یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۴
​انصاری: غرب وحشی با کتاب رام شد / کار خبرنگاران کتاب بسیار ارزشمند است

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در بازدید از غرفه موسسه خانه کتاب در نمایشگاه مطبوعات اظهار کرد: دشمنان اسلام در جنگ‌های صلیبی و اقدامات تخریبی خود، مسلمانان را از منبع قدرت‌شان که کسب علم و دانش بود، دور کردند و سوغات کتاب و کتابخوانی را از مشرق‌زمین به غرب بردند و اینگونه بود که غرب وحشی رام شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مجید انصاری به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: اصل کتابخوانی و اهتمام ورزیدن به مطالعه یکی از ستون‌های هر جامعه‌ای است که قصد ترقی و پیشرفت دارد و این ضرورت برای جامعه اسلامی صد چندان است.

وی ادامه داد:‌ در آموزه‌های دین مبین اسلام، اهتمامی که برای کسب علم، تعلیم و تأمل وجود دارد، نسبت به سایر ادیان بیشتر است و قابل مقایسه نیست، چراکه مسلمانان پایه‌های تمدن بزرگ اسلامی را براساس مطالعه، علم، کتاب و کتابخوانی بنا کردند.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با اشاره به توجه ویژه کشورهای غربی به کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: دشمنان اسلام در جنگ‌های صلیبی و اقدامات تخریبی خود، مسلمانان را از منبع قدرت‌شان که کسب علم و دانش بود، دور کردند و سوغات کتاب و کتابخوانی را از مشرق‌زمین به غرب بردند و اینگونه غرب وحشی رام شد و به سمت تمدن و علم حرکت کرد.

وی افزود: به عقیده بسیاری از کارشناسان، تمدن امروز غرب، وام‌دار تمدن شرق و اسلام است، چراکه تمدن غربی‌ها به دلیل اطلاعاتی است که از کتابخانه‌های ایران و بغداد دریافت کرده‌اند و شاهد این ادعا، کتاب‌های ابن‌ سینا و دیگر بزرگان اسلامی- ایرانی است که هنوز در کشورهای غربی تدریس می‌شود.

انصاری در توضیح نقش انقلاب اسلامی در توسعه کتاب و کتابخوانی گفت:‌ در طول چند قرن گذشته جوامع اسلامی به‌‌ویژه در کشور ما که تحت سلطه حکومت‌های وابسته و خودکامه بوده‌ایم، از علم، فرهنگ، دانش و مطالعه دور افتادند اما خوشبختانه با وقوع انقلاب اسلامی شرایط به یکباره تغییر کرد و روح خودباوری و اعتماد به‌نفس در جامعه احیا شد. شرایط  بعد از انقلاب بهتر شده است، اما زیبنده نیست که در جمهوری اسلامی ایران که با انقلاب فرهنگی و همراهی مردم روی کار آمده است، شاهد بی‌اعتنایی به امر کتاب باشیم.

وی ادامه داد:‌ با کمال تاسف شمارگان کتاب و سرانه مطالعه بسیار پایین است، این در حالی است که دیگر کشورها از ما جلوتر هستند، بنابراین باید عوامل این بی‌انگیزگی جامعه به کتاب بررسی شود. یکی از این عوامل، عدم آگاهی جامعه نسبت به کتاب‌هایی است که هر روز شاهد چاپ و انتشار آن هستیم که باید اخبار آن توسط خبرگزاری «ایبنا» و سایر رسانه‌ها اطلاع‌رسانی شود. اطلاع‌رسانی در این حوزه کار مهمی است، به همین دلیل کار خبرنگاران کتاب بسیار ارزشمند است.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با اشاره به اهمیت جایگاه خبرگزاری کتاب ایران در حوزه اطلاع‌رسانی اخبار کتاب اظهار کرد: «ایبنا» می‌تواند رابطه‌ای بین مخاطب، مولف و ناشر برقرار کند تا نسل جوان با علاقه بیشتری به کتابخوانی بپردازند، بنابراین نباید از نقش این رسانه غافل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها