عزتالله فولادوند، مترجم آثار فلسفی کتاب «به یاد کاتولونیا» اثر جورج اورول را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد کرد.
وی افزود: کتاب به داستان جنگ داخلی اسپانیا میپردازد و خود اورول در این جنگ حضور داشته و میتوان گفت کتاب حاصل روایت عینی مولف از جنگ انقلابیون با ژنرال فرانکوست، بنابراین یک روایت دست نخست به شمار میآید.
استاد فولادوند در قسمتی از مقدمه کتاب نوشته است: «جنگ داخلی اسپانیا و تصفیههای استالین، که هر کدام در یک سوی اروپا صورت میگرفت، نقطه عطف زندگی سیاسی اورول بود و عملا به او نشان داد که یکهتازی و خودکامگی فراسوی ایدئولوژیهاست و جناح انقلابی چپ نیز همانند جناح سرمایهداری ممکن است به دروغ و فریب آلوده شود و دست به تحریف واقعیات و قلب حقایق بزند و بنابرین تنها تعهد راستین، تعخد به حقگویی است.
سالها بود که فاشیسم هر پیروزی را با پیروزی دیگری پشت سر مینهاد و آزادی، گام به گام پس مینشست. جنگ اسپانیا فرصتی برای مبارزه با فاشیسم عرضه کرد. تنها از انگلستان دو هزار نفر داوطلبانه و بدون انتظار هیچگونه پاداش به اسپانیا شتافتند و پانصد تن از آنان در خاک و خون غلتیدند. مردمی که سالها از زورگویی، تبعیض، بیداد، بیهودگی زندگی در جوامع ماشینی رنج کشیده بودند و نمیتوانستند بپذیرند که غایت حیات در کار بیروح و تفریح بیروحتر خلاصه میشود.»
«به یاد کاتالونیا» سفرنامه خواندنی و جذابی است که اورول با صداقت و صمیمیتی گرم به روایت تجربههایش از جنگ داخلی اسپانیا پرداخته و در توصیفهایش از مملکت اسپانیا گاه گداری با طنز هم آمیخته است.
«به یاد کاتالونیا» یکی از کلیدیترین کتابهای اورول است. نویسنده در صفحات پایانی کتاب مینویسد: «تصور نمیکنم موفق شده باشم بیش از کمی از ارزش و معنایی را که آن چند ماه در اسپانیا برایم داشت به قالب بیان بیاورم. برخی از رویدادهای برونی را ثبت کردهام، اما نمیتوانم احساسی را که این رویدادها در درونم گذاشته ثبت کنم...»
چاپ دوم کتاب «به یاد کاتولونیا» نوشته جورج اورول ترجمه عزتالله فولادوند در 293 صفحه، شمارگان پنجهزار نسخه و به بهای هفت هزار و 500 تومان از سوی نشر خوارزمی به چاپ رسید.
نظر شما