آثار تازهنشر دفاع مقدس مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی شد
سرتیپ موسوی: اسناد دفاع مقدس تمامی نیروها در کنار هم تدوین شود/ انتشار تقویم دفاع مقدس ارتش در بیش از 100 جلد
امیرسرتیپ موسوی در آیین رونمایی آثار تازهنشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: آرزومندم که با وجود انتشار اسناد نیروهای پنجگانه ارتش و نیز سپاه پاسداران و نیروی انتظامی بتوان تمامی اسناد نیروهای مختلف از یک روز مشخص را در کنار هم قرار داد. به این ترتیب پاسخ قطعی برای ابهامات دوران دفاع مقدس خواهیم داشت.
امیرسرتیپ موسوی در این برنامه با اشاره به جمله «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود» به خاطرهای از علامه امینی پرداخت و گفت: ایشان معتقد بودند که اگر ما همانقدر که به عاشورا میپردازیم به موضوع غدیر میپرداختیم، اکنون جامعه اسلامی دچار این مشکلات نبود و سرنوشت مسلمانان به گونه دیگری رقم میخورد. بنابراین ذکر حوادث عاشورا و آنچه در آن روز گرم افتاد و پیامدهای آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
دفاع مقدس، نزدیکترین واقعه به حوادث عاشورا
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، مقطع تاریخ دفاع مقدس را یکی از نزدیکترین وقایع و حوادث عاشورا دانست و افزود: همه آنچه که تحت رهبری امام خمینی (ره) در جنگ رخ داد ملهم از آموزههای امام حسین (ع) بود و میتوان آن را تابلوی نقاشی محدودی از عرصه وسیع عاشورا دانست.
امیر سرتیپ موسوی با بیان اینکه مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس اثری منحصر به فرد است، افزود: از زمان امیرسرتیپ محمدیفر نگارش این کتاب آغاز شد و تمامی اسنادی که در اختیار ارتش بود در قالب کتابهای مرکز اسناد به چاپ رسید.
وی یادآور شد: در حوزه تقویم تاریخ دفاع مقدس یک آرزو دارم و آن هم این است که با وجود انتشار اسناد نیروهای پنجگانه ارتش و نیز سپاه پاسداران و نیروی انتظامی بتوان تمامی اسناد نیروهای مختلف از یک روز مشخص را در کنار هم قرار داد. به این ترتیب پاسخ قطعی برای ابهامات دوران دفاع مقدس خواهیم داشت. مثلا درباره اینکه چرا صَدامی که میخواست سه روزه به تهران برسد، مدتها در غرب کرخه ماندگار شد هنوز به پاسخ قطعی دست نیافتهایم. زیرا دلیل آن را فقط در عملیاتهای زمینی جستجو میکنیم در حالی که پاسخ آن در عملیاتهای نیروی هوایی وجود دارد.
امیرسرتیپ موسوی در بخش دیگری از سخنانش بزرگترین امداد غیبی در دوران دفاع مقدس را روحیه بانوان در این زمان دانست و تصریح کرد: اینکه بانویی 4 پسر خود را به جنگ بفرستد و پیکر بیجان آنها را تحویل بگیرد فقط امداد غیبی است. در کتاب «نقش زنان در دفاع مقدس» مرکز اسناد انقلاب اسلامی فرضیهها و تحقیقات علمی تازهای درباره شیوه حضور بانوان در دفاع مقدس داشته است که رویکرد تازهای است و برای نسل امروز و فردا کتابی ارزشمند است.
وی درباره کتاب صوتی شهید صیاد شیرازی توضیح داد: او در دوران دانشجویی خود با عنوان «آقای برنامه» شناخته میشد زیرا دقیقه به دقیقه برنامههای روز بعد خود را یادداشت میکرد اکنون حدود هزار جلد از دفترچه یادداشتهای شهید باقی است که باید در قالب کتاب منتشر شود.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین صیاد شیرازی پس از انجام هر عملیاتی رخدادها را از جنبههای مختلف و در مکانهای گوناگون تبیین میکرد که نوار سخنرانیهای او در مرکز اسناد انقلاب اسلامی و هیأت معارف جنگ شهید صیاد موجود است. این کتاب صوتی نخستین جلد از کتابهای صوتی شهید صیاد شیرازی است که رونمایی میشود.
توجه به دریای پهناور نقش ارتش پس از انقلاب اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین حسینیان دیگر سخنران این آیین بود. وی با پرسیدن این سوال که آیا تاریخ مجموعهای از حوادث و رخدادهاست یا موجودی هدفدار است که غایتی را دنبال میکند، به شرح نمونههایی از هدفمندی تاریخ پرداخت و گفت: بنیانگذاران ارتش شاهنشاهی که آن را برای حفظ تاج و تخت خود بنیان گذاشته بودند هیچ گمان نمیکردند که روزی این ارتش نوین و باجسارت تحت فرماندهی سلاله زهرا (س) قرار بگیرد. وقتی به حوادث تاریخی مینگریم تاریخ را حوادثی بیهدف نمییابیم.
وی ادامه داد: چه کسی گمان میکرد نتیجه حمله آمریکا به عراق برآمدن حکومت شیعی باشد. ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از اجزای بسیار هدفمند تاریخی است و مانند حضرت موسی بود که در دامان فرعون رشد کرد اما فرعونیان را برانداخت.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه سخنانش به مساله کنار گذاشتن نظامیگری در ایران اشاره کرد و افزود: هیچ درست نیست که بخواهیم مانند کشوری چون آلمان نظامیگری را کنار بگذاریم. آنها طبق تعهدات بینالمللی مجبور شدند نظامیگری را کنار بگذارند زیرا شکست خورده بودند. ما که شکست نخوردهایم و از سویی دستور خداوند این است که باید از ارتشی قدرتمند برخوردار باشیم.
وی همچنین زحمات افرادی که کوششهای ارتش جمهوری اسلامی ایران را در هشت سال دفاع مقدس مکتوب میکنند قابل قدردانی دانست و گفت: در ابتدای امر به انتشار 40 جلد از کتابهای مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس میاندیشیدیم اما در طول زمان به این نتیجه رسیدیم که نمیتوان این مجموعه را در کمتر از صد جلد تدوین کرد و احتمالاً بیش از اینها نیز میشود.
حجتالاسلام حسینیان یادآور شد: تلاشهای ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی دریای پهناوری است که هرچه از آن گفته شود کم است امیدوارم بتوانیم زحمات آنان را به درستی به نسلهای آینده منتقل کنیم.
تدوین بیش از 50 درصد مجموعه 100 جلدی
مهدی رمضانی نیز در این برنامه به ارایه گزارشی از روند تدوین مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس ارتش پرداخت و گفت: مجلدات سی و دوم تا سی و ششم این مجموعه امروز رونمایی میشود و تا صد جلد آن پیشبینی شده است. تولید محتوای بیش از 50 درصد کل مجموعه انجام شده است. همچنین در کتاب صوتی صیاد شیرازی، راوی ماجراهای دفاع مقدس خود شهید است و از صداگذاری دیگری بهره نگرفتهایم. این کتاب نخستین جلد از گنجینه خاطراتی است که از شهید سپهبد صیاد شیرازی در اختیار مرکز اسناد است.
وی ادامه داد: البته خاطرات مدون و صوتی دیگری نیز از فرماندهان و شخصیتهای انقلاب اسلامی در اختیار داریم که به مرور منتشر میشود.
رمضانی از امیر سرتیپ دادرس به عنوان حامی مجموعه تقویم تاریخ دفاع مقدس یاد کرد و افزود: کتاب «نقش زنان در دفاع مقدس» نیز که بر مبنای فرضیهها و نظریات جدید تدوین شده است امروز رونمایی میشود.
نظر شما