گفتوگو با مدیرمسئول واحد تحقیق و توسعه
رحمانی: ایده انتشار کتابم تاثیر دستگاه تکنیک مولکولی ریزآرایه در درمان سرطان بود
آزاده رحمانی، مدیرمسئول واحد تحقیق و توسعه ضمن اشاره به ضرورتهای تالیف کتاب «تکنیک مولکولی ریزآرایه و کاربردهای آن» گفت: روش بومی استفاده از تکنیک مولکولی ریزآرایه را در کتابم تشریح کردم
وی در تشریح تلاشهای خود برای کسب دانش استفاده از تکنیک مولکولی افزود: برای استفاده از دستگاههای این روش درمانی از طریق ایمیل با دانشمندان کشورهای مختلف بهویژه دانشمندان صاحبنظر ایرانی ارتباط برقرار کردم و در نهایت موفق به راهاندازی این دستگاه شدم. نخستین تجربه من در استفاده از این دستگاه و روش درمانی با توجه به رشته تخصصیام میکروبیولوژی، درباره یک میکروب بیماریزا بهنام «فیبروز سیستیک» بود. نتایج این مطالعه در دنیا تازگی داشت و زمینه انتشار آنرا در نشریه معتبر بینالمللی «پیشگامان» فراهم شد.
رحمانی گفت: با توجه به اهمیت و تاثیر دستگاه تکنیک مولکولی ریزآرایه در درمان سرطان زمینهای را فراهم کرد ایده انتشار کتاب «تکنیک مولکولی ریزآرایه و کاربردها آن» را عملی کنم. بنابراین همه دستورالعملهایی که از طریق ایمیل دریافت کرده بودم را به فارسی ترجمه کردم.
این مخترع ادامه داد: با توجه به نبود مجموعه دستگاههای حاشیهای در کشور از روش مکاتبه با دانشمندان بینالمللی برای استفاده از این دستگاه، روشهای ساده را تشریح کردم؛ بهعبارت دیگر این روشها جایگزینِ استفاده از دستگاههایی شده که در کشور وجود نداشت و فرآیند انجام تکنیک مولکولی ریزآرایه بهصورت بومی در کتاب ارائه شده است. نحوه استفاده از این دستگاه با وجود یک لوح فشرده آموزشی در ضمیمه کتاب برای مخاطب و پژوهشگر تسهیل شده است.
رحمانی اظهار کرد: استفاده از دستگاه تکنیک مولکولی ریزآرایه برای دانشجویان و پژوهشگران میلیونها تومان هزینه دارد علاوه بر این هزینههای آزمایش نیز بسیار بالاست؛ بنابراین مطالعه کتاب «تکنیک مولکولی ریزآرایه و کاربردهای آن» یک منبع آموزشی قابل توجه است.
وی درباره تعریف ریزآرایه گفت: ریزآرایه DNA به معنای فناوری بررسی فعالیت هزاران ژن در یک سطح کوچک برای تشخیص تفاوت بیان آنها در شرایط مورد مطالعه است.
رحمانی با اشاره به فصلهای کتاب افزود: کتاب در سه فصل «آشنایی با فناوری ریزآرایه و کاربردهای آن»، «شرح یک آزمایش ریزآرایه بهمنظور شناسایی اثر یک فاکتور بیماریزا بر بیان ژنهای باکتری پاتوژن» و «ریزآرایههای پروتئین و انواع آن» تنظیم کرده و
انتشارات «اوستای پارسیان» این کتاب را در 156 صفحه منتشر کرده است.
نظر شما