با خبرهای بيست و دومين نمايشگاه مطبوعات/ 42
خراسانی: خسارتهای کتاب نخواندن جامعه در آینده مشخص خواهد شد/ نویسندگان جوان از امثال سیدمهدی شجاعی الگوبرداری کنند
صابر خراسانی، شاعر در بازدید از نمایشگاه مطبوعات و با حضور در غرفه موسسه خانه کتاب اظهار کرد: عدم توجه جامعه به کتاب و کتابخوانی ضربات جبران ناپذیری را به جامعه وارد میکند که خسارتهای آن در آینده مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: بهنظرم کتاب باید با شکل و رنگی که مردم دوست دارند به آنها ارائه شود و این نیازمند شناسایی خواستههای نسل جوان است. متاسفانه ما از کنار یک سری از مسائل ساده عبور میکنیم و تنها به شعار دادن میپردازیم که اینها درد حوزه فرهنگ است.
این شاعر آیینی با گلایه از کتاب نخواندن قشر جوان اظهار کرد: وقتی از برخی از دوستان سوال میکنم که چرا کتاب نمیخوانند، در جواب میگویند که کار ما به شکلی است که به خواندن کتاب نیاز نداریم، اما واقعا چطور میشود بدون کتاب در کاری موفق شد.
وی ادامه داد: عدم توجه جامعه به کتاب و کتابخوانی ضربات جبرانناپذیری را به جامعه وارد میکند که خسارتهای آن در آینده مشخص خواهد شد، چراکه وقتی یک مادر با کتاب قهر است و کتاب نمیخواند، چطور انتظار داریم که بتواند در تربیت فرزندش موفق باشد.
خراسانی با اشاره به برخی بیتوجهیها به کتاب و کتابخوانی گفت: در گذشته مادربزرگها و پدربزرگها برای بچهها مثنوی میخواندند اما امروز جامعه به سمتی رفته که حتی افراد تحصیلکرده و دانشجویان ما نیز نمیتوانند یک شعر از مولانا را از رو بخوانند.
وی افزود: در حال حاضر مادران جامعه ما حافظ، فردوسی، مولانا و دیگر شاعران بزرگ را نمیشناسند و اینجاست که این سوال مطرح میشود که این افراد میخواهند ادبیات و کتاب را چگونه به کودکان خود معرفی کنند؟ در شرایط فعلی نیاز است که اهل قلم خواستههای نسل جوان را شناسایی کنند و از آن طریف به فکر حل مشکلات جوانان باشند.
این شاعر برجسته با اشاره به فعالیتهای برخی از نویسندگان اظهار کرد: برخی نویسندگان مشکلات و خواستههای نسل جوان را شناسایی و سپس شروع به نوشتن میکنند. برای مثال هر انسان کتابخوانی، با هر دیدی که داشته باشد نمیتواند نسبت به کتابهای سیدمهدی شجاعی اظهار علاقه نکند. من وقتی کتابهای سیدمهدی شجاعی را میخوانم، درگیر آثار استاد فرشچیان میشوم و متن من را وارد دنیای نقاشی و تصویر میکند.
وی ادامه داد: نویسندگان جوان بررسی کنند که سیدمهدی شجاعی چطور مخاطب را درگیر داستان میکند و چه ویژگیهایی در آثار او وجود دارد که مخاطب را تا پایان داستان رها نمیکند. توجه به این نکات مهم است چراکه میتواند باعث شکوفایی ادبیات ما شود.
خراسانی با اشاره به توجه رسانهها به کتاب و کتابخوانی گفت: متاسفانه کتاب در دید توجه مردم قرار ندارد و بخشی از این بیتوجهی مربوط به رسانهها میشود. به نظرم اگر رسانهها آگاهی جامعه برایشان مهم است و به دنبال توسعه کشور و جامعه هستند، به کتاب بپردازند چراکه کتاب دوای درد مشکلات تمامی حوزههاست.
بيست و دومين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاریها از 14 تا 21 آبانماه در مصلای امام خمينی (ره) برپاست.
نظر شما