با ناشران در دهمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال/1
رونمایی از نسخه جدید کتابخوانپژوهان/ ایجاد دسترسی سریع به کتابها و نشریات
محمود متینفر، مدیر پروژه نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ضمن اعلام حضور این پژوهشگاه در دهمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال گفت: نسخه جدید کتابخوانپژوهان در این دوره از نمایشگاه رونمایی میشود.
مدیر پروژه نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: کتابخوان همراه پژوهان بهعنوان سامانه پژوهشی تولید، انتشار، فروش و مطالعه کتاب الکترونیکی با رعایت قوانین کپیرایت پیادهسازی شده است. هدف اصلی این سامانه ایجاد دسترسی سریع به کتابها و نشریات بهصورت الکترونیکی و با کمترین هزینه است.
متینفر ادامه داد: این سامانه از نظر زیرساخت فنی از سه بخش اصلی با عنوانهای، نرمافزار تولید و تبدیل محتوا به محتوای قابل انتشار بهصورت الکترونیکی (Convertor)، سامانه انتشار و فروش کتاب و نشریات (Book Store) اپلیکیشن کتابخوان همراهپژوهان (Book Reader) تشکیل شده است.
وی درباره ویژگیهای نسخه جدید کتابخوانپژوهان گفت: نسخه نخست کتابخوان همراهپژوهان اردیبهشتماه امسال همزمان با برگزاری نهمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال رونمایی شد. نسخه 2/3 این کتابخوان نیز در دهمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال ارائه میشود.
وی در تشریح ویژگیهای این نسخه اظهار کرد: بهبود رابطه کاربری، بهبود فرآیند خرید کتاب، پشتیبانی از زبان عربی، بهبود مدیریت اطلاعات کاربری، امکان بهروزرسانی خودکار نرمافزار و ذخیرهسازی «ابری» اطلاعات کاربر از جمله ویژگیهای جدیدترین نسخه کتابخوانپژوهان است.
این فعال حوزه نشر دیجیتال، درباره دیگر امکانات نسخه جدید کتابخوانپژوهان ادامه داد: ارائه کُد هدیه و «افزایش اعتبار کیف پول الکترونیکی» از دیگر امکانات کتابخوانپژوهان است. کاربر با امکان افزایش اعتبار کیف در واقع برای خریدهای آتی صاحب یک بانک شخصی خواهد شد. «کد هدیه» نیز با هدف ارائه خدمت به سازمانها و نهادهای فعال و علاقهمند به فعالیتهای فرهنگی طراحی شده است. سازمانها و نهادهای فرهنگی میتوانند به دو شیوه شامل فعالسازی یک یا چند کتاب یا شارژ مبلغی برای کاربران کتابخوانپژوهان از این امکان استفاده کنند.
متینفر افزود: در طراحی نسخه جدید کتابخوان همراهپژوهان علاوه بر امکان جستجوی سریع در فروشگاه و فهرست کتابها امکانات پژوهشی نیز افزوده شده است. نشانهگذاری، یادداشتگذاری، هایتلایت بخشی از متن کتاب و ایجاد فهرستی از موارد فوق از دیگر ویژگیهای نسخه جدید کتابخوان پژوهان است.
مدیر پروژه نشر دیجیتال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: علاوه بر بخش نشر دیجیتال، محصولات دیجیتالی و پایگاههای اینترنتی سایر بخشهای پژوهشگاه نیز در این نمایشگاه معرفی میشوند. پایگاه اصطلاحنامه جامع علوم اسلامی، ویکی علوم اسلامی، کتابخانه دیجیتال، پایگاه دانشنامه قرآن، پایگاه تخصصی ترجمه قرآن کریم، نرمافزار فرهنگ موضوعی تفاسیر و نرمافزار شجره طوبی از جمله این محصولات هستند.
دهمین نمایشگاه رسانههای دیجیتال سوم تا هفتم آبانماه در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار میشود.
نظر شما