کتابی از هانری میشو حاوی شعر و طراحی، با ترجمه بیژن الهی از سوی نشر بیدگل روانه بازار شد. این کتاب که «مستغلات» نام دارد، در سال 1359 با عنوان «ساحت جَوّانی» منتشر شده بود.
براساس نوشته داریوش کیارس در پایان کتاب، چاپ فعلی علیرغم حروفچینی مجدد، سبک و سیاق نسخه منتشر شده در سال 1359 را حفظ کرده است.
نکته دیگری که درباره این اثر باید به آن اشاره کرد، طراحیهایی است که در میانه برخی اشعار آورده شده است.
هانری میشو، شاعر، نویسنده و نقاش در سال بلژیکی است که در سال 1899 به دنیا آمد. در سال 1937 سردبیر مجله هرمس شد و از همان زمان مرتبا به طراحی و نقاشی مشغول بود. در سال 1938 اولین نمایشگاه آثارش را در پاریس برگزار کرد و از آنپس تا زمان مرگ هرساله نمایشگاههای مختلفی در کشورهای گوناگون برگزار کرد. در سال 1941 آندره ژید متن سخنرانیاش درباره میشو با عنوان «هانری میشو را کشف کنیم» را که جلوی ایرادش را گرفته بودند، منتشر کرد. میشو در این سالها انتشار کتابهای شعرش را با طرحها و نقاشیهایی که خودش انجام داده، ادامه داد. در کتابهای مختلف نامش در زمره شاعران روز اروپا منتشر شد و از آثارش فیلمنامههای مختلفی نوشتند. او به خاطر اشعار، سفرنامهها، نقدهای هنری، طراحیها و نقاشیهایش مشهور است. میشو سرانجام در سال 1984 چشم از جهان فروبست. او را در عالم شعر بهعنوان یک فرا واقعگرا میشناسند.
در صفحه 49 این کتاب در بخش چهارم و در شعری با نام «تنبلی» میخوانیم:
«روح هلاکِ شناست.
برای شنا روی شکم میخابند. روح در میاید از جا و میرود. با شنا میرود. ( اگه وقتیکه ایستادهاید، یا نشسته، یا که زانو خمانده، یا آرنج، روحتان برود، به هر حالتِ جسمانی دیگری، روح به رفتار و به شکل دیگری خاهد رفت، اثباتش باشه برای بعد)»
نخستین چاپ کتاب «مستغلات» شامل اشعاری از هانری میشو با ترجمه بیژن الهی با شمارگان دو هزار نسخه در 166 صفحه مصور به بهای 17 هزار تومان در سال 1395 از سوی نشر بیدگل روانه بازار کتاب شد.
نظر شما