شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
طراحی: توسعه کتابخانه‌های شهرداری تهران در 10 سال گذشته بیش از 100 درصد بوده است

حامد طراحی، مدیر امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پی اظهارات معاون کتابخانه ملی درباره میزان توسعه و احداث کتابخانه از سوی این سازمان عنوان کرد: روند توسعه کتابخانه‌های تحت پوشش این سازمان از 10 سال گذشته تا کنون بیش از 100 درصد رشد داشته است.

حامد طراحی،  مدیر امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره برخی مطالب مطرح شده از سوی معاون کتابخانه ملی مبنی بر عدم موفقیت سایر نهادهای تأثیرگذار در حیطه کتابخانه و افتادن بار این نهادها بر دوش کتابخانه ملی (اینجــــا) عنوان کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سال گذشته با الحاق سایر کتابخانه‌های شهرداری، اولین شبکه کتابخانه‌ای تحت وب در کشور را راه‌اندازی کرد که به این ترتیب همه کاربران می‌توانند با عضویت ویژه، از داخل منزل با اتصال به شبکه کتاب مورد نظر خود را جستجو و با مراجعه به نزدیک‌ترین کتابخانه، آن را دریافت کنند.

وی درباره سؤالات مطرح شده از سوی معاون کتابخانه ملی مبنی بر اینکه «شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری آن طی 10 سال گذشته، چند کتابخانه مجهز و استاندارد در کلانشهر تهران بنا کرده است؟» عنوان کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران 10 پیش، تنها دارای 40 کتابخانه بوده، اما امروز تعداد کتابخانه‌های تحت پوشش این سازمان به حدود 400 باب کتابخانه می‌رسد.

طراحی افزود: این گسترش و توسعه کتابخانه‌ای در شهر تهران نه تنها در حوزه کمی، بلکه در حوزه کیفی نیز مدنظر ما بوده و سعی کرده‌ایم کتابخانه‌هایی مجهز، به تناسب کارکرد آنها به جامعه ارائه کنیم. راه‌اندازی کتابخانه‌های تخصصی از جمله کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان آفتابگردان، کتابخانه تخصصی هنر در فرهنگسرای ارسباران، کتابخانه‌های نابینایان در فرهنگسراهای خاوران، بهمن و شیخ کلینی از جمله این اقدامات بوده است.

مدیر امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان اینکه هر یک از سازمان‌های وابسته به شهرداری نیز دارای کتابخانه‌های تخصصی هستند، ادامه داد: از این جهت توسعه کتابخانه‌های تحت پوشش این سازمان از 10 سال گذشته تا کنون بیش از 100 درصد بوده است.

وی با اشاره به انتقاد معاون کتابخانه ملی از تصور عمومی از کتابخانه ملی به عنوان یک قرائت‌خانه بزرگ و مکانی برای مطالعه درسی و کنکور، عنوان کرد: یکی از اهداف ما این بوده که موضوع دسترسی عمومی به کتابخانه را در سطح شهر تهران فراهم کنیم که امروز توانسته‌ایم در هر منطقه از شهر تهران بین 18 تا 20 کتابخانه ایجاد کنیم؛ چه در قالب کتابخانه‌های سرای محلات و چه به صورت کتابخانه فرهنگسراها و کتابخانه‌های مستقل.

طراحی ادامه داد: تصور می‌کنم که این تعداد از کتابخانه‌های تحت پوشش ما، به همراه 38 کتابخانه نهاد و حدود 400 کتابخانه کانون مساجد امکان دسترسی عمومی به کتابخانه‌ها را در سطح شهر تهران، به خصوص برای دانش‌آموزان و دانشجویان که این روزها ایام امتحانات خود را طی می‌کنند فراهم کرده و ما با افزایش ساعات کاری برخی کتابخانه‌ها، سعی در آماده کردن فضایی مناسب برای مطالعه این عزیزان هستیم.

مدیر امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران  یادآور شد: طبیعتاً کارکرد کتابخانه ملی برای ارائه خدمات به پژوهشگران و محققان با کتابخانه‌های ما متفاوت است و ما در این حوزه برای ارائه خدمات به جامعه مخاطب بر اساس وظایف تعیین شده تمام تلاش خود را کرده و می‌کنیم.

غلامرضا امیرخانی، معاون کتابخانه ملی، چندی پیش طی یادداشتی با عنوان «کتابخانه ملی مطلوب کدام است؟» (اینجــــا) به بیان کارکرد اصولی کتابخانه‌های ملی در دنیا و چالش‌های پیش روی فعالیت کتابخانه ملی در ایران پرداخت و علت اصلی وضعیت فعلی و توقع غیر منطقی از کتابخانه ملی را عدم موفقیت سایر نهادهای تأثیرگذار در حیطه کتابخانه و افتادن بار فعالیت این کتابخانه‌ها بر دوش کتابخانه ملی عنوان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها