جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
موسویان: صاحبان «فرهنگ کارت» پیشقراولان سواد رسانه‌ای در فضای امروزی خواهند شد

سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از «فرهنگ کارت» گفت: افرادی که دارای فرهنگ‌کارت می‌شوند پیشقراولان سواد رسانه‌ای در فضای امروزی خواهند بود و می‌توانند ممیزان پس از انتشار آثار باشند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم رونمایی از «فرهنگ‌کارت» امروز (24 اردیبهشت) با حضور سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
 
موسویان در ابتدای این نشست با بیان اینکه توسعه سواد رسانه‌ای مستلزم ایجاد بسترهای مناسب است گفت: در ایجاد این بسترها زیربنای اقتصاد و فرهنگ ارتباط دقیقی با یکدیگر دارند.
 
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راه‌اندازی 400 خانه فرهنگ دیجیتال در سطح کشور افزود: طی چند سال اخیر توسط این خانه‌ها علاقه‌مندان به حوزه دیجیتال شناسایی شدند و امروزه ما به دنبال ارتقای سواد رسانه‌ای همه افرادی هستیم که می‌خواهند با استفاده از رسانه‌های جدید به بهبود زندگی خود کمک کند.
 
وی از برگزاری همایش سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی در سال جاری خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این نمایش طرح اهمیت سواد رسانه‌ای در کشور است چرا که ما اکنون مباحث تئوریک شامل ترجمه و تالیف در سواد رسانه‌ای به اندازه کافی داریم. اما باید این مباحث را در سال اقتصاد مقاومتی عملیاتی کنیم و ادبیات سواد رسانه‌ای را به میدان عمل بیاوریم.
 
به گفته موسویان، فرهنگ‌کارت امکان عملیاتی شدن سواد رسانه‌ای در زندگی روزمره را در حوزه‌هایی چون مشاوره پزشکی و حمایت از موسساتی که در زمینه کتاب‌های کمک‌درسی و الکترونیک فعالیت می‌کنند، فراهم می‌کند.
 
وی تاکید کرد: در دنیای امروز تنها راه ارتقای سواد فضای مجازی رعایت هنجارهاست. متاسفانه بسیاری از کشورها در برابر هجمه کشورهای غربی تنها تهدیدهای فضای مجازی را دیده‌اند در حالی که فضای مجازی فرصت‌های بسیاری را پیش روی مخاطبان قرار می‌دهد. امروز ما باید رویکرد دوفضایی شدن را بپذیریم و افراد را آماده زندگی در فضای جدید کنیم.
 
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه افراد باید خودشان ممیزان پس از انتشار آثار باشند، گفت: در فضای مجازی آثار بدون واسطه در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد و کسی که تولید محصول می‌کند باید سواد رسانه‌ای‌ بالایی داشته باشد. افرادی که دارای فرهنگ‌کارت می‌شوند پیشقراولان سواد رسانه‌ای در فضای امروزی خواهند بود و این افراد به عنوان فرهنگ‌یار انتخاب می‌شوند.
 
به گفته این مقام مسئول، این افراد کسانی هستند که ممیزی فرهنگی را پس از تولید آثار اعمال می‌کنند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌تواند با آموزش‌های رایگان و حمایتی در حوزه‌های مختلف توانمندی‌های این افراد را افزایش دهند چرا که فرهنگ‌ کارت شروعی برای برنامه‌ریزی در ارتقای هنجارها و رسیدن به فضای مجازی ایمن و پاک است.
 
موسویان در بخش پایانی سخنانش گفت: امسال در تهیه فرهنگ‌کارت‌ها 50 درصد سهم اعتبار توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می‌شود و امیدوارم برای سال‌های آینده سقف این حمایت افزایش یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها