دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۳
مسجدجامعی: نام محمود شالچی در حوزه فرهنگ ایران ماندگار است/ نقش مهم شالچی برای عضویت ایران در شورای جهانی ISBN

احمد مسجدجامعی با اشاره به خدمات فرهنگی مرحوم محمود شالچی، گفت: یکی از بزرگترین چالش‌های ایران در شورای مرکزی isbn با مدیریت ایشان به ثمر نشست و به طور کلی مجموعه خدمات فرهنگی ایشان در طول 30 سال مدیریت، نام ایشان را در حوزه فرهنگ ایران ماندگار کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تشییع پیکر مرحوم محمود شالچی، مدیرکل اسبق چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز (17 خرداد) با حضور احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران و حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی، علی مرادخانی، معاون هنری، محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین جمع کثیری از مدیران و کارکنان این وزارتخانه، ناشران، نویسندگان، هنرمندان در تالار وحدت تهران برگزار شد.

احمد مسجدجامعی در این مراسم با اشاره به شخصیت مرحوم محمود شالچی، گفت: بسیاری از دوستان و آشنایان مرحوم شالچی درباره شخصیت ایشان نکات ارزشمندی را مطرح کردند که آن موارد قطعاً بخشی از ویژگی‌های شخصیتی آن مرحوم بود. خانواده محترم ایشان، اجداد، محیط تربیتی و اجتماعی در شکل‌گیری شخصیت انسانی و بسیار مخلص ایشان نقشی اساسی داشته است.

وی افزود: در کنار وجه انسانی، اخلاقی و معنوی، ایشان فردی بسیار توانمند و کارآمد بود. او همچنین انسان پاکدستی بود که در طول 30 سال فعالیت مدیریتی در پژوهشگاه علوم انسانی به عنوان معاون مالی و اداری و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان معاون پشتیبانی، هیچ نقطه ابهامی در پرونده کاری خود باقی نگذاشت.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به برخی خدمات مرحوم شالچی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: به یاد دارم در سال‌های دور ایشان طرح پایه حقوق ثابت را برای همه کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردند؛ مثلاً در شرایطی که برخی از همکاران در آن زمان تنها 200 هزار تومان حقوق می‌گرفتند، ایشان عنوان کردند که هیچ‌کس کمتر از 700 هزار تومان دریافت نکند. حتی همین سبد کالایی که امروز در ایام ماه مبارک رمضان ارائه می‌شود از جمله طرح‌های ایشان بوده است.

مسجدجامعی فعالیت‌های مرحوم شالچی را دارای یک انضباط کاری عنوان کرد و گفت: گرچه برخی از این فعالیت‌ها، مانند افزایش حقوق کارکنان کتابخانه وزارتخانه با مقاومت‌هایی روبه رو می‌شد، اما تمام این فعالیت‌ها دارای یک انضباط کاری مشخص بود؛ به طوری که کاملاً مشخص بود این بودجه‌ها از چه منابعی تهیه و صرف چه مخارجی می‌شد.

وی همچنین به نقش مرحوم شالچی در شکل‌گیری شابک و عضویت ایران در شورای جهانی ISBN اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین چالش‌های ایران در شورای مرکزی isbn با مدیریت ایشان به ثمر نشست. به طوری که به یاد دارم در آن زمان به دلیل تخلفی که آن نویسنده هندی تبار با چاپ آثاری انجام داده بود و موضعی که امام راحل (ره) در این زمینه داشت، فضایی در مراکز بین‌المللی فرهنگی در حوزه کتاب علیه ایران شکل گرفته بود که عضویت ایران در این شبکه بین‌المللی بسیار دشوار کرده بود.

این عضو شورای شهر تهران افزود: حتی نمایندگان isbn به آقای شالچی که به عنوان نماینده ایران در نشست‌های مربوطه شرکت می‌کرد، گفته بودند که اصلاً درباره این موضوعات صحبتی مطرح نکنید چون نتیجه آن مشخص است و ایران به هیچ وجه نمی‌تواند وارد حوزه بین‌المللی کتاب شود، اما ایشان با درایتی که داشتند به این موضوع ورود پیدا کردند و توانستند با ارتباطاتی که برقرار کردند، ثبت ایران در شابک به نتیجه برسد.

مسجدجامعی همچنین با اشاره به فعالیت‌های این شخصیت در حوزه به روز کردن اطلاعات کتاب عنوان کرد: ما در گذشته سه مرکز داشتیم که اطلاعات کتاب‌های منتشر شده را ارائه می‌کردند؛ یکی کتابخانه ملی که کتابشناسی ملی ایران را منتشر می‌کرد، یکی دیگر حوزه‌ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که دوستان ما کتابشناسی دیگری منتشر می‌کردند و یکی دیگر کتابنامه بود که در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می‌شد. هر سه این کتابشناسی‌ها با اطلاعات کتاب‌های منتشر شده فاصله داشت و ایشان با یک طرح اطلاعات کتاب را به‌روز کرد و تنها جایی بود که از این سه مجموعه به روزتر بود و به این ترتیب زمینه‌ای فراهم شد تا بتوانیم در حوزه بین‌المللی در حوزه کتاب مطرح شویم.

وی با بیان اینکه نخستین نمایشگاه صنعت چاپ ایران در ساختمان قدیم روزنامه اطلاعات توسط ایشان طراحی شد، عنوان کرد: آن زمان ما چالش سختی را با وزارت صنایع و معادن داشتیم تا مشخص کنیم که جایگاه صنعت چاپ، وزارت صنایع و معادن است یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ که ایشان با تهیه آیین‌نامه‌ای بسیار پیچیده و سرشار از نکات فنی و سیاست‌گذارانه توانست این مسئولیت را همچنان در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایدار کند.

این عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: مرحوم شالچی در کتاب سال، کتاب سال ولایت، در نمایشگاه قرآن و بسیاری فعالیت‌های دیگر حضور فعال داشت اما دیده نمی‌شد، چون نمی‌خواست بگوید که من انسان مهم و باسوادی هستم. مجموعه این فعالیت‌ها نام ایشان را در حوزه فرهنگ ایران ماندگار کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها