رضا کوچک زاده، کارگردان تئاتر «جهان انزوا» که هر شب ساعت 21 در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه میرود، از علاقهمندیاش به کتاب «گفتوگو در باب صدق» سخن گفت و خواندنش را به علاقهمندان به کتاب در تعطیلات آخر هفته پیشنهاد کرد.
این نویسنده با اشاره به مضمون نزدیک بههم در نمایش «جهان انزوا» و کتاب «گفتوگو در باب صدق» اظهار کرد: امروز که میخواستم با شما درباره این کتاب گفتوگو کنم، متوجه شدم که ما در نمایش «جهان انزوا» چقدر با «گفتوگو در باب صدق» نسبت داریم. اتفاقاً صدق و راستی بهعنوان مسئله نمایش «جهان انزوا» در این کتاب هم مورد توجه قرار گرفته است. بهنظر من جهان تئاتر من، با جهان این کتاب همگونی بالایی دارد.
وی درباره موضوع و درونمایه «گفتوگو در باب صدق» گفت: این اثر مجموعه گفتوگوها با آدمهایی است که هر کدام حرفه و دیدگاه متفاوتی دارند. سردبیر روزنامه، کارگردان، وکیل، فیلسوف و مورخ کسانی هستند که نگارنده درباره نگاه و باور آنها درباره مسئله صدق پرسیده و حاصل این پرسش، گفتوگوهایی است که خواندنش برای مخاطب، لذتبخش است.
این کارگردان تأتر ادامه داد: بهنظر من خواننده از مواجهه با این اثر میتواند نکاتی را دریافت کند که احتمالاً در خواندن کتابهای دیگر دریافت نکرده است، چون معمولاً دیگر کتابها مستقیم به موارد پرداخت شده در این کتاب نمیپردازند.
کوچک زاده با اشاره به سوژههایی که گردآورنده کتاب برای طرح پرسش به سراغشان رفته است، افزود: نوام چامسکی یکی از گفتوگو شوندگان این کتاب است. هرچند احتمالاً نام دو سوژه دیگر برای برخی از مخاطبان ایرانی آشنا است، اما در مجموع سوژهها برای ایرانیان خیلی شناختهشده نیستند، هرچند احتمالاً در کشورهای خودشان جزو آدمهای نامدار بهحساب میآیند.
کتاب «گفتوگو در باب صدق» با گردآوری میک گوردن و کریس ویلکینسن و با ترجمه میثم محمدامینی، با شمارگان یکهزار و 100 نسخه در 405 صفحه، به بهای 25 هزار تومان از سوی نشر نو در سال 94 راهی بازار نشر شده است.
نظر شما