چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۳
کتاب «چهل ساعت با خضر» رونمایی می‌شود

آیین رونمایی و جشن امضای کتاب «چهل ساعت با خضر» اثر سزایی کاراکوچ با حضور پروفوسور توران کوچ و عطا ابراهیم‌راد، مترجم این اثر در نشر ثالث برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) موسسه یونس امره ترکیه با همکاری نشر ثالث، آیین رونمایی از کتاب «چهل ساعت با خضر» اثر سزایی کاراکوچ، شاعر، نویسنده و متفکر ترکیه‌ای را برگزار می‌کند.
 
در پایان این نشست، نمایشگاهی از کتاب‌های کاراکوچ بر پا و جشن امضای کتاب «چهل ساعت با خضر» با حضور عطا ابراهیم‌راد، مترجم اثر برگزار خواهد شد.
 
این برنامه از ساعت 18 روز پنجشنبه (1 مهر برابر با 22 سپتامبر) با حضور و سخنرانی پروفوسور توران کوچ، ناصر فیض، عطا ابراهیم‌راد و فواد نظیری در سالن کنفرانس نشر ثالث برگزار می‌شود. حضور در این برنامه برای دوستداران ادبیات رایگان است.
 
در معرفی کارکوچ و کتابش باید گفت که حضرت خضر (ع) که به‌عنوان راهنما، مددکار گرفتاران و مظهر برکت و فراوانی در تاریخ تمدن کشورمان شناخته می‌شود با یادآوری غنی و جنبه‌های عرفانی و برگرفته از قرآن کریم در شعر سزایی کاراکوچ جای گرفته است. «چهل ساعت با خضر» نام شعری‌ است متشکل از چهل بخش که سزایی کاراکوچ در آن، شعر مدرن ترکی را با تمدن اسلامی و زیبایش ترکیب کرده است.
 
نخستین چاپ این اثر در ماه‌های می و ژوئیه سال 1967 (اردیبهشت – خرداد 1346) منتشر شده است. بدنه اصلی کتاب «چهل ساعت با خضر» را قصه‌های دینی، معجزات پیغمبر و سنت اولیاء با تمرکز به گذشته تشکیل می‌دهد. این شعر در طول چهل بخش خود دروازه‌های دنیای جدید و کاملا متفاوتی را باز می‌کند و دارای دو راوی جداگانه یعنی حضرت خضر (ع) و شاعر است.
 
در طول این سرگذشت چهل بخشی پیشرو بودن حضرت خضر (ع) شاعر را جا نمی‌گذارد. گاهی اوقات خضر صحبت می‌کند، شاعر سکوت می‌کند، گاهی اوقات هم شاعر سخن گفته و خضر سکوت می‌کند. این چرخه یک برابری را به ارمغان می‌آورد و این مفهوم را می‌رساند که خضر شاعر است و شاعر نیز جدا از خضر نیست.
 
پروفوسور توران کوچ، شاعر، نویسنده و مترجم و رئیس دانشکده علوم اسلامی دانشگاه صباح‌الدین زعیم که مهمان این نشست است، فعالیت‌هایی در زمینه‌های زیبایی‌شناسی اسلامی، عرفان و تفکر اسلامی دارد. «زیبایی‌شناسی اسلامی»، «زبان دین»، «تفکر جاودانگی» و «ورود به فلسفه اسلام قرون وسطی» برخی از آثار این شاعر مطرح است. او دوستی نزدیک با سزایی کاراکوچ دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها