شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
دائمی: کتاب‌های مورد نیاز جامعه امروز در نمایشگاه‌های استانی عرضه شوند

معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت:‌ شایسته است که با نظارت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌ویژه مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، کتاب‌هایی که در جامعه ایرانی ـ اسلامی کاربرد دارند و مورد نیاز جامعه امروز است، در نمایشگاه‌های استانی عرضه شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ نمایشگاه‌های استانی کتاب هرساله به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و همکاری ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها برگزار می‌شوند. بدون تردید برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب این امکان را در اختیار مردم به ویژه آن‌هایی که در مناطق دوردست کشور زندگی می‌کنند، می‌گذارند تا با آثار نویسندگان حوزه‌های مختلف آشنا و از تازه‌های کتاب مطلع شوند. اما نمایشگاه‌های استانی کتاب با همه فوایدی که دارند مورد نقد بسیاری از اهالی کتاب قرار گرفته‌اند. به این منظور «ایبنا» می‌کوشد در قالب سلسله گفت‌وگو با مدیران استانی، ناشران، کتابفروشان و دست‌اندرکاران برپایی این نمایشگاه‌ها، دیدگاه‌های مختلف اعم از موافقان و مخالفان برپایی این رویدادهای فرهنگی را بررسی کند.
 
قدرت دائمی، معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در این‌باره به خبرنگار «ایبنا» گفت: برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب به لحاظ این‌که مخاطبان عام دارند و همه اقشار استان از این رویداد فرهنگی بازدید می‌کنند، به مطالبه عمومی تبدیل شده است. به عبارت دیگر، اگر این رویداد برگزار نشود، اهالی کتاب استانی خلاء آن‌را احساس می‌کنند و خواستار برگزاری آن از سوی متولیان می‌شوند. همین موضوع، تکلیف و وظیفه ما را دوچندان کرده است.
 
وی توضیح داد: با توجه به این‌که شاید برای شهروندان استانی حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و دسترسی به تازه‌های نشر مشکل باشد، برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب که بیشتر انتشاراتی‌های سراسر کشور در آن‌ها حضور دارند، فرصت مغتنمی برای برقراری ارتباط آن‌ها با ناشران کشور محسوب می‌شود.  
 
معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با اشاره به دیگر فواید نمایشگاه‌های استانی کتاب، اظهار کرد: تخفیف‌هایی نمایشگاه‌های استانی کتاب (تا مرز 40 درصد) باعث شده، این نمایشگاه‌ها با اقبال خوب مردم مواجه شود. از طرف دیگر، حال و هوای فرهنگی و جریان‌سازی برای کتابخوانی که با برپایی نمایشگاه‌های کتاب در استان‌ها در طول یک هفته به وجود می‌آید، از اهمیت بسیاری برخوردار است، چراکه در مباحث دینی، به‌وفور به اندیشه و خرد‌ورزی تأکید شده که یکی از ابزار آن، کتاب است.


 

ترغیب حضور ناشران باسابقه در نمایشگاه‌های استانی کتاب

دائمی درباره معضلاتی که نمایشگاه‌های استانی کتاب با آن‌ها مواجه هستند، گفت: شاید یکی از این معضلات، حضور پیدا نکردن همه ناشران تراز اول کشور در این نمایشگاه‌ها باشد. البته ناگفته نماند که سال گذشته با همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حداقل در استان گلستان با حضور چشمگیر این انتشاراتی‌ها در استان مواجه بودیم.
 
وی ادامه داد: اغلب ناشران کشوری هم که در نمایشگاه‌های استانی کتاب حضور نمی‌یابند، چنین اظهار می‌کنند که حضور آن‌ها با توجه به هزینه‌های رفت‌وآمد چندان به‌صرفه نیست. البته ما معتقدیم که اگر نمایشگاه‌های استانی کتاب با بازدید خوب عموم مردم به واسطه ارائه تخفیف بیشتر مواجه شوند، همچنین در زمان مناسب از سال برگزار شوند، حضور این دسته از ناشران در نمایشگاه‌های استانی کتاب کاملا به‌صرفه خواهد بود.
 
معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان افزود: متأسفانه در برخی موارد دیده می‌شود که بعضی از ناشران کشوری، کتاب‌های قدیمی خود را که به فروش نرفته‌اند، در نمایشگاه‌های استانی کتاب عرضه می‌کنند. بسیار شایسته است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌ویژه مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به کمک ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، در این زمینه نظارت بیشتری را اِعمال کنند تا کتاب‌های مفید و کتاب‌هایی که در جامعه ایرانی ـ اسلامی کاربرد دارند و مورد نیاز دنیای امروز است، در نمایشگاه‌های استانی کتاب عرضه شوند.

تأثیرگذاری طرح‌های حمایتی مؤسسه خانه کتاب

دائمی با بیان این‌که برخی ناشران استانی نیز به دلایلی چندان تمایلی برای شرکت در نمایشگاه‌های استانی کتاب ندارند، بیان کرد: این دسته از ناشران استانی معتقدند که چون در نمایشگاه‌های استانی کتاب، انتشاراتی‌های باسابقه و در برخی موارد درجه یک کشوری حضور می‌یابند، بنابراین بیشتر بازدیدکنندگان سراغ کتاب‌های آن‌ها می‌روند و در نتیجه ناشران استانی مظلوم واقع می‌شوند و به‌مراتب کتاب‌هایشان به فروش نمی‌رود. در این میان، کتابفروشی‌ها نیز چندان از برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب دلِ خوشی ندارند، چراکه معتقدند در مدت برپایی این نمایشگاه‌ها بازار فروش کتاب آن‌ها کساد می‌شود.
 
وی توضیح داد: به‌نظر من اجرای طرح‌های حمایتی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مؤسسه خانه کتاب اعم از «کتابفروشی به وسعت ایران»، «عیدانه کتاب» و «تابستانه کتاب» توانستند به خوبی آسیبی که در طول برپایی نمایشگاه‌های استانی کتاب به کتابفروشان وارد می‌شود را جبران کنند.
 
معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با اشاره به راهکارهای افزایش کتابخوانی گفت: در زمینه افزایش سرانه مطالعه، پیشنهاد می‌کنم سازمان شهرداری با همکاری اداره‌کل کتابخانه‌ها در بحث فضاسازی و ایجاد اِلمان‌های مربوط به کتاب و کتابخوانی در سطح شهر ورود پیدا کنند. به‌طور مثال می‌توان نیمکت‌های سطح شهر یا ساختمان‌ها و یا فضای پارک‌ها را به شکل کتاب طراحی کرد تا مردم با دین این صحنه‌‌ها به فکر کتاب و ارزش مطالعه بیفتند.



 
دائمی اظهار کرد: همچنین پیشنهاد می‌کنم جملات بزرگان درباره کتاب و اهمیت کتابخوانی در سطح شهر در قالب بیلبورد یا سایر روش‌ها، دیده شوند. در این صورت مردم بیش از پیش به کتابخوانی ترغیب می‌‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها