جمعه ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
انتشار چهار مجلد از «شاخص‌های مکتب حضرت امام خمینی(ره)»/ از جهانی بودن انقلاب اسلامی تا اعتقاد راسخ به نقش مردم

«معنویت و دخالت آن در تصمیم‌گیری‌ها»، «احیای اسلام و هویت اسلامی»، «جهانی بودن انقلاب اسلامی» و «مردمداری، اعتقاد راسخ به نقش مردم» چهار مجلد از مجموعه شاخص‌های مکتب حضرت امام خمینی(ره) است که از سوی موسسه فرهنگی و هنری قدر ولایت به چاپ رسیده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، چهار مجلد از مجموعه «شاخص‌های مکتب حضرت امام خمینی(ره)» با عناوین «معنویت و دخالت آن در تصمیم‌گیری‌ها»، «احیای اسلام و هویت اسلامی»، «جهانی بودن انقلاب اسلامی» و «مردمداری، اعتقاد راسخ به نقش مردم» از سوی موسسه فرهنگی و هنری قدر ولایت منتشر شده است. در گزارش زیر نگاه کوتاهی به این چهار مجلد شده است.



خارج کردن مردم از صحنه با شعارهای ظاهر فریب

«مردم‌داری، اعتقاد راسخ به نقش مردم» عنوان مجلدی از مجموعه «شاخص‌های مکتب سیاسی حضرت امام خمینی» است که درباره چند ویژگی در این کتاب در سطوری از آن آمده است: «در این مجلد، حسب تأکید و تشریح رهبر معظم انقلاب اسلامی، به موضوع «مردم‌داری و اعتقاد صادقانه به آنان» پرداخته‌ایم. امروز هم گروه‌هایی هستند که علی‌رغم شعارهای ظاهر فریب مردمی، به دنبال خارج کردن مردم از صحنه هستند. به دنبال جداکردن مردم از نظام و رهبری آن می‌باشند و این خط را از دشمنان عنود انقلاب اسلامی، آمریکا و صهیونیسم، گرفته‌اند.

چند ویژگی در این کتاب و سایر جلدهای آن، مورد نظر بوده است: اول آن که هر موضوع و اصطلاح که ذیل عنوان کتاب مورد بررسی قرار می‌گیرد، از لحاظ لغوی و اصطلاحی، شرح و تفصیل و دیدگاه‌های علمای اسلام و گاه نگاه متفکران غربی نسبت به آنها، مورد توجه قرار گرفته و در واقع آگاهی‌های لازم برای ورود به بحث دیدگاه امام فراهم شده است.

دومین ویژگی این است که دیدگاه‌ها و رهنمودهای نظری حضرت امام خمینی در خصوص هرکدام از عناوین مطرح شده و سپس سیره عملی معظم‌له در حد مقدور و نیاز، در دسترس مطالعه‌کنندگان قرار داده شده است. این موضوع در واقع کمک به خوانندگان برای یافتن موقعیت‌ها و مصادیق اجرای عنوان موردنظر است و نیز به باور کردن و انگیزه عمل پیدا کردن آنان کمک می‌کند.

سومین ویژگی، ارائه نکات تصریحی و مهم در رهنمودها و سیره امام خمینی است که در برداشت و فهم موضوع توسط مطالعه‌کننده موثر و مفید خواهد بود و یادآور نکاتی است که ممکن است در طول بررسی از نگاه مخاطب دور مانده یا به آن توجهی نشده باشد.

امیدواریم این مجموعه در تبیین و تشریح اندیشه‌ها و سیره عملی حضرت امام خمینی (ره) موثر بوده، مدعیان راستین و متمسکین دروغین به خطر و راه امام با این شاخص‌ها شناسایی شوند. تولی به مدعیان صال و راستین و تبری از مدعیان دروغین خط امام، از امهات تداوم نظام اسلامی بر پایه اصول و مبانی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی است.»



توصیف شاخصه‌های مکتب سیاسی امام خمینی

در کتاب «معنویت و دخالت دادن آن در تصمیم‌گیری‌ها» که یکی دیگر از مجلدهای مجموعه فوق است با نگاهی به سخنان مقام معظم رهبری می‌خوانیم: «امام خمینی در تمامی عرصه‌های حکومتی و اداره نظام جمهوری اسلامی، همواره به مبانی و اصول اخلاقی و معنی اسلام نام محمدی (ص) پایبند بود و در همه تصمیم‌گیری‌ها، رضایت حق تعالی را که محور معنویت است، منظور و لحاظ می‌کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در توصیف شاخصه‌های مکتب سیاسی امام، معنویت و دخالت دادن در تصمیم‌گیری‌ها را یک شاخص مهم و مبنایی معرفی می‌کنند. تمام مسئولان نظام اسلامی در هر حوزه و رده‌ای (به تناسب مسئولیت و قدرت تصمیم‌گیری) می‌بایستی به خدای تبارک و تعالی و محاسبه روز قیامت بیندیشند و چنانچه این مسأله را همواره مورد توجه قرار دهند، قطعا از آسیب‌ها و لغزش‌های مسئولیت و قدرت و سیطره بر بیت‌المال، دور خواهند ماند.
 
این جلد از مجموعه «شاخص‌های مکتب سیاسی حضرت امام خمینی» به این مسأله مهم پرداخته است و همچون جلدهای گذشته، از سیره نظری و عملی حضرت امام برای تبیین این مهم استفاده شده است.



سرمایه‌گذاری برای احیای هویت اسلامی مسلمانان

سومین مجلد «احیای اسلام و هویت اسلامی» است که با اشاره به سخنان امام آورده است: «از منظر امام خمینی، درک این حقیقت، سرمایه‌گذاری برای احیای هویت اسلامی مسلمانان در سراسر جهان را توجیه و منطقی می‌کند و بایستی جمهوری اسلامی نه در موضع انفعال، بلکه در موضع طلبکاری از جهان سلطه، این سرمایه‌گذاری را انجام دهد: من به صراحت اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران با تمام وجود برای احیای هویت اسلامی مسلمانان در سراسر جهان سرمایه‌گذاری می‌‌کند و دلیلی هم ندارد که مسلمانان جهان را به پیروی از اصول تصاحب قدرت در جهان دعوت نکند و جلوی جاه‌طلبی و فزون طلبی صاحبان قدرت و پول و فریب را نگیرد.

در این جلد از مجموعه «شاخص‌های مکتب سیاسی امام» به این موضوع با اهمیت پرداخته شده و با استفاده از دیدگاه‌های اندیشمندان و بهره‌گیری از نظرات و سیره عملی حضرت امام، به توضیح و تشریح آن اقدام شده است.»



انقلاب اسلامی، آزادی بشریت از یوغ استکبار

«جهانی بودن انقلاب اسلامی» عنوان دیگری از مجموعه «شاخص‌های مکتب سیاسی امام» است که در رابطه با صدور انقلاب اسلامی آمده است: «انقلاب اسلامی، آزادی بشریت از یوغ استکبار و سلطه را هدف خود می‌داند. انقلاب اسلامی، گسترش عدالت در سراسر جهان و آماده کردن زمینه‌های ظهور برای حکومت منجی عالم گستراننده عدالت کامل، را سرلوحه خود قرار داده است. انقلاب اسلامی، کمک به مظلومان جهان بویژه مسلمانان دربند صهیونیست‌ها و حکومت‌های جبار مدعی اسلام را وظیفه خود می‌داند چنانچه مبارزه با ستمگران و سلطه‌گران را هم یک امر ذاتی می‌داند.
 
در این جلد از مجموعه شاخص‌های مکتب سیاسی حضرت امام خمینی، مساله جهانی بودن نهضت اسلامی، دلایل آن، پیام نهضت و راه‌های تداوم صدور این انقلاب مورد بررسی قرار گرفته است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها