یکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
کم‌توجهی نشریات استرالیا به نویسندگان زن در مقایسه با مردان

مؤسسه تحقیقاتی Stella Count در تحقیقی جدید دریافت که در نشریات کشور «استرالیا» توجه کمتری به نویسندگان زن می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین- اگرچه دو سوم نویسندگان استرالیا را زنان تشکیل می‌دهند اما تحقیقی جدید دریافته است، انتشارات این کشور آثار نویسندگان زن را در سال گذشته بیشتر از مردان مورد تحلیل قرار داده‌اند.

مؤسسه تحقیقاتی Stella Count طی تحقیقاتی اعلام کرد در مجله‌هایی چون Sydney Review of Books 64 درصد زیادی از نقد کتاب‌ها به آثار مردان اختصاص دارد و سهم زنان تنها 36 درصد بوده است؛ هم‌چنین در مجله The Age/Sydney Morning Herald حدود 61 درصد نقدها به نویسندگان مردان اختصاص داشته و 39 درصد آن به زنان پرداخته شده است؛ مجله Australian Book Review نیز 66 درصد از نقدهای خود را به آثار مردان و فقط 34 درصد از آن را به زنان اختصاص داده است.

بزرگ‌ترین اختلاف نیز مربوط به مجله Australian Financial Review است که فقط 17 درصد از نقدهای خود را به آثار نویسندگان زن اختصاص داده است. فقط یکی از مجلات کشور استرالیا به نام «کتاب و انتشارات» است که بیشتر به نویسندگان زن پرداخته است (65 درصد در مقابل 35 درصد.)

این در حالی است که تحقیقات مؤسسه Macquarie University که درباره کتب استرالیایی در سال 2015 انجام شده نشان می‌دهد 66 درصد آثار نوشته شده در این سال توسط زنان به نگارش درآمده است. سهم زنان در انتشار کتاب در استرالیا 72 درصد است و مردان حدود 28 درصد در این آمار نقش دارند.

تحقیق مؤسسه Stella Count نشان می‌دهد بیشتر این نقدها نیز توسط مردان نگاشته شده‌اند. این گزارش می‌نویسد: «در بسیاری از نشریات نقدهای به تحریر درآمده توسط مردان درباره نویسندگان زن حدود 4 تا 15 درصد را تشکیل می‌دهند.» البته مردان دو تا سه برابر بیشتر از آن که درباره نویسندگان زن بنویسند آثار نویسندگان مرد را مورد توجه قرار می‌دهند که مشابه نتیجه تحقیقات این مؤسسه در سال 2014 است.

این گزارش هم‌چنین نشان می‌دهد میل به نگارش و توجه به آثار نویسندگان مرد تعصبات فرهنگی را در کشور رواج می‌دهد و این ایده را در جهان گسترش می‌دهد که آثار مردان برای تمام مردم دنیا نگاشته می‌شود اما زنان نویسنده فقط برای مخاطبین زن کتاب می‌نویسند.

زنان نویسنده بیشتر به نگارش ادبیات داستانی گرایش دارند و این امر این تفکر را در ذهن متبادر می‌کند که موضوعات انتخابی مردان مانند جنگ، تاریخ، اقتصاد و به صورت کلی موضوعات غیرداستانی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.

طی تحقیقاتی که در آغاز سال جاری میلادی در «ایالات متحده» انجام شد مشخص شده است، سه چهارم آثار تاریخی منتشر شده در این کشور در سال 2015 توسط مردان نگاشته شده است. در تحقیقی مشابه در بریتانیا فقط چهار نویسنده زن در فهرست پنجاه نویسنده آثار پرفروش قرار گرفتند.

مؤسسه تحقیقاتی Stella Count که چهار سال مشغول به فعالیت است توسط مؤسسه برگزارکننده جایزه  Stella که جایزه ادبی 50 هزار دلاری نویسندگان زن استرالیایی است تشکیل شده است.

«ورونیکا سولیوان»، رئیس مؤسسه Stella Count در این باره گفت: «تیم تحقیقاتی این مؤسسه متوجه تبعیض جنسیتی بزرگی در قبال نویسندگان زن شده است.»

جایزه «استلا» اولین بار در سال 2013 اهدا شد و به زعم «سولیوان» این جایزه در تغییر اذهان جامعه نسبت به نویسندگان زن تأثیر به سزایی داشته است. در سال 2011 ده نویسنده زن توانستند برنده جایزه «فرانکلین» شوند که در طی 54 سال گذشته بی‌سابقه بوده است. این در حالی است که در سال 2009 همه افراد راه‌یافته به فهرست نهایی این جایزه مرد بوده‌اند. از زمان ایجاد جایزه «استلا» همه برندگان جایزه «فرانکلین» زن بوده‌اند و در سال 2013 نیز همه نامزدهای این جایزه در فهرست نهایی آن زن بوده‌اند.

«سولیوان» در ادامه می‌گوید: «مهم‌تر از همه این است که «استلا» تلاش می‌کند نظر مردم را درباره موضوعات ادبی تغییر دهد. در سال 2015 چهار نفر از افراد راه‌یافته به فهرست کوتاه این جایزه از مجموعه پنج نفر خانم بوده‌اند و مهم‌تر از همه این‌که موضوع کتب این نویسندگان  درباره داستان‌های خانوادگی از زاویه دید کودکان بوده است که نشان از اهمیت موضوع خانواده در دنیای امروز دارد و از زاویه دید خانواده می‌توان به موضوعاتی چون فقر، خشونت خانوادگی، و سوءاستفاده‌های جنسی پرداخت.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها