رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مراسم جشنواره صنعت چاپ در خراسان رضوی با اشاره به اهمیت این صنعت، عنوان کرد: تلاش شده با همکاری وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت و معدن، اقتصاد و آموزش و پرورش مشکلات مالیاتی چاپخانهداران حل و فصل شود.
محمودرضا برازش در این مراسم با اشاره به تفاوت گردش مالی چاپ در ایران و کشورهای جهان گفت: در حال حاضر گردش مالی صنعت چاپ ناشی از کتاب در کشور ما پنج درصد و گردش مالی این صنعت در بخش نشریات ١٢ درصد است.
وی افزود: سالانه بیش از ١٣٠ هزار تُن، کاغذ به کشور وارد میشود که این میزان واردات کاغذ با هدف تنظیم بازار انجام میشود. در سال گذشته علاوه بر مصرف ٥٠ هزار تُن کاغذ برای چاپ کتابهای درسی، برای کاغذ مصرفی روزنامهها و سایر بخشهای مورد نیاز نیز کاغذ ضروری بود.
برازش با اشاره به افزایش هزینههای جاری و دستمزد کارگران در چاپخانهها همزمان با کاهش میزان چاپ روزنامه و کتاب در کشور، عنوان کرد: متأسفانه علاوه بر کاهش درآمد نسبت به افزایش هزینههای چاپخانهها، صنعت چاپ ایران با مشکل عدم همخوانی دستگاههای دولتی با نیاز این صنعت روبهرو است.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: خراسان با وجود اینکه بهعنوان قطب مواد غذایی در کشور محسوب میشود، اما صنایع چاپ روی فلز آن بهگونهای بوده که مجبور به واردات بستهبندیهای چاپشده روی فلز شده است، زیرا تجهیزات صنایع چاپ در این استان کفاف ظرفیتهای موجود در آن را نمیدهد و این امر نیازمند رفع کمبودها و شناسایی نیازهای صنعت چاپ خراسان رضوی است.
برازش با تأکید بر ایجاد مرکز دقیق آمار برای حوزه چاپ، گفت: صنعت چاپ در عصر حاضر تغییر کرده و در صورت وجود مرکز دقیق آمار میتوان سود سرمایهگذاریهای انجامشده در این نوع از صنایع را ارزیابی کرد و از رکود و واردات بیرویه محصولات چاپی کاست.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مهمترین راهکار برای رفع مشکلات چاپ در کشور، بهرهگیری از توانایی و هنر بخش خصوصی است تا این بخش در صورت حمایتهای لازم بتواند اشتباهات دولت را کم کند.
وی افزود: قدمت صنعت چاپ در کشور نشاندهنده اهمیت و جایگاه ویژه مسائل فرهنگی در ایران بوده و این در حالی است که بسیاری از کشورهای جهان، صنعت چاپ خود را بهتازگی فعال کردهاند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تکیه اقتصاد کشور به نفت در سالهای گذشته، گفت: امسال دولت ٣٠ درصد از بودجه را بر اساس درآمد حاصل از نفت و مابقی را بر اساس درآمدهای غیرنفتی تعیین کرده که این فرصت مناسبی برای افزایش درآمد صنایع مختلف بهویژه صنعت چاپ کشور است.
پژمانفر با اشاره به مصرف بالای کاغذ در کشور، ادامه داد: کیفیت پایین کاغذ، بار سنگین بیمه و مالیات و وامهای سنگین بانکها از جمله مهمترین مشکلات چاپخانهها محسوب میشود که تلاش شده با همکاری وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت و معدن، اقتصاد و آموزش و پرورش این مشکلات رفع شوند.
همچنین سیدسعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: سهم ما در این روز تشکر از دستاندرکاران و فعالان عرصه چاپ و نشر و همه کسانی است که در راستای این حوزه برای فرهنگ کشور تلاش میکنند.
وی افزود: پویایی اقتصاد صنعت چاپ یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است که باید به آن توجه ویژه داشت. مشکلات صنعت چاپ باید رفع شود و در سال ٢٠١٧ این ظرفیتها به خوبی به جهان اسلامی معرفی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: دولت تدبیر و امید هم به دنبال یک راهبرد ویژه به اقتصاد مقاومتی توجه ویژهای دارد و به نوبه خود اقتصاد فرهنگ و هنر را مورد توجه قرار میدهد.
سرابی بیان کرد: صنعت چاپ خراسان، صنعتی پُر افتخار، پاک و ارزشمدار است و در نگاه منطقهای سهم زیادی را در جریان چاپ کشور ایفا میکند و حتی این قابلیت را دارا است که بسیاری از نیازهای کشورهای همسایه را پاسخ دهد.
وی در پایان، از بهرهبرداری از شهرک چاپ و نشر خراسان رضوی تا سال 2017 خبر داد و گفت: در آستانه سال ٢٠١٧ و معرفی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، بهرهبرداری از شهرک چاپ و نشر این استان میتواند به عنوان یک فرصت محسوب شود.
در پایان این مراسم از پیشکسوتان، نوآوران و فعالان صنعت چاپ در خراسان رضوی قدردانی شد.
نظر شما