سه‌شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
انتشار تازه‌های موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان/ از آفات و بیماری‌های نیشکر تا مدیریت آن در ایران

سه عنوان کتاب «آفات و بیماری‌های نیشکر و مدیریت آن‌ها در ایران»، «گلدهی نیشکر» و «اصول مدیریت کاربردی آب در نیشکر» از سوی موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان سه عنوان کتاب «آفات و بیماری‌های نیشکر و مدیریت آن‌ها در ایران»،‌ «گلدهی نیشکر» و «اصول مدیریت کاربردی آب در نیشکر» را منتشر کرد.
 
«آفات و بیماری‌های نیشکر و مدیریت آن‌ها در ایران» نوشته دکتر کورش طاهرخانی از محققان و مدیران مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان است.  
 
نتیجه پژوهش‌های نویسنده و سایر محققان موسسه و مطالعات سایر مراکز تحقیقاتی طی 50 سال گذشته در حوزه آفات و بیماری‌های نیشکر در قالب این کتاب گرد‌آوری شده است. مدیریت مبارزه با آفات و بیماری‌های نیشکر از مباحث اساسی این کتاب است.

مؤلف علاوه بر شرح مفصل آفات و بیماری‌های نیشکر در دو فصل مجزا، فهرست اسامی و اصطلاحات علمی و واژه‌نامه، چهار ضمیمه کاربردی را نیز به کتاب افزوده است. بررسی تطبیقی علف‌های هرز میزبان بیماری‌های نیشکر با علف‌های هرز موجود در ایران و خوزستان از جمله ضمیمه‌های این کتاب است.   

کتاب «آفات و بیماری‌های نیشکر و مدیریت آن‌ها در ایران» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 337 صفحه، به‌‌بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات «کردگار» به بازار نشر عرضه شده است.
 
کتابی که گلدهی نیشکر در ایران را بررسی می‌کند

کتاب «گلدهی نیشکر» نوشته دکتر حسن حمدی از پیشکسوتان زراعت نیشکر است حمدی درباره لزوم گلدهی نیشکر در ایران  معتقد است که صنعت نیشکر ایران متکی به واریته‌های قدیمی است که در مناطقی همانند جنوب آمریکا برای بهره‌برداری در شرایط آب و هوایی آن‌ها اصلاح و معرفی شده‌اند.

بنابراین اصلاح ارقام جدید نیشکر منطبق با شرایط آب و هوایی و خاک جنوب کشورمان و معرفی آن‌ها به کشت و صنعت‌های نیشکری یک ضرورت است بنابراین تولید واریته‌های سازگار در شرایط خودمان به القاء گلدهی در این گیاه برای تولید بذر نیاز داریم.

این نویسنده همچنین در محتوای کتاب تاکید دارد که با توجه به اینکه نیشکر در شرایط آب و هوایی خوزستان به گل نمی‌رود طی پژوهش‌های وسیع و طولانی مدت شرایط لازم در گلخانه برای این گیاه فراهم شد که پس از گلدهی و بذرگیری طی مراحل مختلف سلکسیون مشخص و واریته ایرانی وارد فرآیند آزمایشی تولید شده است.

کتاب حاضر ضرورت تولید بذر و انجام عملیات اصلاحی برای معرفی واریته‌های جدید را در هشت فصل با عنوان‌های «تاریخچه و اهمیت گلدهی نیشکر»، «گیاهشناسی نیشکر»، «گلدهی نیشکر»، «دوره روشنایی»، «عوامل موثر بر گلدهی،» «گلدهی در شرایط گلخانه در ایران»، «گلدهی در شرایط طبیعی ایران» و «گلدهی در شرایط کنترل شده» توضیح می‌دهد.

این کتاب در زمینه مستندسازی مطالعات مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان به سفارش مؤسسه تولید شده  است.

کتاب «گلدهی نیشکر» با شمارگان ‌هزار نسسخه در 162 صفحه، به‌‌بهای 18 هزار تومان از سوی انتشارات «کردگار» به چاپ رسیده است.
 
بررسی طرح‌های کاربردی آب در نیشکر

کتاب «اصول مدیریت کاربردی آب در نیشکر» به همت علی شینی دشتگل گردآوری شده است. اهمیت موضوع مصرف بهینه آب در سطح حدود 100 هزار هکتار اراضی نیشکر خوزستان، انگیزه اصلی نویسنده در تالیف این کتاب است. مولف پس از بررسی طرح‌های کاربردی اجرا شده در نیشکر، نتایج مهم و کاربردی آن‌ها را گردآوری و تدوین کرده است.
 
مطالعه این کتاب به مدیران، کارشناسان آبیاری مزارع، دانشجویان و همه افرادی که در زمینه نیشکر و آبیاری آن فعالیت دارند، توصیه می‌شود. این کتاب در 6 فصل گردآوری و به سفارش مؤسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان منتشر شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عيسى ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۲
    سلام اگر اقای حسن حمدی ادعای دانشمندی وکتاب وعلم وگیاهشناسی وبا لقب طولانیش (دکتر) .. واین گلخانهای که یک عالمه خرج کردن ایا تا حال بذر از نیشکر گرفتند خدا بیامورز پدر دکتر هندوس که به اون باید گفت دکتر ههه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها