دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
شیخ‌الاسلام: متولیان عرصه سلامت به قابلیت‌های نشر الکترونیک توجه می‌کنند/ اپلیکیشن «مراقبت همه جانبه دوران کودکی» همراهی برای مادران است

ربابه شیخ‌الاسلام، دانشیار و عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به تولید اپلیکیشن «مراقبت همه جانبه دوران کودکی» گفت: متولیان آموزش در عرصه سلامت به قابلیت‌‌های نشر الکترونیک توجه دارند.

دکتر ربابه شیخ‌الاسلام، دانشیار و عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره تولید اپلیکیشن گفت: بررسی آزمایشی این اپلیکیشن که برپایه سیستم‌عامل اندروید طراحی شده از پنج ماه گذشته آغاز شده است. ایده تولید این محصول از برنامه بین‌المللی «مراقبت همه جانبه دوران کودکی» که در ایران نیز به اجرا درآمده گرفته شده است.

وی با تاکید بر تأثیر مراقبت‌های دوران کودکی بر سلامت جسمانی  افزود: در 6 سال ابتدایی زندگی شاهد رشد 90 درصدی مغز هستیم بنابراین این زمان حساس‌ترین دوران زندگی افراد است. کودک در صورتی که در معرض آموزش‌ و محرک‌های مختلف از جمله رنگ‌ها یا در آغوش گرفتن قرار بگیرد مغز فعال‌تری خواهد داشت. باید توجه داشت که خلف این موضوع نیز صادق است؛ به‌عبارت دیگر رفتارهای خشونت‌آمیز یا آزار و اذیت روحی و جسمی نیز در کیفیت رشد مغزی کودک مؤثر است و موجب بروز مشکل در بزرگسالی می‌شود.

آموزش‌های ساده مراقبت از کودک در قالب اپلیکیشن
شیخ‌الاسلام ادامه داد: اپلیکیشن «مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی» با تاکید اهمیت پرورش مغز در 6 سال ابتدای زندگی مجموعه‌ای از مراقبت‌های به اصطلاح دم‌دستی و ساده را به مخاطب آموزش می‌دهد. محتوای علمی این نرم‌افزار از سوی جمعی از افراد متخصص تولیدشده که در حال حاضر شامل پنج حوزه است. مادران براساس این نرم‌افزار می‌آموزند که در هر مقطع سنی کودک به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد.
 
بنیان‌گذار دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ویژگی‌های اپلیکیشن «مراقبت‌های همه‌جانبه دوران کودکی» گفت: با نصب این اپلیکیشن مادران می‌توانند با وارد کردن تاریخ تولد کودک دستورالعمل مراقبت دریافت کنند؛ به‌عبارت دیگر این نرم‌افزار با محاسبه سن کودک به کاربر مراقبت‌های مناسب برای سن کودک را آموزش می‌دهد.
 
توجه متولیان عرصه سلامت به قابلیت‌های نشر الکترونیک
شيخ‌الا‌سلام اظهار کرد: علاوه بر نکاتی درباره تغذیه کودک که مغفول مانده نکات بهداشتی است، سلامت،‌ آموزش و سرگرمی نیز در طراحی اپلیکیشن «مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی» پیش‌بینی شده است؛‌ به‌عنوان مثال کودک باید در چهار ماهگی نسبت به صدای اطراف خود واکنش نشان دهد، نقص در شنوایی باید سریع تشخیص داده شود چراکه در صورت تشخیص دیرهنگام جبران این اختلال بسیار سخت خواهد بود.

این دانشیار و عضو هیات علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در طراحی اپلیکیشن «مراقبت‌های همه‌ جانبه دوران کودکی» علاوه بر ارائه خدماتی در حوزه تشخیص بیماری و اختلال بر شناسایی استعدادهای کودک نیز تاکید شده است.
 
وی با اشاره به ویژگی‌های فنی اپلیکیشن «مراقبت‌های همه‌ جانبه دوران کودکی» ادامه داد: این اپلیکیشن در حال حاضر بر روی تلفن همراه اندروید قابل نصب است و با توجه به ورود سیستم IOS به‌زودی این اپلیکیشن برای این سیستم عامل نیز  طراحی می‌شود.
 
مؤسس و مدیر موسسه کودک سلامت و توسعه درباره دلایل ورود مجموعه «به‌سایت» به عرصه نشر الکترونیک گفت: با توجه به قابلیت‌ ابزارهای نشر الکترونیک مانند حمل آسان در همه جا و هر مکان، در دسترس بودن و کاربرد آسان در مقایسه با ابزار سنتی آموزش کتاب بسیار مورد توجه است؛‌ علاوه بر این تلفن همراه هوشمند در اختیار همه خانواده‌ها قرار دارد بنابراین متولیان آموزش به‌ویژه در حوزه سلامت و بهداشت از جمله در مجموعه «به‌سایت» از این فرصت استفاده کرده‌اند.

واکنش نماینده یوینیسف نسبت به تولید اپلیکیشن   
شیخ‌الاسلام با اشاره به واکنش نماینده یونیسف نسبت به تولید اپلیکیشن «مراقبت‌های همه‌ جانبه دوران کودکی» اظهار کرد:  نماینده یونیسف در واکنش به تولید این اپلیکیشن پیشنهاد کرد به فکر تولید نسخه‌های انگلیسی و عربی این برنامه باشیم؛ این در حالی است که برای تولید این برنامه که سه سال و نیم به ‌طول انجامید از هیچ‌گونه حمایت مالی برخوردار نبوده‌ایم. بخش عظیم تولید این اپلیکیشن با هزینه شخصی تولید شده بنابراین برای ادامه راه و توسعه این نرم‌افزار به کمک نیازمندیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها