سرایت کند این سوال است که چرا کتاب نمیخوانیم؟ سرانه کتابخوانی در کشور جایگاه قابل قبولی نداشته و این شایسته مردم کشورمان نیست. بخشی از این موضوع به مسئولان سیاسی و اقتصادی کشور مربوط است که اگر میخواهند مردم کتابخوانی داشته باشیم باید یک فضای آرامبخش از نظر سیاسی و اقتصادی را در کشور فراهم کنند.
تقدیر از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)
در ادامه این آیین ضمن تقدیر از دو شخصیت برجسته کتابداری محمد شمسبد و شهلا بابازاده از کتابداران برتر، اعضای برتر کتابخانه، ناشران برتر و خبرنگار برتر حوزه کتاب به شرح زیر تقدیر بهعمل آمد.
در بخش کتابداران برتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی از مهدیس طیب، محمدرضا هاشمی، صدیقه پیرهادی، زهره نظریآزاده کاظمی، اکبر شریفزاده و مریم رجبی تقدیر شد. همچنین در بخش اعضای برتر، نسرین آینهچی و امیر خسروی نیز بهعنوان اعضای برگزیده معرفی شدند.
در این آیین از انتشارات کتابسرای تندیس بهعنوان ناشر برتر در حوزه فیپا، سوره مهر ناشر برتر در حوزه واسپاری و همچنین از آقای مسعودی، مدیرکل دفتر روابط عمومی و تارتباطات و بینالملل اداره استاندارد، بهعنوان ناشر برتر در حوزه واسپاری منابع غیر کتابی تقدیر به عمل آمد.
همچنین کیومرث بخورتاش و محمود یساولی بهعنوان اهداکنندگان برتر، احد رضایی، مدیرعامل انتشارات ویژه نشر بهعنوان کارگزار برتر و حمید بهشتی، خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بهعنوان خبرنگار برتر حوزه کتاب تقدیر شدند.
نظر شما