دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
مقابله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هرگونه افزایش تعرفه کاغذ

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (30 فروردین‌ماه) در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو دستگاه‌هایی است که در دو سال گذشته به طور جدی با هرگونه تعرفه جدید در قیمت کاغذ مقابله کرده است و ما آمادگی داریم با هماهنگی و از طرق صندوق توسعه ملی وام‌های اقتصادی به سرمایه‌گذاران در این حوزه اختصاص داده شود تا تولید کاغذ در کشور بالا رود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی در این نشست اظهار کرد: مقام معظم رهبری امسال را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردند و اواخر سال 93 که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در ٢٤ بند توسط ایشان ابلاغ شد و در دولت، ستادی در این مورد به ریاست معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد.

وی افزود: در اجرای این سیاست‌ها ١١ برنامه کلان از سوی دولت تدوین و ١١ کارگروه هم برای آن تشکیل شد و کارگروه گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی هم یکی از این کارگروه‌هاست که در همین راستا تشکیل شد.

جنتی ادامه داد: وظیفه کارگروه گفتمان‌سازی در مرحله اول به عهده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی است و بعد از آن نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها و سازمان‌های فرهنگی کشور وظیفه دارند که در این مورد اقدام‌های اجرایی و عملیاتی لازم را انجام دهند.

وی گفت: دولت در سال جاری با توجه به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با جدیت تمام در حال تلاش است که از برنامه‌ریزی عبور کرده و وارد عمل شود.

وی با اشاره به برخی اقدام‌های دولت در حوزه‌های مختلف ادامه داد: سال گذشته نخستین سالی بود که صادرات دولت نسبت به واردات آن غلبه داشت. رونق بخشیدن به تولید در بخش‌های مختلف از جمله صنعت و کشاورزی و ...، فعال کردن و تکمیل برخی طرح‌های نیمه‌تمام در کشور با حفظ کاربری اصلی آنها، شناسایی گلوگاه‌های فساد در کشور و شفاف کردن فعالیت‌ها به عنوان بهترین راه برای مقابله با فساد و ... از جمله دولت تدبیر و امید است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این مطلب که اقتصاد کشور اقتصاد بیماری است و بخشی از این بیماری مربوط به بدهی‌های انباشته دولت به بانک مرکزی، سایر بانک‌ها و مراکز است، افزود: اقتصاد خلاق موضوعی است ک به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید از ابتدای آغاز به کار خود به آن پرداخته است.

وی گفت: اقتصاد خلاق از سال ٢٠٠١ در دنیا مطرح شد و در بسیاری از کشورهای دنیا نهادهایی را برای آن تشکیل دادند و حتی در برخی از کشورها این نهادها زیر نظر بالاترین مقام کشوری از جمله ریاست جمهوری مشغول به فعالیت هستند و توجه ویژه‌ای به آن دارند.

جنتی افزود: ما کشوری صاحب فرهنگ هستیم و یکی از ویژگی‌های ما همین امتیازات فرهنگی و تمدنی است و دارای امکانات و نیروی انسانی ماهر هم هستیم اما متأسفانه اقتصاد خلاق در کشورمان زیاد مورد توجه قرار نگرفته است و بسیاری فکر می‌کردند  اقتصاد خلاق (اقتصاد فرهنگ و هنر) توجیه اقتصادی ندارد و بر همین اساس زیاد به آن توجه نشده است.

وی گفت: به تدریج و در سال‌های اخیر این احساس به وجود آمد که برخی حوزه‌های فرهنگی و هنری دارای توجیه اقتصادی هستند و ارزش افزوده خوبی هم دارد.

جنتی با اشاره به این‌که در سال‌های اخیر از سوی برخی بانک‌ها به هنرهای تجسمی توجه شده است، ادامه داد: برخی از این بانک‌ها اقدام به راه‌اندازی موزه‌های هنرهای تجسمی کرده‌اند و این احساس در آنها به وجود آمده است که از طریق هنرهای تجسمی می‌توان سرمایه‌گذاری کرد و به ارزش افزوده بالایی رسید.

وی افزود: فیلم نیز از جمله حوزه‌هایی است که قبلاً مورد بی‌توجهی قرار گرفته بود اما اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که حوزه درآمدزایی است. در حال حاضر مجتمع‌هایی برای این منظور در حال ساخت است در حالی که در گذشته کسی در این حوزه به فکر نبود که سالن سینما بسازد و حتی برخی از سینماداران به تعطیلی سینماهای خود فکر می‌کردند اما امروزه شاهدیم که مجتمع‌هایی از جمله کوروش، چارسو و ... سالن‌هایی را برای نمایش فیلم‌هایی سینمایی اختصاص داده‌اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروزه شاهدیم که سینماهای ما به صورت شبانه‌روزی شده است. سال گذشته فروش نوروزی فیلم‌های سینمایی٢/٣ میلیارد تومان بود و امسال در همین بازه زمانی ٤/١٦ میلیارد تومان بوده است. بنابراین اگر فیلم‌های خوب تولید شود مردم و علاقه‌مندان از آنها استقبال خوبی خواهند داشت.

وی با تأکید بر این‌که با تولید آثار فاخر در حوزه فرهنگ و هنر می‌توان آنها را در خارج از مرزها نیز عرضه کرد، ادامه داد: با عرضه آثار فرهنگی و هنری در حوزه‌های فیلم، موسیقی، تئاتر و ... در خارج از کشور هم می‌توان از نظر اقتصادی و مادی به بهره رسید و از طرفی به صدور فرهنگ و آرمان‌های انقلاب اسلامی نیز پرداخت.

جنتی ادامه داد: اکثر دولت‌ها همیشه توجه اصلی‌شان به رفع مسائلی مانند بیکاری، مشکلات معیشتی و فراهم آوردن شرایط اشتغال و کارآفرینی و ... است و بخش فرهنگ و هنر همیشه در ردیف آخر مسائل قرار می‌گیرد. بنابراین با توجه به این موارد از طریق صنایع فرهنگی می‌توان به صادرات و تولید کمک کند و کسب درآمد کند.

وی افزود: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز یکی از محورهای اصلی و اساسی رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگ و هنر است که اگر اقدام‌‌های خوبی در این حوزه صورت گیرد از نظر مادی به نتایج خوبی دست می‌یابیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به رونمایی سامانه نمایش درخواستی در سال گذشته ادامه داد: ما دارای گنجینه عظیمی از فیلم‌های سینمایی قابل پخش در قبل و بعد از انقلاب اسلامی هستیم که از طریق این سامانه علاقه‌مندان می‌توانند به فیلم‌های مورد درخواست خود در سراسر دنیا دست یابند.

وی افزود: یکی از سیاست‌هایی که در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی دنبال می‌شود موضوع واسپاری امور به بخش خصوصی است. جشنواره رسانه‌های دیجیتال به بخش خصوصی واگذار شد و ما این آمادگی را نیز داریم که تمام جشنواره های دیگر را نیز به‌تدریج به بخش خصوصی واگذار کنیم.

جنتی کاهش صدور و فرایند مجوزها در حوزه های فیلم، کتاب، مؤسسات فرهنگی و هنری و ... را از دیگر اقدام‌ها و سیاست‌های دولت تدبیر و امید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد.

وی با تأکید بر این‌که اعتبارات حوزه فرهنگی و هنری در کشور کم است، ادامه داد: سال گذشته با تشکیل جلسه‌های مکرر با سازمان مالیاتی کشور توانستیم کتابفروشان را نیز همانند ناشران به قانون معافیت از مالیات پیوند دهیم.

عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به این‌که در حوزه کارگردان، بازیگر و ... در حوزه سینما کمبود نداریم، بیان کرد: در حوزه فیلمنامه‌نویسی و محتوای فیلم دارای مشکل هستیم و معتقدیم که نباید در فیلمنامه‌ها فقط به نابسامانی‌ها و مشکلات پرداخته شود و لازم است از این طریق در جامعه به ایجاد امید، نشاط، روحیه و وجدان کاری، کارآفرینی و ... نیز پرداخت.

وی افزود: کارگروه گفتمان‌سازی در اقتصاد مقاومتی نیز یکی از وظایفش این است که از همه ابزارهای خود در جهت کارآفرینی، ایجاد نشاط در جامعه و گسترش تولید و کسب و کار تلاش کند.

جنتی درباره مالکیت معنوی و پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی نیز در این حوزه، گفت: در بخش داخلی دو سال است که دولت لایحه‌ای را در این زمینه به مجلس ارائه داده است. اما این‌که آیا باید به کنوانسیون‌های بین‌المللی بپیوندیم یا خیر؟ جزء موضوع‌هایی است که در سطوح و مقامات بالای کشور نیز مورد بحث است. در حال حاضر وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی به عنوان یک پروژه پژوهشی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات خود در حال بررسی این موضوع است تا به این نتیجه برسیم که آیا این پیوستن به نفع کشور است یاخیر؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها