شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۵
مادران باید پیشگام مطالعه در خانواده‌ها شوند

طیبه سیاوشی شاه عنایتی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بهسازی و تجهیز فضاها و امکانات کتابخانه‌های عمومی را گامی در راستای ترویج کتابخوانی و گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، این نماینده مردم تهران با اشاره به حضور در آیین بازگشایی کتابخانه شهدا در جنوب پایتخت عنوان کرد: بسیار خوشحال شدم که در آیین بازگشایی این کتابخانه، در جمع اهالی منطقه 19 تهران و مراجعان کتابخانه شهدا حضور یافتم. امکانات این کتابخانه نشان از زحمات بی‌دریغ متولیان نهاد کتابخانه‌های عمومی برای بهسازی فضای این کتابخانه عمومی دارد و این می‌تواند گام بلندی در راستای اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشد.

وی با اشاره به تأثیر بودن یک کتابخانه مجهز در یک محله گفت: همانطور که یک محله به مرکز درمانی و پزشکی برای درمان‌های جسمی نیاز دارد، ملزم به داشتن کتابخانه‌ هم برای تأمین نیازهای روحی است. کتابخانه‌های عمومی هر چقدر مجهزتر و غنی‌تر باشند می‌توانند بیشتر مردم را به سوی کتابخوانی سوق دهند. تا وقتی سرانه مطالعه در کشور ما بالا نرود، خیلی نمی‌توان روی برنامه‌های دیگر برای فرهنگسازی حساب کرد.» 

سیاوشی شاه عنایتی با بیان این‌که این روزها بیش از هر زمان دیگر نیازمند سوق دادن شهروندان و به ویژه جوانان به کتابخوانی هستیم ادامه داد: تجربه ثابت کرده هر جا شاهد افزایش فرهنگ مطالعه و اگاهی باشیم به همان میزان کاهش آسیب‌های اجتماعی رخ می‌دهد. اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دغدغه اعتلای فرهنگ در خانواده‌ها را دارند و از این نظر با متولیان نهاد کتابخانه های عمومی کشور همسو هستند.

وی افزود:‌ نه تنها مجلس، بلکه هر سازمان و نهادی باید برای اعتلای فرهنگ مطالعه در جامعه همراه شود و در این زمینه به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور کمک کند. افزایش سرانه مطالعه در کشور، کاری نیست که به تنهایی از عهده این نهاد برآید، بلکه همه باید با هم همراه شویم تا به این هدف برسیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که هر کتابخانه می‌تواند جایی برای افزایش سرانه مطالعه میان شهروندان باشد، اظهار کرد: ما باید به جایی برسیم که دسترسی شهروندان به کتاب با سهولت انجام شود. اگر این مهم تحقق پیدا کند به‌طور حتم شاهد اقبال بیشتر شهروندان به مطالعه خواهیم بود؛ اینجاست که نقش کتابخانه‌های عمومی در محله‌ها مشخص می‌شود. کتابخانه‌های عمومی بهترین مکان است تا مردم بتوانند بدون هزینه کردن به کتاب دسترسی پیدا کنند. کتابخانه‌ها آنقدر باید غنی باشند تا بتوانند نیازهای مردم به کتاب را تأمین کنند.

شاه عنایتی با تاکید بر این‌که مادران در خانواده نقش محوری ایفا می‌کنند و اگر فعالیت‌های فرهنگی از جمله ترویج کتابخوانی مادر محور باشند، افزایش سرانه مطالعه در خانواده‌ها زودتر محقق می‌شود، گفت: این همواره یکی از باورهای من بوده که اگر مادر کتابخوان شود، حتما در عملکرد دیگر اعضای خانواده نیز تاثیر می‌گذارد و فرزندان و همسر این دسته از بانوان نیز به کتابخوانی علاقه‌مند می‌شوند. به همین دلیل بر این عقیده هستم که برنامه‌های ترویج کتابخوانی در آغاز باید به شیوه زن محور تدوین و طراحی شوند تا با اهتمام به این قشر تاثیرگذار به کتابخوانی شاهد افزایش سرانه مطالعه در خانواده‌ها و بین فرزندان‌مان باشیم.

وی به اختصاص بخش کودک و نوجوان در کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و افزود:‌ این یک سرمایه‌گذاری خوب برای آینده این کشور است. ما باید بتوانیم نسل آینده این کشور را نسلی کتابخوان کنیم و ایجاد بخش کودک و نوجوان در کتابخانه‌های عمومی، کمک بسیار زیادی به این ماجرا می‌کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین ابراز امیدواری کرد افزایش امکانات و منابع این کتابخانه‌های عمومی در آینده باعث مراجعه بیشتر شهروندان به این کتابخانه‌ها شود. شاه‌عنایتی عنوان کرد: خوشبختانه مطلع شدم که چینش منابع این کتابخانه‌های عمومی و امکانات آن‌ها براساس نیازسنجی از شهروندان صورت گرفته است. مسلما این اتفاق باعث می‌شود تا مردم در این مراکز فرهنگی احساس راحتی بیشتری بکنند و دسترسی‌شان به کتاب‌ها راحت‌تر باشد.

سیاوشی شاه عنایتی همچنین از نشست‌های کتابخوان به‌عنوان یک برنامه بسیار مؤثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی یاد کرد و گفت:‌ استقبالی از برنامه‌های نشست «کتابخوان» کتابخانه‌های عمومی در چند سال اخیر شده نشان می‌دهد که مردم فرهیخته ما، اگر امکانات برایشان فراهم شود، مشتاق مطالعه و کتابخوانی هستند و دوست دارند که دیگران را هم به کتابخوانی دعوت کنند. البته این نکته را هم نباید نادیده گرفت که ما همچنین در بسیاری از نقاط کشور، نیازمند داشتن یک کتابخانه مجهز هستیم. امیدواریم روند افزایش امکانات کتابخانه‌های عمومی در چنین مناطقی ادامه داشته باشد تا بیش از پیش شاهد ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین مردمان باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها