پیشنهاد مطالعه برای تعطیلات آخر هفته
رامهرمزی: «گفتوگو با سایه» را در تعطیلات بخوانید/ نقدی منصفانه بر بوف کور صادق هدایت
معصومه رامهرمزی، نویسنده حوزه دفاع مقدس مطالعه کتاب «گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟» را برای روزهای تعطیل پیشنهاد کرد.
وی درباره دلیل این توصیه خود توضیح داد: احمدزاده با نگاهی پژوهشی و با آوردن نمونههایی منشاء تفکرات و اندیشههای صادق هدایت را مورد بررسی قرار میدهد و نشان میدهد که چرا اثری مانند «بوف کور» در آن دوره زمانی خلق شد.
نویسنده «یکشنبه آخر» یادآور شد: با آن که کتاب «گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟» اثری در قالب پژوهشی محسوب میشود اما نثر و شیوه پرداخت احمدزاده به گونهای است که مخاطب خسته نمیشود. نویسنده در این کتاب بسیار منطقی به نقد آثار هدایت میپردازد و نقد او منصفانه است.
حبیب احمدزاده در بخشی از مقدمه کتاب «گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟» مینویسد: همواره اين پرسش برای همگان مطرح شده که صادق هدايت چگونه میانديشيده تا توانسته داستانی همانند بوف کور را بنويسد. يا به عبارت ديگر بر ذهن او چه میگذشته که بوف کور حاصل آن شده؟ برای اين پرسش، با آنکه بيش از نيم قرن از مرگ مرحوم صادق هدايت میگذرد تاکنون جوابی درخور و منطقی برای اين پرسش يافت نشده است. در صورتی که در وضع موجود تغييری ايجاد نشود، ادبيات داستانی ايران همچنان در مقابل سدی عظيم به نام بوف کور، زانو زده و متوقف خواهد ماند. و اين که تفاسير بسياری در مورد اين کتاب نوشته شده است که خواننده، خود را در جهانی هزاران بار گنگ و پيچيدهتر از دنياي تصوری خويش از بوف کور میيابد، پريشان شده و راه به جايی نمیبرد. اين تحقيق، الگوی خود را، کلام هدايت در پيام کافکا قرار داد: «برای اين که بتوان درباره آثار کافکا حکم قطعی کرد، ناچار بايد زمان و سرزمينی را که در آن میزيسته، در آنجا پرورش يافته را در نظر گرفت.»
«گفتوگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد؟» را انتشارات سوره مهر با شمارگان یکهزار نسخه، قطع رقعی، 138 صفحه و به بهای 230 هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما