چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۰
«کریمی مراغه‌ای» از نوادر شعر طنز در دنیاست

سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنگره ملی نکوداشت استاد کریمی مراغه‌ای، از وی به عنوان یکی از نوادر شعر طنز در دنیا یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، نخستین کنگره ملی نکوداشت استاد کریمی مراغه‌ای با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌ غربی، اساتید و مدیرعامل ادبیات داستانی ایرانیان و نماینده مردم ارومیه در مجلس اسلامی برگزار شد.

سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: استاد کریمی مراغه‌ای از شاعران پُرکار در شعر آیینی هستند و نقش زیادی در سرودن شعر اهل بیتی داشته‌اند.

وی ادامه داد: علامه امینی نیز حدود 5 جلد و نیم غدیریه به زبان عربی دارد و شعر نگه دارنده شور اهل بیت بوده و استاد مراغه‌ای این شور را به زبان ترکی و فارسی اشاعه داده‌اند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: شاعر طنز در شعر ما انگشت‌شمار بوده و ایشان از نوادر شعر طنز هستند و از نامداران شعر طنز به‌شمار می‌روند.

صالحی با بیان این مطلب که استاد مراغه‌ای فخر آذربایجان است، گفت: ایشان در حوزه مستندنگاری و سفرنامه‌نویسی منظوم نیز دست توانایی دارند که از ویژگی‌های کم‌مانند ایشان است.

وی بیان کرد: استاد مراغه‌ای شاعری مردمی و کتابفروشی با 70 سال سابقه است که چراغ این پاتوق فرهنگ گستری را روشن نگه داشته‌اند و این مکان دانشگاه شعر و ادب است.

مهدی قزلی، مدیرعامل شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نیز به‌عنوان دیگر سخنران این آیین، اظهار کرد: تعداد زیادی از شعرای خطه آذربایجان‌ غربی در استقبال از اشعار استاد کریمی مراغه‌ای شعر سروده‌اند و ایشان بیش از 50 سال با سرودن اشعار ترکی و فارسی در دل و جان مردم قرار دارند.

وی افزود: با این‌که بیشتر اشعار این استاد به زبان ترکی سروده شده و محدوده شعری ایشان مخصوص تمدن شیعه و ایرانی است و اقبال یک شعر این است که پس از سروده شدن در زبان مردم زمزمه شود.

قزلی گفت: اشعار ایشان بیش از نیم قرن است که در میان مردم زمزمه می‌شود و افتخار می‌کنیم که امروز آیین نکوداشت استاد کریمی مراغه‌ای را برگزار می‌کنیم.

در ادامه این آیین سیدحبیب سبزی، شاعر و مداح اهل بیت (ع) به مدیحه‌سرایی پرداخت. در ادامه، اسماعیل امینی، استاد دانشگاه و شاعر عنوان کرد: سرزمین ما مکان ادیان و فرهنگ مختلف است و ما مردمی هستیم که اخلاق، فرهنگ و دیانت تنظیم‌کننده روابط بوده است.

وی افزود: دو زبانه بودن نه تنها موجب گسستن نبوده، بلکه وسیله پیوندی است برای کسانی که به فرهنگ ‌زبان ترکی و آذری شناخت دارند و بزرگانی که در دو زبان ترکی و فارسی شعر سروده‌اند؛ همچون استاد شهریار و کریمی مراغه‌ای. این پیام را در آثارشان دارند که شعر، بیش از آن‌که پدیده ادبی باشد، محمل انتقال میراث فرهنگی ما به نسل‌های دیگر است.

ساعد باقری نیز در این آیین با اشاره به این‌که استاد کریمی مراغه‌ای دارای اصالت شعر است، گفت: از کودکی با کتاب‌های استاد انس و آشنایی داشتم و اعتقاد دارم که شخصیت‌های اصیل در موضوع هنر فراتر از تکنیک عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: اشعار استاد کریمی مراغه‌ای سرشار از اصطلاحات عامه است که به سبکی روان در شعر جاری شده است. اجرای نمایش، یکی از اشعار استاد کریمی مراغه‌ای توسط هنرمندان رادیوی ارومیه از دیگر برنامه‌های آیین نکوداشت استاد کریمی مراغه‌ای بود.

حجت‌الاسلام کریمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی نیز در این برنامه، ضمن عرض خوش آمدگویی اظهار کرد: یک وجه استاد طنزپردازی است و شعرهای مذهبی ایشان زمزمه شاعران است. آذربایجان غربی مهد بزرگان شعر و ادب بوده و بزرگان بسیاری را در این استان داریم که شاید نسل جوان با آن‌ها آشنا نیستند و اگرچه استاد کریمی مراغه‌ای شاعری مراغه‌ای‌اند اما به خطه آذربایجان تعلق دارند.

بیت‌اله جعفری، شاعر و نماینده سابق ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه به سرودن شعری از اشعار جاودانه استاد کریمی پرداخت.

پروانه ممدلو، رئیس دانشگاه باکو نیز به‌عنوان سخنران در این آیین گفت: از این‌که به مراسم اینچنین باشکوهی دعوت شده‌ام خوشحالم و از مدیرعامل ادبیات داستانی ایرانیان غربی ممنونم.

وی افزود: این شاعر بزرگ همچون پدر بزرگوارشان از شاعران نامدار هستند که اولین شعر خود را به مرثیه سروده‌اند و پدر ایشان استاد ذاکر مراغه‌ای از اشعار شهریار الهام گرفته است.

ممدلو ادامه داد: این‌که مردم به اشعار استاد کریمی مراغه‌ای عشق می‌ورزند، تصادفی نیست و لحن بیان ایشان در اشعارشان عامیانه است.

در ادامه جواد محقق و ناصر فیض نیز از دیگر شاعران و ادبیاتی بودند که در آیین نکوداشت استاد کریمی مراغه‌ای به توصیف ویژگی‌های شعری و شخصیتی این استاد پرداختند. نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به این‌که استاد کریمی مراغه‌ای یادگار آذربایجان است، ایشان را معین‌الشعرا نامید.

چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان آذربایجان غربی از  28 شهریور تا 2 مهر در سالن نمایشگاهی مجتمع فرهنگی و هنری ارومیه برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها