یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
برگزاری جشن هفدهمین سالگرد خانه موسیقی با حضور بزرگان موسیقی ایرانی / سیاوش ظهیرالدینی، لوریس چکناواریان و آذین موحد تجلیل شدند

جشن هفدهمین سال تاسیس خانه موسیقی ایران شامگاه شنبه (10 مهر) در تالار وحدت برگزار شد. در تجلیل از سیاوش ظهیرالدینی، مدرس و نوازنده ویولن، لوریس چکناواریان، آهنگساز و رهبر ارکستر و آذین موحد، نوازنده فلوت، پژوهشگر و استاد دانشگاه بخشی از این آیین بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) هفدهمین جشن سالگرد تأسیس خانه موسیقی ایران و معرفی برترین آثار مکتوب دو سال گذشته در حوزه موسیقی، شنبه ‌شب (دهم مهرماه) با حضور فعالان عرصه فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد.

محمد سریر، آهنگساز و رئیس شورای سیاستگذاری خانه هنرمندان، حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی، محمدعلی خبری، فرزاد طالبی، ناصر ایزدی، لوریس چکناوارایان، علی‌اکبر صفی‌پور، رازمیک اوحانیان، داوود گنجه‌ای، مجید رجبی معمار، فریدون شهبازیان، داریوش پیرنیاکان، میلاد کیایی، وحید تاج، جاوید مجلسی، هادی منتظری، مجید کیانی، هوشنگ کامکار، شاهرخ تویسرکانی، سیاوش ظهیرالدینی، یارتا یاران، مسعود حبیبی، علی عزیزی، محسن رجب‌پور، محمد موسوی، سالار عقیلی، حریر شریعت‌زاده، مسعود شعاری و عباس سجادی برخی از مسئولان و هنرمندان عرصه موسیقی حاضر در این جشن بودند.

در آغاز کار، ارکستر موسیقی خانه هنرمندان ایران به رهبری محمود میرزایی چند قطعه موسیقایی را برای حاضران در تالار اجرا کرد که سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران اولین آن بود.

محمد سریر، آهنگساز و رئیس شورای سیاس‌گذاری خانه هنرمندان که در اجرای تعدادی از این قطعات، رهبری ارکستر خانه هنرمندان را برعهده داشت، قبل از اجرای این برنامه گفت: من معتقدم که وظیفه ما جست‌وجوی استعدادهای جوان است که توانمندی‌های نابی دارند. خوشحالم که در خانه هنرمندان، چنین ارکستری فعالیتش را آغاز کرده و امکان خدمت‌رسانی به علاقه‌مندان عرصه موسیقی را برای ما فراهم آورده است.

سریر ادامه داد: می‌خواهم از یکی از هنرمندان نامدار عرصه موسیقی ایران که در سال‌های گذشته کارهای زیادی را در جهت اهداف خیرخواهانه انجام داده، نام ببرم. کسی که امشب جایش در بین ما واقعاً خالی است و آرزو دارم به‌زودی شاهد حضورش روی صحنه باشم؛ محمدرضا شجریان!

در ادامه جشن قطعه «ایران‌ایران» با یاد محمد نوری اجرا شد. در بخشی از این جشن، کلیپ تصویری با نام «خانه موسیقی در دو سالی که گذشت» پخش شد که در آن جزییاتی از مهم‌ترین  فعالیت‌های خانه موسیقی ایران، همچون برگزاری بزرگداشت استادان و هنرمندان پیشکسوت موسیقی، انتشار فصلنامه‌ها، برگزاری کنسرت‌های پژوهشی، برگزاری نشست‌های ماهانه، کارگاه‌های آموزشی، برگزاری جلسات کانون‌های ده‌گانه، برگزاری فستیوال موسیقی تهران، کمپین اعتراض به لغو کنسرت‌ها و انتخابات هیات‌ مدیره کانون‌ها و هیات ‌مدیره اصلی آمده بود.
 
مدیرعامل خانه موسیقی حمیدرضا نوربخش نیز در بخشی از این آیین گفت: خوشحالم که امشب در جشن هفدهمین سالگرد تأسیس خانه موسیقی اینجا جمع شده‌ایم و این نهاد پس از سال‌هایی که از سر گذرانده، توانسته است، تأثیرگذار باشد.

نوربخش در ادامه با اشاره به مسئله بیکاری هنرمندان جوان، عدم ارتباط رسانه ملی با هنرمندان عرصه موسیقی، ممانعت حضور بانوان نوازنده روی صحنه کنسرت‌ها و  لغو کنسرت‌ها اظهار کرد: بزرگ‌ترین دستاورد نظام جمهوری اسلامی ایران، قانون است؛ همه ما باید از قانون تبعیت کنیم.

این خواننده عرصه موسیقی ایرانی، در بخشی از سخنانش از محمدرضا شجریان خسروی آواز ایران یاد کرد و افزود: جای استاد شجریان در جشن امشب خالی است. خوشبختانه مدتی قبل  استاد به ایران بازگشته‌اند و تلاش‌ها برای بهبود وضعیت جسمی‌شان با حمایت مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت بهداشت، درحال ‌پیگیری است. امیدوارم رسانه‌ها به حرف ‌و حدیث‌های مربوط به وضعیت جسمی آقای شجریان دامن نزنند، چون حالشان خوب است و من هر روز چند مرتبه سلامتی استاد را پیگیری می‌کنم.

وی ادامه داد: از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت صدور مجوز انتشار آلبوم‌های استاد شجریان قدردانی می‌کنم. استاد محمدرضا شجریان حق‌الناس است و باید این حق را  به مردم بازگرداند. امید که رسانه ملی هم کمی به این ماجرا فکر کند، چون صدای ربنای استاد شجریان را در طول ماه مبارک رمضان از مردم دریغ کرد. این روزها، زمان وحدت است و اهالی موسیقی باید با کمک دولت مشکلات را حل کنند.

بعد از صحبت‌های رئیس خانه موسیقی، نوبت به اجرای موسیقی از سوی گروه «سازینه» رسید که  پیمان بزرگنیا سرپرستی آن‌را برعهده دارد.

اجرای موسیقی شادمانه نواحی ایران که با ترکیبی از هنرمندان جوان و پیشکسوت انجام شد با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبه‌رو شد.
 
در ادامه نوبت به تجلیل و قدردانی از تعدادی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی توسط فرزاد طالبی، مدیرکل دفتر موسیقی، محمد سریر، رئیس شورای سیاس‌گذاری خانه هنرمندان و تقی ضرابی رسید. حسین طیبی، پژوهشگر و نوازنده موسیقی منطقه مازندران، عثمان هورامی، سیاه چمانه‌خوان منطقه اورامانات کردستان، احسان عبدی‌پور،نوازنده سرنا منطقه لرستان، علی اسدی و نوازنده کرنا منطقه مسجدسلیمان، برخی از هنرمندان موسیقی نواحی و مناطق ایران بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.

اجرای تک‌نوازی استعدادهای جوان، بخش بعدی این آیین بود که علی قنبری، نوازنده تار و مبینا یوسفی، نوازنده گیتار در آن  قطعاتی را برای حاضران در تالار وحدت نواختند.

بخش بعدی جشن خانه موسیقی ایران، تجلیل از برخی هنرمندان باسابقه  موسیقی ملی ایران بود و با حضور داریوش پیرنیاکان، داوود گنجه‌ای، هنگامه اخوان و سید محمد میر زمانی، هدیه‌هایی به هنرمندان تقدیم شد. 

سوسن بخشایش، صدابردار، میلاد کیایی، آهنگساز و نوازنده سنتور، فرمان مرادی از سازندگان صاحب‌نام سازهای ایرانی، سیدعباس سجادی، مجری، پژوهشگر موسیقی و مدیر فرهنگ‌سرای نیاوران تعدادی از هنرمندان تقدیر شده در این بخش بودند.

سیدعباس سجادی بعد از دریافت هدیه‌اش گفت: از آقای ضرغامی تشکر می‌کنم که اجازه تولید برنامه «دستان» را به ما دادند، اما از آقای سرافراز گله‌مندم چون آن را تعطیل کردند. امروز هم از آقای علی‎عسگر درخواست می‌کنم دوباره اجازه تولید آن برنامه را بدهند.

پس از سخنان سجادی، نوبت به معرفی آلبوم‌های موسیقی برتر هفدهمین دوره جشن خانه موسیقی ایران، رسید و در آن فریدون شهبازیان که به‌تازگی رهبری ارکستر ملی ایران را برعهده‌ گرفته، هوشنگ کامکار و میلاد کیایی، نویسنده کتاب«راز آشکارا» و نوازنده بنام ساز سنتور، هدایای آلبوم‌های برتر را  به برگزیدگان تقدیم کردند.

در این بخش «از روزگار رنگ‌آمیز» با آهنگسازی کوروش دانایی و صدای وحید تاج و «هیچ مگو» با آهنگسازی احسان ذبیحی‌فر و خوانندگی وحید عسگری که از سوی توسط انتشارات ماهور منتشر شده بودند، به‌عنوان آلبوم‌های برگزیده معرفی شدند  

در بخش بعدی این آیین، محمدرضا ابراهیمی نوازنده تار، سینا خشک‌بیجاری، نوازنده تنبک، احسان ذبیحی‌فر، نوازنده کمانچه و مجتبی عسگری، خواننده موسیقی ایرانی با اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی به باعث به وجد آمدن حاضران در تالار وحدت شدند.
 
در ادامه این جشن شهرام ناظری، حمیدرضا نوربخش و علی مرادخانی از سیاوش ظهیرالدینی مدرس و نوازنده ویولن، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر و آذین موحد نوازنده فلوت، پژوهشگر و استاد دانشگاه تقدیر کردند.

آذین موحد بعد از دریافت لوح تقدیر خود درباره وضعیت نامساعد موسیقی در کشور، قوانین رزرو تالارهای موسیقی که موضوع اقتصادی در آن در اولویت قرار گرفته، وضعیت بد ارکسترهای دولتی، عدم تعادل در طبقه‌بندی سبک‌های اجرایی کنسرت‌ها، نبود وضعیت مطلوب در هنرستان‌های موسیقی، مافیای کنکور موسیقی و مخدوش شدن جایگاه معنوی موسیقی سخن گفت.

بخش دیگر جشن هفدهمین سالگرد تأسیس خانه موسیقی، معرفی آثار مکتوب برتر این حوزه بود که در دو سال گذشته تا امروز منتشر شده است.

این آثار پس از جلسات متعدد داوری در بخش‌های پژوهشی، تألیف، ‌ترجمه و متون آموزش، در دو گروه «برگزیده» یا «شایسته تقدیر»  تشخیص داده شده بود. مسعود شعاری، بهداد بابایی، آروین صداقت کیش و آذر هاشمی جوایز این بخش را به برگزیدگان اهدا کردند.

رتبه نخست در بخش پژوهشی به ساسان فاطمی برای نگارش «جشن موسیقی در فرهنگ‌های شهری تهران» و سینا صدقی برای تألیف «پنجره‌ای با شیشه‌های کوچک رنگی» رسید که هر دو کتاب‌هایشان را از سوی نشر ماهور روانه بازار کتاب کرده بودند.

رتبه دوم  بخش پژوهشی به محمدرضا فیاض برای نگارش «تا بردمیدن گل‌ها» رسید که کتابش را از سوی نشر سوره مهر وارد بازار نشر کرده بود.

فرهود صفرزاده هم رتبه سوم بخش پژوهشی را برای نگارش کتاب « باد خزان - درباره غلامحسین درویش» به دست آورد که اثرش را  از سوی نشر فنجان منتشر کرده بود.

«۱۰ قطعه آنالیز» نوشته حمید مرادیان منتشر شده از سوی نشر هم‌آواز، «عجملر» نوشته آرش محافظ منتشرشده از سوی نشر ماهور و «بنیاد ترانه» نوشته علی کمارجی منتشرشده از سوی نشر تیماژ، لوح تقدیر بخش پژوهشی را به دست آوردند.

در بخش ترجمه، رتبه اول به حسین یاسینی که کتاب «پدیدارشناسی موسیقی» را ترجمه کرده، رسید. او کتابش را از سوی نشر ققنوس روانه بازار کرده است.

مقام دوم در بخش ترجمه به سید عبدالله انوار رسید که  کتاب «علم جوامع موسیقی» را ترجمه کرده بود. این اثر از سوی بنیاد علمی فرهنگی بوعلی سینا به بازار کتاب عرضه شده است.  
 
رتبه سوم بخش ترجمه هم به مسعود ابراهیمی رسید که «مبانی آهنگسازی» را ترجمه و از سوی نشر هم‌آواز روانه بازار کرده است.

در بخش آثار آموزشی در زمینه موسیقی با نظر هیات ‌داوران، هیچ کتابی در بخش برگزیده انتخاب نشد اما «ضرب آوا» به قلم حمید قنبری که از سوی  نشر ماهور منتشر شده، «ضربی‌های حبیب سماعی» به قلم شهاب منا  که از سوی نشر خنیاگر روانه بازار کتاب شده  و «ضربی‌های علی‌اکبر شهنازی» نوشته حسین مهرانی که نشر ماهور آن را به بازار کتاب آورده است، موردتقدیر قرار گرفتند.

بعد از پایان ‌بخش تقدیر از آثار مکتوب موسیقی، آیین هفدهمین جشن خانه موسیقی با اجرای ارکستر سازهای بادی «کارا» که بردیا کیارس رهبری آن‌را برعهده داشت، به پایان رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها