سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
بصیره: نمایشگاه کتاب تهران فرصتی برای تقویت ارتباطات بین‌المللی است

عبدالحسن بصیره، ویراستار نخستین «فرهنگ فیزیک فارسی‌» با تاکید بر لزوم چشم‌پوشی از مشکلات مجموعه نمایشگاهی شهر‌آفتاب در جریان تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب در این مکان گفت: نمایشگاه کتاب تهران در تقویت ارتباطات فرهنگی ما به‌ویژه در شرایط فعلی منطقه بسیار فرصت مناسبی است.

دکتر عبدالحسن بصیره، ویراستار نخستین «فرهنگ فیزیک» فارسی‌ در دیدار از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور در غرفه‌ ایبنا به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: نمایشگاه کتاب همیشه فرصت مغتمنی برای همه، به‌ویژه جوانان است تا علاوه بر گپ در این مکان فرهنگی با کتاب مانوس‌تر شوند و حداقل از نگاه کردن به کتاب لذت ببرند.
 
وی با اشاره به مکان برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب افزود: به شخصه برای بازدید از نمایشگاه از مترو استفاده کردم و بدون دود و دم تهران سفر راحتی داشتم. به‌نظر می‌رسد که مکان برگزاری نیز مناسب است. اگر اهالی قلم و بازدیدکنندگان به مشکلات نخستین دوره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در «شهرآفتاب» با دید اغراض نگاه کنند به‌‌‌طور قطع نمایشگاه‌های بعدی در شرایط بهتری برگزار خواهد شد.
 
بصیره ادامه داد: خدا را سپاس که آغاز به‌ کار مجموعه نمایشگاه‌های «شهرآفتاب» با برگزاری نمایشگاه کتاب بوده است. افتتاح این مکان با نام یک رویداد فرهنگی به معنای جلوه دادن فرهنگ جامعه است. شاید این مجموعه برای برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران زود‌ بود. اما اگر بعد از پایان این دوره از نمایشگاه، کار گسترش امکانات رفاهی «شهر آفتاب» به دقیقه 90 و درآستانه برگزاری سی‌امین نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران موکول نشود «شهر‌آفتاب» از همه ابعاد برای بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور مناسب است.
 
این استاد بازنشسته دانشگاه کردستان درباره ظرفیت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای تبادلات علمی گفت: با توجه به گشایش‌های حاصل شده  بعد از مذاکرات هسته‌ای در حوزه‌‌های مختلف باید از ظرفیت‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای تبادلات علمی استفاده کرد. نمایشگاه کتاب تهران برای تقویت ارتباطات فرهنگی ما به‌ویژه در شرایط فعلی منطقه بسیار  فرصت مناسبی است. متاسفانه امسال به دلیل مسائل خاص منطقه، ناشران ضعیفی از کشور‌های عراق، سوریه و لبنان که صاحب نشر قوی هستند در نمایشگاه حاضر شده‌اند.  
 
بصیره گفت: نخستین «فرهنگ فیزیک فارسی» نوشته دکتر لطیف کاشی‌گر با ویراستاری من که از سوی انتشارات «فرهنگ معاصر» منتشر شده با 20 درصد تخفیف به بهای 144 هزار تومان در دو هزار و 600 صفحه در نمایشگاه عرضه شده است در حالی که «فرهنگ فیزیک» عربی با 500 صفحه با محاسبه تخفیف 80 هزار تومان عرضه می‌شود.

این استاد حوزه فیزیک با اشاره به فرصت نمایشگاه کتاب برای نمایش جلوه‌های فرهنگی ایران ادامه داد: فروش کتا‌ب‌ها در بخش بین‌الملل به دلار و یورو صورت می‌گیرد. کتاب‌های این بخش با محاسبه تخفیف با چندین برابر قیمت فروخته می‌شود؛‌ به‌عنوان مثال کتابی درباره دیدگاه ابوعلی‌سینا درباره مساله «مکان» نظرم را جلب کرد که بعد از اعمال تخفیف بهای نهایی آن 40 هزار تومان شد. کتاب‌های دیگری از دانشمندان ایرانی نیز چنین وضعیتی دارند آثاری که دیدگاه پژوهشگران و نویسندگان عرب درباره دانشمندان ایرانی منعکس می‌کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها