فاطمه ذوالقدر، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: بهسازی و تجهیز بیشتر کتابخانههای عمومی شهر در حقیقت جهادی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در جامعه است و میتواند راهی برای درمان این آسیبها باشد.
وی ضمن قدردانی از این فعالیتها، آنرا باعث اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و گفت: همانطور که میدانید امروزه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در حالیکه میتواند ابزاری برای رشد و اعتلای فرهنگ مطالعه باشد، جایگزین کتاب خواندن شده است. مسلما اکثر اطلاعات ارائه شده در این شبکهها هم بسیار نازلتر از اطلاعات کتابهاست. متاسفانه برخی از خانوادهها مخارج زیادی برای امور مختلف فرزندانشان صرف میکنند، اما نسبت به تهیه کتاب و الزام فرزندانشان به مطالعه و ایجاد این فرهنگ در خانواده بیتوجه هستند. این مشکل سالهاست که گریبان جامعه ما را گرفته است. کتاب از سبد خرید خانوارها فاصله زیادی دارد. این هم خیلی به خاطر هزینه خرید کتاب نیست، بلکه اساسا مشکل این است که کتاب خریدن در اولویت هزینههای زندگی نیست. خب همین موضوع هم باعث شده که سرانه مطالعه ما نیز نسبت به دیگر کشورهای پیشرفته بسیار کمتر باشد.
ذوالقدر بهبود فضای کتابخانههای عمومی و امکانات آنها را راهکاری برای جذب مردم و به ویژه جوانها به کتابخوانی برشمرد و افزود: آسیبهای اجتماعی فرزندان ما را تهدید میکنند و تنها ابزاری که میتواند این جوانها را در مقابل این تهدیدها ایمن کند، دانش و آگاهی است که از طریق مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی بهدست میآید. نهاد کتابخانههای عمومی کشور و متولیان آن قدم در راهی جهادی نهادهاند تا با ایجاد و بهبود زیرساختها این مهم را تحقق ببخشند و ما بهعنوان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قدردان زحمات آنها هستیم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سالهای گذشته، شاهد افزایش برنامههای فرهنگی و کتابخوانی مختلفی در کتابخانههای عمومی کشور بودهایم، عنوان کرد: هنوز شاهد محرومیتهای زیادی در نقاط مختلف کشور در زمینه مطالعه و کتابخوانی هستیم. بسیاری از روستاهای ما حتی یک کتابخانه هم ندارند. امکانات و منابع مطالعه کتابخانههای عمومی برخی از شهرها هم بسیار محدود است. این کار جهادی باید آنقدر ادامه پیدا کند تا این نقاط محروم نیز از امکاناتی نظیر کتابخانههای شهرهای بزرگ بهرهمند شوند. یک کتابخانه مجهز و غنی میتواند خودش برای گسترش و ترویج کتابخوانی فرهنگسازی کند. از طرفی افزایش برنامههای جانبی در کتابخانهها این امکان را فراهم میآورد تا افرادی که مراجعه کننده هستند بهطور دائم به این مراکز فرهنگی سر بزنند و کتابخوانی به این شکل در آنها نهادینه میشود. در حقیقت این برنامه میتواند بهانهای باشد برای ورود افراد مختلف به دنیای کتاب و کتابخوانی.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به منابع موجود در کتابخانههای عمومی ادامه داد: به هر حال نباید هزینه خرید کتاب را هم نادیده گرفت. همواره یکی از دغدغههای مردم در مورد تهیه کتاب قیمت این کالای فرهنگی است. برخی خانوادهها با وجود شرایط اقتصادی که دارند بهطور مرتب نمیتوانند خرید کتاب را در سبد کالای هفتگی یا ماهانهشان داشته باشند. امکانات و منابع این کتابخانههای عمومی میتواند تکیهگاهی برای ادامه روند مطالعه آنها باشد. یعنی این کتابخانهها اگر غنی باشند میتوانند کمکی هم به وضعیت اقتصادی خانوادهها بکنند. خانوادهها باید عادت کنند که به کتابخانهها هم مانند دیگر مراکز بهطور هفتگی مراجعه کنند و مایحتاج فرهنگیشان را از این مراکز تأمین کنند.
ذوالقدر درباره حضور در آیین بازگشایی کتابخانه بهسازی شده شهدا در محله عبدلآباد گفت: با توجه به گزارشهایی که در این آیین توسط مسئولان ارائه شد و کلیپی که در برنامه افتتاحیه شاهد آن بودیم، متوجه شدیم وضعیت این کتابخانه در ماههای گذشته به چه صورت بوده و حالا تبدیل به یکی از کتابخانههای نمونه و مجهز موجود در این منطقه جنوبی از شهر تهران شده است. مسلما این کتابخانه میتواند به ترویج فرهنگ کتابخوانی در این محله کمک کند. امیدواریم شاهد ادامه این روند در کتابخانههایی که نیاز به تجهیز و بهبود امکانات دارند نیز باشیم و با این کار، شهروندان ما بهویژه جوانها روزبهروز بیشتر به کتاب و کتابخوانی رو بیاورند.
نظر شما