تولید 30 عنوان کتاب صوتی طی دو سال در انجمن نابینایان و کمبینایان ایران/ قابلیت قرائت متن و هجی کردن واژگان درخواستی
عباس حسینی، عضو هیات مدیره انجمن نابینایان و کمبینایان ایران ضمن اشاره به طرح «ضبط کتاب» در انجمن از تولید 30 عنوان کتاب صوتی طی دو سال گذشته به همت داوطلبان خبر داد.
وی افزود: داوطلبان شرکت در طرح «ضبط کتاب» با نصب نرمافزار در رایانه یا گوشیهای تلفن همراه هوشمند میتوانند صدای خود را ضبط کنند و در اختیار انجمن قرار دهند. کیفیت ضبط صدا با توجه به نرمافزارهای موجود رضایتبخش است.
حسینی درباره تولید کتاب صوتی برای دانشآموزان نابینا و کمبینا ادامه داد: برنامهای برای تولید کتاب صوتی دانشآموزان نداریم و بهنظر میرسد که وزارت آموزش و پرورش در این بخش فعالیت میکند اما انجمن برای دانشجویان بهویژه رشتههای علومانسانی طرح «ضبط کتاب» را اجرا کرده است.
مسئول بخش آموزش انجمن نابینایان ادامه داد: انجمن نابینایان در حال حاضر به بیش از یکهزار و 400 نفر عضو رسمی خدمات ارائه میکند علاوه بر این گاهی اعضای غیر عضو نیز شامل این خدمات میشوند. کتابهای صوتی، بهعنوان یکی از خدمات انجمن بهصورت رایگان در اختیار اعضا قرار میگیرد. طی دو سال گذشته 30 عنوان کتاب صوتی به همت داوطلبان در انجمن تولید شده است.
حسینی با اشاره به همکاری ناشران در تولید کتاب صوتی برای نابینایان گفت: برای ارتقاء کیفیت در تولید کتاب صوتی با ناشران رایزنی داشتهایم که متاسفانه نتیجهای در پی نداشته است. نسخه pdf یکی از درخواستهای انجمن از ناشران است تا نابینایان با وجود نرمافزارهای موجود در بازار بتوانند از کتاب استفاده کنند.
وی درباره کارکرد نرمافزارهای متنخوان اظهار کرد: نرمافزارهایی در بازار موجود است که علاوه بر قابلیت قرائت متن، واژگان درخواستی مخاطب را هجی میکند. نابینا یا کمبینا همچنین میتواند موضوع یا بخش دلخواه را جستوجو و یادداشتبرداری کند. کپی و علامتگذاری در متن نیز از دیگر قابلیتهای این نرمافزارهاست.
نظر شما