حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی گفت: کتاب «به سوی فهم قرآن» منبعی برای قرآنآموزان متقاضی شرکت در آزمون قرآن و عترت ارشاد است. این کتاب در چهار بخش اصلی «ضرورت فهم قرآن»، «ویژگیهای قرآن»، «مراحل پنجگانه انس با قرآن» و «سیمای سوره صف» به نگارش درآمده است.
حجتالاسلام حشمتی پس از رونمایی از کتاب «به سوی فهم قرآن» با اشاره به اینکه در این کتاب مجموعه آثار قرآنی معاونت گردآوری شده است، اظهار کرد: کتاب «به سوی فهم قرآن» به کوشش دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای مردمی معاونت قرآن و عترت ارشاد و به همت مصطفی عباسیمقدم و محمدعلی خسروی تهیه و تنظیم شده است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از ستاد برگزاری آزمون که از مدتها قبل برنامهریزی این دوره را آغاز کردهاند خبر داد و گفت: از 20 شهریور نامنویسی از داوطلبان شرکت در مسابقه شروع میشود. این آزمون در روزهای 19و20 آبان ماه برگزار میشود.
وی از رسانهها خواست که این مسابقه را برای برگزاری مناسب و با کیفیت پوشش خبری مناسب دهند. طبق دستور سازمان مدیریت موفقیت در این آزمون برای شرکتکنندگان کارمند دولت جزو آموزشهای ضمن خدمت محسوب میشود. همچنین لینک کتاب منبع آزمون در سایتها قرار داده میشود.
به گفته حشمتی، این مسابقه سنجش خوبی برای سنجیدن کیفیت موسسات قرآنی در سراسر کشور است. امسال یک میلیارد تومان بابت مسابقه دوره گذشته پرداخت خواهد شد که با تأخیر صورتپذیرفته است. دلیل این تأخیر برگزاری نمایشگاه قرآنی در نیمه اول سال است. این آزمون با همکاری آموزش و پرورش و موسسات قرآنی سراسر کشور با معاونت قرآن و عترت انجام میشود.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد ادامه داد: 80 درصد این مسابقه با همکاری موسسات و مردم انجام میشود و دولت در تلاش است تا امکان برگزاری این مسابقه را تا آنجا که قابل واگذاری است به مردم منتقل کند و خود نیز به دلیل فعالیتهای سیاستگذاری اقدام کند. مرحله برنامهریزی این مسابقه بیش از سه ماه پیش آغاز شد.
سخنران بعدی این جلسه حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای مردمی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بود. وی گفت: معضلات اجتماعی در ایران به حدی است که قابل کتمان نیست و این موضوع برای کشوری که برای قرآن حرکت کرده است قابل توجیه نیست.
خسروی افزود: برای نجات از این مخمصه قرآن پاسخ را داده است. امام خمینی(ره) معتقد بود قرآن چیزی جز معرفی خداوند نیست، قرآن به گفته بنیانگذار انقلاب کتاب آدمسازی است. قرآن نقطه اتصال ما به معنویت است و اگر این اتصال قطع شود جهان به جزء جهنم نیست. بازگشت به قرآن با اندیشههای امام راه درمان جامعه است، هدف ما از ترویج قرآن اتصال مردم به قرآن است.
مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای مردمی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: اولین هدف این آزمون فراهم ساختن بستر مشارکت و حضور همگانی مردم است در بیشتر آزمونها اقشار یا گروه خاصی شرکت میکنند اما این آزمون مخصوص گروه خاصی نیست. این آزمون هم امری تبلیغی و ترویجی است و هم امری آموزشی است. آزمون امسال در 18 رشته برگزار میشود.
خسروی به این نکته اشاره کرد که جهت دهی فعالیتهای آموزشی موسسات قرآنی از دیگر اهداف آزمون پانزدهم است. آزمون امسال دو رشته جدید افزوده دارد که علاوه بر قرآن به کتابهای نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نیز پرداخته میشود.
وی افزود: در صحیفه سجادیه بحث خودسازی است، نهجالبلاغه علاوه بر بحث خودسازی و اخلاقی بحث مدیریتی نیز دارد که میتوان به نامه حضرت امیر به مالک اشتر اشاره کرد. از دیگر ویژگی آزمون امسال تفسیر سوره صف است. بخش آزمون کارکنان امسال به این آزمون افزوده شده، همان طور که پیشتر اشاره رفت جز آموزش خدمت محسوب میشود که در مجموع 28 ساعت آموزش محاسبه میشود.
خسروی گفت: این آزمون در دو روز 19و 20 آبان انجام میشود که روز 19 مخصوص کارکنان دولت است که اینترنتی ثبت نام میکنند و در آزمون هم اینترنتی شرکت میکنند و روز 20 مخصوص بقیه گروههای داوطلب است که اگر کارمندی نتواند در روز 19 شرکت کند میتواند با ثبت کد کارمندی خود روز 20 آزمون را انجام دهد. این آزمون یک آزمون شفاهی هم دارد که ویژه کودکان زیر 12 سال است.
مدیر کل دفتر آموزش و توسعه مشارکتهای مردمی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه به مقدار و تعداد جوایز این آزمون پرداخت.
سپس ساجدی به معرفی نحوه ثبت نام و برگزاری آزمون در اینترنت ویژه کارمندان و چکونگی دسترسی به کتاب از طریق سایتها و دیدن فیلمهای تفاسیر آقای قرائتی از طریق رسانههای تصویری اینترنتی پرداخت.
نظرات