جلد دوم کتاب «حقوق مطبوعات» زندهیاد معتمدنژاد رونمایی شد/1
آشنا: وزارت ارشاد کتاب «حقوق مطبوعات» معتمدنژاد را به قوه قضاییه اهدا کند/ معتمدنژاد یاد داد حقوقمحور و حقمحور باشیم
حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در امور فرهنگی گفت: به علت فقدان مطالعات مقایسهای در قوه قضاییه این موضوع که صنف مطبوعات باید به صورت خود مقررات اداره شود مورد توجه قرار نگرفته است و به همین دلیل من امیدوارم که دو جلد کتاب «حقوق مطبوعات» را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رئیس قوه قضاییه اهدا کند.
وی با بیان اینکه پژوهشی نظری و ملی ما مدیون تلاشهای استاد معتمدنژاد است، افزود: او برنامه آموزشی خاص خود را داشت و بنیانگذار درسهای تخصصی در این حوزه بود. جزوههای درسی او به برنامه پژوهشی دانشجویان تبدیل شد. برنامه پژوهشی میتواند به شناسایی، سرمایهگذاری و تربیت دانشجویان ارتباطاتی که در آینده میتوانند استاد شوند بینجامد.
مشاور رئیس جمهوری در امور فرهنگی یادآور شد: استاد معتمدنژاد هر یک از دانشجویان خود را روی یک حوزه از ارتباطات متمرکز کرد و از این طریق به گسترش این رشته کمک شایانی کرد چراکه دارای برنامه پژوهشی در این حوزه بود.
به گفته آشنا، معتمدنژاد در لایه نخست یک استاد کامل و در لایه دوم یک کنشگر اجتماعی فعال بود. او هیچ گاه از دولت قهر نکرد بلکه این دولت بود که با او تعامل نکرد. ایشان تلاش کرد با هر مسئول با فهم و نفهمی سر میز بنشنید تا بتواند کمکی به حل مشکلات کند. بنابراین ما هر چه در حوزه ارتباطات داریم مدیون تلاشهای ایشان است. اگر امروز چیزی به اسم نمایشگاه مطبوعات یا سمینارهایی در این حوزه داریم مدیون ایشان هستیم.
مشاور رئیس جمهوری در امور فرهنگی با بیان اینکه بقا و ارتقای رشته ارتباطات به وجود استاد معتمدنژاد وابسته است، اظهار کرد: اگر ایشان پس از انحلال دانشکده ارتباطات قهر میکرد و خانهنشین میشد چیزی به اسم دانش ارتباطات نداشتیم. از سوی دیگر او با راهاندازی دورههای دکتری ارتباطات و تربیت دانشجویان در ارتقای این رشته تاثیرگذار بود.
آشنا در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه استاد معتمدنژاد به ما سه چیز را آموخت، گفت: او به ما یاد داد که حقوقمحور و حقمحور باشیم؛ ورود او به ارتباطات از زاویه حقوق اتفاقی و تصادف نبود بلکه انتخابی آگاهانه بود و نشان داد که چقدر مسایلی که ایشان مطرح کردند برای کشور ما مهم بود. ما به تعداد تغییر دورههای سیاسی قانون مطبوعات را عوض کردیم و این نشان میدهد که باید روی حقوق مطبوعات در کشور متمرکز شویم.
وی با اشاره به سخنان ریاست قوه قضاییه درباره سخنان ریاست جمهوری در افتتاح نمایشگاه مطبوعات عنوان کرد: ریاست قوه قضاییه کشور ما هنوز معتقد است که نباید حتی تخلفات مطبوعاتی را به صنف واگذار کرد. استاد معتمدنژاد به ما یاد دارد که برای بررسی هر پدیدهای نگرش تاریخی داشته باشیم چون بدون نگرش تاریخی امکان سیاستگذاری وجود ندارد. معتمدنژاد به ما همواره تذکر میداد که بدون مطالعه تصمیم نگیریم.
در تدوین این نظام از نظریات و منویات استاد معتمدنژاد کوتاه نیایید
این مقام مسئول، مطالعات مقایسهای را سومین درس استاد معتمدنژاد به ما دانست و یادآور شد: این بدین معنا است که لازم نیست در هر چیزی باید دوباره چرخه را اختراع کنیم. باید در هر تصمیم دولت از مداخله و عدم مداخله مطالعات مقایسهای صورت گیرد و از تجربیات کشورهای دیگر استفاده شود.
وی در بخش دیگری سخنانش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد که پای بحث قانون جامع رسانهها و تدوین نظام جامع رسانهای بایستد و در تدوین این نظام از نظریات و منویات استاد معتمدنژاد کوتاه نیایید. بگذارید مصوبات را مجلس شورای اسلامی و در مراحل بعدتر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام رد کند. از ترس مرگ خودکشی نکنید!
مشاور رئیس جمهوری در امور فرهنگی اضافه کرد: اگر جامعه مطبوعاتی به حدی از بلوغ رسیده که میتواند به تخلفات تخصصی خود رسیدگی کند بدون اینکه مزاحمتی برای قضات مورد نظر ایجاد کند چرا این کار را نکنیم. ما تا به حال رئیس جمهوری حقوقدان نداشتیم.
آشنا با اشاره به سخنان رئیس جمهوری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات گفت: منظور سخنان رئیس جمهوری واگذاری تخلفات مطبوعاتی به صنف بود و نه جرائم اما تفاوت بین جرم و تخلف به ریاست قوه قضاییه منتقل نشده بود. در حالی که این سخنان رئیس جمهوری در کاهش جرائم در راستای اجرای بند 14 مصوب سال 85 بود.
آشنا در پایان گفت: به علت فقدان مطالعات مقایسهای در قوه قضاییه این موضوع که صنف مطبوعات باید به صورت خود مقررات اداره شود مورد توجه قرار نگرفته است و به همین دلیل من امیدوارم که دو جلد کتاب «حقوق مطبوعات» را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به رئیس قوه قضاییه اهدا کند.
نظر شما