پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
تهامی: «دوازده داستان سرگردان» و«تنهایی پرهیاهو» را در تعطیلات پایان هفته بخوانید

کورش تهامی، بازیگر کشورمان خواندنِ «دوازده داستان سرگردان» و«تنهایی پرهیاهو» را برای پایان هفته پیشنهاد کرد.

کورش تهامی، بازیگر کشورمان، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: کار هنری خوب مثل یک کتاب خوب است و از طریق مواجهه با چنین آثاری می‌توانیم نادیده و با تجربه دیگران، دیدن جاهایی را که نرفته‌ایم، در ذهنمان تصور کنیم. یک فیلم خوب مثل یک کتاب خوب روی مخاطبش تأثیر می‌گذارد، بنابراین هنرمند وظیفه دارد افق دید مخاطب را بالا ببرد و اگر نتواند این‌کار را انجام دهد، تنها یک کارمند صرف است، چون در ازای کاری که انجام داده دستمزد می‌گیرد، اما برای بالا بردن عمق فکری مخاطبش کاری نمی‌کند.
 
وی گفت: ما خیلی آدم‌های اهل تحقیق و تجربه شخصی نیستیم و مطالعه کمی داریم. منِ تهامی خیلی تلاش کرده‌ام تا به شما مردم بگویم وجودتان برای کارهای ما و دیده شدنشان از سوی شما، الزامی است؛ تاکنون هم به خاطر پول بازی نکرده‌ام. از مردم توقع دارم کار بد نخرند و نبینند. از سوی دیگر دوست دارم کتاب‌های خوب بخوانند.
 
تهامی با اشاره به دفترچه یادداشتی که در آن اتفاقات و جملاتی را می‌نویسد، افزود: من  اگر با  یک دیالوگ خوب از یک فیلم یا یک جمله جالب از کتابی که خوانده‌ام مواجه شوم، آن‌را در دفترچه‌ام یادداشت می‌کنم و علامت می‌زنم که در فلان صفحه کتاب چنین نکته‌ای وجود دارد.
 
این بازیگر، مطالعه را لازمه سهولت در کارها برشمرد و ادامه داد: اگر اهل مطالعه، دیدن و جستجو نباشیم، کارمان سخت می‌شود. همیشه گفته‌ام، هر چقدر یک چشمه عمیق باشد، بالاخره روزی تمام خواهد شد. اگر بخواهیم چشمه وجودی ما، خشک نشود نیاز به افزایش محتوا دارد؛ هنر امروز ما امروز به این افزایش محتوا احتیاج دارد.
 
وی اظهار کرد: منِ هنرمند نباید به بهانه انجام چند کار خوب، از کتاب‌ها و فیلم‌های دیگران استفاده نکنم. بهتر است با اتفاقات روز درگیر شوم و در جریان آن‌ها باشیم. اگر کسی فردوسی را دوست دارد باید آثار او را بخواند تا نشان دهد دوستدار واقعی فردوسی است.

تهامی با تأکید بر لزوم مطالعه برای افزایش عمق اندیشه و تفکر، درباره کتاب‌های موردعلاقه‌اش گفت: در کتاب‌های ایرانی، به آثار محمود دولت‌آبادی علاقه‌مندم. در میان آثار خارجی به کتاب‌های ادبیات آمریکای لاتین علاقه دارم و نوشته‌های مارکز و ژوزه ساراماگو را ستایش می‌کنم. «زائران غریب» ترجمه صفدر تقی‌زاده  را در میان داستان‌های کوتاه مارکز، در دوران دانشجویی خواندم و توصیه می‌کنم مخاطبان عزیز آن‌را بخوانند. «دوازده داستان سرگردان» مارکز هم که واقعاً خواندنی است. به‌نظر من«تنهایی پرهیاهو» نوشته بهومیل هرابال نیز از شاهکارهای دنیای ادبیات است و علاقه‌مندان به مطالعه خوب است که آن‌را بخوانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها