واکنش رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی به جمعآوری «کتابخانه ویژه نمایندگان»
حداد عادل: دلیل جمعآوری «کتابخانه ویژه نمایندگان» را از رئیس کتابخانه مجلس بپرسید!
غلامعلی حداد عادل، رئیس دور هفتم مجلس شورای اسلامی با تشریح لزوم راهاندازی «کتابخانه ویژه نمایندگان» در سال 1384، در واکنش به جمعآوری این کتابخانه در فاصله تعطیلی مجلس نهم و تشکیل مجلس دهم، گفت: دلیل تعطیلی این کتابخانه را باید از افرادی چون آقای مجیدی، رئیس کتابخانه مجلس و همچنین علی افراشته، معاون اجرایی رئیس مجلس پرسید.
غلامعلی حداد عادل، رئیس پیشین مجلس شوری اسلامی در اظهار ظری کوتاه در اینباره به خبرنگار «ایبنا» گفت: وجود فاصله میان صحن مجلس و کتابخانه مجلس و اینکه این کتابخانه در مسیر و محل عبور نمایندگان قرار نداشت، شرایطی بهوجود آورده بود که میتوانم بگویم اغلب نمایندگان در طول چهار سال نمایندگی خود، حتی یک بار هم گذرشان به کتابخانه مجلس نمیافتاد و شاید اصلا متوجه وجود چنین کتابخانهای در کنار خود نبودند.
وی ادامه داد: بر این اساس سعی کردم بخشی از کتابهایی را که احتمال میدادم بیشتر مورد نیاز نمایندگان باشد، نزدیکتر و در دسترس ایشان قرار دهم و این دلیلی بود که من را به ایجاد این کتابخانه واداشت که در نهایت با عنوان «کتابخانه ویژه نمایندگان» در سال 1384 در فضایی حدود 80 تا 100 مترمربع در نزدیکی صحن مجلس شورای اسلامی آغاز بهکار کرد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بازدید از مجلس کشور هند را در راهاندازی «کتابخانه ویژه نمایندگان» موثر دانست و افزود: در دوره مجلس هفتم، طی سفر به کشور هند، از مجلس این کشور و کتابخانهای که تنها چند قدم با جایگاه نمایندگان مجلس هند فاصله داشت، بازدید کردم؛ پس از بازگشت از این سفر تصمیم به راهاندازی «کتابخانه ویژه نمایندگان» گرفتم.
حداد عادل با اشاره به کارکرد این کتابخانه عنوان کرد: بر این اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی توانستند برای موضوعات مطرح شده در مجلس و کمیسیونهای مختلف، با صرف کمترین زمان به این کتابخانه در دسترس مراجعه کنند و نیازهای اطلاعاتی و پژوهشی خود را دریافت کنند و کتابدار این کتابخانه نیز موظف بود تا اطلاعات درخواستی هر نماینده را چه از داخل این کتابخانه، چه از داخل کتابخانه مجلس و سایر مراکز دیگر، تهیه و در اختیار نمایندگان قرار دهد.
وی همچنین درباره دلیل جمعآوری این کتابخانه در فاصله تعطیلی مجلس نهم و شکلگیری مجلس دهم گفت: اینکه چرا «کتابخانه ویژه نمایندگان» جمعآوری و تعطیل شده را نمیدانم و من تنها درباره چیزی که میدانم صحبت میکنم. اما بهنظر من باید برای یافتن دلیل تعطیلی «کتابخانه ویژه نمایندگان» به این شکل، به آقای مجیدی رئیس کتابخانه مجلس مراجعه کنید و از ایشان بپرسید.
رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین علی افراشته، معاون اجرایی رئیس مجلس نیز میتواند در اینباره توضیح دهد؛ وقتی جواب ایشان را در کنار دلیل به وجود آمدن این کتابخانه بگذاریم، میتوانیم بهتر و بیشتر در اینباره صحبت کنیم.
لازم به ذکر است که تماسهای مکرر خبرنگار «ایبنا» برای گفتوگو با محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه مجلس و علی افراشته، معاون اجرایی رئیس مجلس، برای پیگیری این موضوع، تاکنون با پاسخی از سوی این افراد همراه نشده است.
نظر شما