فانی پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: امروز بازدیدی از سالنهای کودک و نوجوان که مرتبط با بخش دانشآموزی است داشتم که استقبال گسترده عموم مردم و همکاران فرهنگیمان به همراه خانوادههایشان برایم بسیار خوشحال کننده بود. ضمناً دیدار بسیار خوبی با آقای صالحی داشتیم که درباره همکاریهای مشترک میان دو وزارتخانه صحبتهایی انجام شد.
وزیر آموزش و پرورش درباره اقدامات این وزارتخانه برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در مدارس توضیح داد: همانطور که مستحضریدد عادت به مطالعه باید از سنین کودکی در انسان نهادینه شود، بنابراین ما در دولت بر اساس منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات رئیس جمهوری محترم، تلاش کردیم که سه نکته را در برنامههای اساسی خود در مدارس پیاده کنیم.
وی در تشریح این سه نکته گفت: اول تقویت قدرت گفتوگو و ارائه مباحث گفتوگو محور، دوم تقویت فرهنگ کتابخوانی و سوم احیاء زنگ انشاء به منظور ترویج فرهنگ مکتوب که با تلاشها و برنامههایی که در دولت جدید پیاده کردیم گامهای مثبتی در جهت تحقق این نکات برداشتیم. تجهیز کتابخانههای مدارس، ایجاد کتابخانههای کلاسی، مسابقات کتابخوانی و اجرای طرحهایی چون 50 هزار نمایشگاه کتاب در 50 هزار مدرسه از جمله این اقدامات بودند.
فانی ادامه داد: همچنین در تألیف کتابهای درسی، بخشهایی را پیشبینی کردیم که دانشآموزان را به مطالعه آزاد و گفتوگو ترغیب کند تا از این طریق بتوانیم خلاءهایی را که امروز در میان افراد بزرگسال مشاهده میکنیم، در آینده برطرف کنیم. ما در انتهای کتابهای درسی فهرستی از منابع مرتبط بر اساس شرایط سنی دانشآموزان قرار دادهایم تا بتوانند با راهنمایی معلمان، حوزه مطالعاتی خود را فراتر از کتب درسی ببرند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سیاستهای این وزارتخانه در دولت جدید گفت: نظام آموزشی ما در گذشته تنها آموزشی بوده، اما در سالهای اخیر این نظام را علاوه بر آموزش، به سمت پرورش و پژوهش نیز هدایت کردهایم تا دانشآموزان ما در کنار آموزش، قدرت اندیشیدن و تحلیل خود را نیز بالا ببرند.
نظر شما