صالحی در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مطرح کرد
«کتاب» نشانی بر تارک شهرآفتاب خواهد بود/ نمایشگاه کتاب تهران صاحب خانه شده است
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری این نمایشگاه ضمن بیان ویژگیهای نمایشگاه تهران سالجاری گفت: با امضای تفاهمنامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران در حاشیه افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نمایشگاه کتاب تهران صاحبخانه خواهد شد.
سیدعباس صالحی در ابتدای این نشست اظهار کرد: مکان همیشه مساله مهمی برای هر رویدادی محسوب میشود، هر اندازه رویداد بزرگتر باشد مکان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار میشود. برای نمایشگاه کتاب تهران نیز مکان با توجه به حضور حجم وسیعی از ناشران داخلی و خارجی در آن از مهمترین دغدغهها به شمار میآید. نمیخواهیم بگوییم در شهر آفتاب همه چیز آماده و کامل است اما شهر آفتاب شروعی است برای این اتفاق بزرگ.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: شهر آفتابی مکانی است که با منطق نمایشگاهی ساخته شده است و میتواند محل خوبی برای این اتفاق بزرگ فرهنگی باشد. خوشبختیم که شروع نمایشگاههای تهران در شهر آفتاب با نمایشگاه کتاب تهران است. همه تهرانیها و ایرانیها از این پس شهرآفتاب را به عنوان شهر فرهنگ و کتاب خواهند خواند.
وی ضمن تاکید بر این نکته که کتاب نشانی بر تارک شهر آفتاب خواهد بود گفت: با تفاهمنامهای که میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران میان علی جنتی و محمدباقر قالیباف در حاشیه افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران امضا خواهد شد میتوان گفت نمایشگاه کتاب تهران صاحبخانه شده است. این تفاهمنامه امکان استقرار دهساله نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب را فراهم میکند. همچنین شهر آفتاب در دو ماه فروردین و اردیبهشت در اختیار نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود و در طول برگزاری این نمایشگاه در شهر آفتاب، هیچ نمایشگاه دیگری در این مکان برگزار نخواهد شد. بخش قابل توجهی از تبلیغات محیطی نمایشگاه شهر آفتاب در اختیار نمایشگاه کتاب تهران خواهد بود تا بتواند رسانهای برای عرضه نشر باشد.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار کرد: شهرداری براساس این تفاهمنامه متعهد خواهد شد تا تسهیلات خود را تا زمانیکه نمایشگاه مسقف نشده است عرضه کند و این تسهیلات رایگان خواهد بود.
صالحی ادامه داد: ویژگی دیگر نمایشگاه کتاب تهران سالجاری توجه بیشتر به حوزههای حمایتی، رفاهی و تسهیلاتی است. نمایشگاه کتاب فستیوال فرهنگی علاقهمندان به فرهنگ و کتاب است. در این زمینه امسال اتفاقات جدیدی در حوزه حمایتی (یارانهها) رخ داده است که امیدواریم در سالهای آینده وسیعتر شوند. از جمله این حمایتها میتوان به تخصیص بنکتاب برای دانشآموزان، کتابداران و مهدهای کودک اشاره کرد.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: امسال در بخش اجرایی نیز قدمهای جدید و رو به جلویی برداشته شد که به طور مثال میتوان گفت در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران سه نفر از منتخبان تشکلهای نشر و بخش خصوصی حضور داشتند و 5 کمیته از کمیتههای مهم نمایشگاه کتاب تهران در اختیار تشکلهای نشر بود، که این خود به سیاست تفویض امور به بخش خصوصی سرعت بخشید.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تقویت وجوه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تهران از دیگر ویژگیهای بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به شمار میآید؛ این امر از دو سال گذشته آغاز شده است. امسال نیز با تاسیس بخشهای جدید در نمایشگاه کتاب تهران بُعد نمایشگاهی مورد تاکید قرار گرفت.
صالحی افزود: در سالهای گذشته چون مکان نمایشگاه کتاب تهران برای سال پیش روی آن مشخص نبود، چندین ماه بعد از اتمام نمایشگاه درگیر آن بودیم که کجا میخواهیم خیمه نمایشگاه را برپا کنیم اما امسال با صراحت میتوانیم بگوییم که روز 26 اردیبهشتماه روز نخست و آغاز فعالیت سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خواهد بود.
امیرمسعود شهرامنیا معاون اجرایی و قائم مقام بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی اظهار کرد: چون زمان آمادهسازی شهر آفتاب برای نمایشگاه کتاب تهران بسیار کوتاه بود مدیران شهرداری تهران در طی دو ماه گذشته کار بزرگی را انجام دادند و انصافا با یک مدیریت جهادی و تلاش غیرقابل توصیف کوشیدند این مکان آماده شود.
شهرامنیا ادامه داد: اگرچه طبیعی است که برای نخستین بار ممکن است نقایصی وجود داشته باشد اما نگرانیهای اصلی ما برطرف شده است؛ یکی از این نگرانیها دسترسیها بود که خوشبختانه با افتتاح متروی شهر آفتاب این نگرانیها برطرف شد. ابنیه به صورت کامل در اختیار دستاندرکاران نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفتند و مشکلات زیرساختی اعم از آب، برق و گاز تامین شدند.
قائم مقام بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: علاقهمندان میتوانند به چهار روش به نمایشگاه کتاب تهران واقع در شهرآفتاب دسترسی پیدا کنند؛ نخستین روش متروی شهر آفتاب است. همچنین قرار است از انتهای خط 3 متروی تهران ونهایی برای انتقال مردم به نمایشگاه کتاب تهران قرار بگیرد. سومین روش دسترسی خطوط اتوبوس شهری است که به تعداد 15 خط در نظر گرفته شده است. البته تعداد این خطوط رو به افزایش است. چهارمین روش دسترسی، استفاده از تاکسی و وسایل نقلیه شخصی است. پایانه تاکسیها در داخل مجموعه شهر آفتاب و همچنین حدود 20 هزار متر فضای پارکینگ خودروی شخصی در نظر گرفته شده است. همچنین ونهایی از ایستگاه توقف خودروها، افراد را به داخل نمایشگاه منتقل میکنند و شاتلهایی در داخل محیط نمایشگاه تردد خواهند داشت.
شهرامنیا عنوان کرد: حدود 45 هزار مترمربع، فضای مسقف و حدود 65 هزار متر فضای موقت در نمایشگاه وجود دارد. در ساخت سازههای موقت تلاش شده که از بهترین سازهها استفاده شود. همچنین تجهیزات خنککننده برای تمام سازههای موقت پیشبینی شده است.
شهرامنیا با اشاره به کشور روسیه به عنوان مهمان ویژه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حدود 270 متر فضا در اختیار روسیها قرار گرفته است. تیم 40 نفره از فردا وارد ایران خواهند شد که در این تیم رئیس نمایشگاه مسکو، دستیار ویژه رئیسجمهور این کشور و نویسندگان و ناشران روسیه حضور دارند.
وی اظهار کرد: بازار جهانی کتاب امسال در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران فعالانه حضور خواهد داشت؛ در این بخش کشور عمان که مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران در سال گذشته بود و ایتالیا به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه تاکنون 120 هزار عنوان کتاب خارجی در سیستم ثبتنام نمایشگاه ثبت شده است، گفت: در این دوره شاهد حضور مهمانهای خارجی و چهرههای برجسته نمایشگاههای کتاب خارجی خواهیم بود که از آن میان میتوان به کشورهای چین، الجزایر، کویت، هند، قزاقستان، ترکیه، اسپانیا و سازمان ملل، سازمان اکو، سازمان مذهبی شیعیان، سازمان حامی مقاومت فلسطین، مکزیک، استرالیا، بوسنی، تونس و تاجیکستان اشاره کرد.
شهرامنیا در پایان سخنانش گفت: امسال در نمایشگاه کتاب تهران برای نخستین بار یک مرکز پرسسنتر وجود خواهد داشت تا یک مرکز خبر در شأن نمایشگاه کتاب تهران و در حد بینالمللی داشته باشیم. همچنین پارکینگ خوبی برای خبرنگاران در پشت این مرکز پیشبینی شده است.
محمدرضا توکل صدیق، مدیر کمیته ناشران داخلی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در بخش دیگر این نشست اظهار کرد: در دولت یازدهم با برنامههایی که جناب آقای روحانی از پیش مبنی بر واگذاری امور به بخش خصوصی مطرح کردند طبیعی بود که واگذاری امور به بخش خصوصی به صورت جدی دنبال شود. در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پرچمدار این امر شناخته شد.
وی افزود: با انتقال نمایشگاه کتاب تهران به شهر آفتاب، وظیفه تشکلهای و بخش خصوصی نشر در به عهده گرفتن امور مربوط به نمایشگاه کتاب تهران دوبرابر شد که امیدواریم به نحو احسن شاهد برگزاری این دوره از نمایشگاه کتاب تهران باشیم.
نظر شما