اکبر قنبری، مدیر انتشارات «نگاه معاصر» از آماده شدن دو کتاب «اسلام و دموکراسی در خاورمیانه بعد از جنبشهای عربی» و «درآمدی بر فلسفه سیاسی» برای چاپ خبر داد.
وی افزود: «امکان دگربینی» تالیف تامس ناگل و ترجمه دکتر جواد حیدری، «پرسشهای کشنده» اثر تامس ناگل با ترجمه مشترک مصطفی ملکیان و جواد حیدری، «خوانش افلاطون» مولف توماس الکساندر برگردان عباس جمالی، «روشنگر نقش پیشوایی» اثر احمد بن حامد کرمانی ترجمه و تصحیح محمدحسین ساکت سایر کتابهایی است که پس از دریافت مجوز از اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آینده از سوی انتشارات نگاه معاصر منتشر میشود.
مدیر انتشارات «نگاه معاصر» اظهار کرد: کتابهایی مانند «مفهوم امر سیاسی»، «فلسفه کانت» و «فلسفه و معنای زندگانی» با مقالات افزوده نیز در آینده بازچاپ خواهند شد.
قنبری در معرفی «درآمدی بر حقوق اساسی» بیان کرد: این کتاب که به مفاهیم قانون اساسی میپردازد، یکی از متونی است که در ایران تا کنون منتشر نشده است. به نظر میرسد مشروطهخواهان برخی اصطلاحات حقوقی را با تکیه بر این کتاب مطرح کردند؛ شاید معروفترین و کاملترین بیان مدون از قانون مفهوم تبیین شده به وسیله «آلبرت ون دایسی (1832-1911م)» است. این اثر کلاسیک وی چنان نفوذی در ادبیات حقوقی و سیاسی دارد که منبع نخست دو اثر به نگارش درآمده در زمینه حاکمیت قانون است.
وی افزود: کتاب «درآمدی بر حقوق اساسی» بر اساس یک نسخه خطی در کتابخانه مجلس شورای اسلامی از زبان فرانسه به فارسی ترجمه شده است. امروزه حقوقدان این کتاب را یکی از منابع مهم بحثهای حقوقی دانسته و پس از یک قرن و اندی که از تالیف آن میگذرد هنوز اهمیت خود را حفظ کرده است.
این ناشر با اشاره به «اسلام و دموکراسی در خاورمیانه بعد از جنبشهای عربی» عنوان کرد: این کتاب در سال 2016 منتشر شده و پروفسور جان ال. اسپوزیتو در این پژوهش به ترکیه، پاکستان و اندونزی پرداخته است. وی متخصص مسائل ترکیه و اسلام سیاسی است و اطلاعات دست اولی در این حوزه دارد و در آثار قبلی خود نیز به ترکیه و سیاست اردوغان پرداخته است.
قنبری گفت: کتاب «حقیقت و مدارا» فصول مختلفی دارد که در یک فصل به حقیقت پرداخته و اصطلاحاتی مانند حقیقتطلبی، عقیدهپرستی و تقلید نادرست را به بحث گذاشته است. همچنین درباره مدارا و اخلاق مخالفت سخن گفته و مطالعات اجتماعی و دینی را نیز مدنظر گرفته است.
نظر شما