معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه برپایی نمایشگاههای استانی کتاب یکی از راههای توسعه کتاب و کتابخوانی محسوب میشود، گفت: معتقدم برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب باید دوسالانه شود تا هم شاهد کتابهای تکراری در این رویدادها نباشیم و هم استقبال مورد دلخواه را شاهد باشیم.
مجید فروتن در گفتوگو با خبرنگار «ایبنا» در اینباره اظهار کرد: یکی از راههای توسعه کتاب و کتابخوانی، حداقل در مناطق دوردست، برپایی نمایشگاههای استانی کتاب است. با توجه به اینکه کتابها همزمان با توزیع در شهرهای بزرگ، در سایر استانها توزیع نمیشوند، برپایی این نمایشگاهها نقش مؤثری در آشنایی عموم مردم با تازههای نشر سایر استانها دارد.
وی توضیح داد: البته برپایی نمایشگاه استانی کتاب شروطی دارد که یکی از آنها حضور ناشران حرفهای و عرضه کتابهای جدید و پُرمحتوا است. متأسفانه در سالهای اخیر این مهم بسیار کمرنگ شده است و ناشران محدودی به حضور در این نمایشگاهها تمایل دارند و اغلب، شاهد ارائه کتابهای تکراری ناشران هستیم. بنابراین پیشنهاد میکنم مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران به منظور پیشگیری جدیتر از عرضه کتابهای مشکلدار و تکراری از یک وسیله اهرمی استفاده و با درنظر گرفتن حمایتهای مادی و معنوی، زمینه حضور ناشران حرفهای در این نمایشگاهها را فراهم کند.
فروتن به یکی از راهکارهای برگزاری کیفیتر نمایشگاههای استانی کتاب و استقبال هرچه بیشتر مخاطبان از این رویداد فرهنگی اشاره کرد و گفت: معتقدم برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب باید دوسالانه شود تا هم شاهد کتابهای تکراری در این رویدادها نباشیم و هم استقبال مورد دلخواه را شاهد باشیم.
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: همچنین میتوان به جای برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب، از طرحهای جایگزین مانند طرحهای ترویج کتابخوانی مؤسسه خانه کتاب اعم از «کتابفروشی به وسعت ایران»، «تابستانه کتاب» و «عیدانه کتاب» استفاده کرد. چنانکه در گذشته دیده شد، اجرای این طرحها با استقبال مواجه شدند و یارانه به معنای واقعی در چرخه نشر قرار گرفت.
وی ادامه داد: اگر هم اصرار و تأکید بر برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب است، میتوان در هر استان، براساس ویژگیهای بومی، فرهنگی و اقلیمی نمایشگاه تخصصی برگزار شود.
فروتن درباره کیفیت برنامههای جنبی نمایشگاههای استانی کتاب اظهار کرد: متأسفانه در سالهای اخیر این بخش از نمایشگاهها از آبوتاب افتادهاند و مانند گذشته شاهد حضور شخصیتهای تراز اول در نشستها و معرفی و رونمایی کتابهای برتر در این بخش نیستیم. شاید علت این موضوع، واگذاری اجرای این بخش از نمایشگاهها به استانها است. طبیعتاً مسئولان استانی نیز به دلیل نداشتن بودجه کافی، قادر به اجرای هرچه کیفیتر این بخش نیستند. امیدواریم متولیان برپایی نمایشگاههای استانی کتاب نسبت به رفع معضلات اینچنینی اقدام کنند.
نظر شما