علی امیری، پژوهشگر تاریخ از انتشار کتاب «یادماندههای ستوده» خبر داد و گفت: خاطرات و سخنان بسیاری از زندهیاد ستوده باقی مانده که برای ثبت در تاریخ و انتقال آن به نسل امروز مفید است.
وی افزود: از آنجا که زندگی استاد ستوده بیش از یک قرن بود و دوره رضاشاه، محمدرضاشاه، پیروزی انقلاب و سالهای بعد از آن را درک کرد، طبیعی بود که خاطرات و سخنان بسیاری داشته باشد که برای ثبت در تاریخ و انتقال به نسل امروز مفید است.
این پژوهشگر ادامه داد: ستوده تکهای به جا مانده از بدیعالزمان فروزانفر، مجتبی مینوی و عبدالعظیم قریب بود. از همه این افراد برخی ویژگیهای آنها در استاد وجود داشت و با عشقی که به ایران داشت در ثبت تاریخ و فرهنگ ایران کوشید.
امیری درباره انتشار «یادماندههای ستوده» بیان کرد: در زمان مدیریت دکتر رسول جعفریان در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی قراردادی منعقد شد که این کتاب از سوی انتشارات این کتابخانه منتشر شود. به احتمال زیاد این قرارداد لغو میشود و ترجیح بر این است که کتاب از سوی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی و یا مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی منتشر شود.
وی اظهار کرد: در «یادماندههای منوچهر ستوده» خاطرات جالبی از سفر به انگلیس و آمریکا ذکر شده است. همچنین مطالبی درباره علاقهمندی ستوده به موسیقی آمده که تا کنون در جایی بیان نشده است. وی شاگرد خصوصی مرتضی نیداوود در موسیقی بود. دو خواهرش با دو هنرمند صاحبنام علیاصغر پتگر و جلیل ضیاءپور ازدواج کردند.
این پژوهشگر عنوان کرد: خاطرات تقریبا با شیوه پرسش و پاسخ ضبط شده و در زمان پیاده کردن ویرایش مطالب پرسشها حذف و به شکل خاطرات پیاده شده که تلاش بر این است که امسال به چاپ برسد.
نظر شما