سیدرضا صالحی امیری در این مراسم که به همت انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران برگزار میشد، با گرامیداشت جایگاه علمی نورالله مرادی، عنوان کرد: حسن این گونه نشستها این است که در واقع ما به جای قدردانی از شخص، از یک ارزش دفاع میکنیم. بارها گفتهام و تکرار میکنم که تجلیل از انسانهای بزرگ، تجلیل از ریشههاست و هیچ درختی بدون ریشه سبز نمیماند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: اگر امروز شما سبز هستید و به جامعه خدمت میکنید، از ریشههایی است که شما را امروز به این نقطه رساندند و ما باید بدانیم که بدون ریشهها خشکانیده خواهیم شد.
وی با اشاره به توجه ویژه کتابخانه ملی به استادان و پیشکسوتان کتابداری در دوره جدید مدیریت کتابخانه ملی گفت: یکی از کارهایی که ما به صورت جدی دنبال کردیم، تجلیل از این ریشهها بود. استاد فانی، سرکار خانم نوشآفرین انصاری، استاد عبدالله انوار که امروز جایشان در این مراسم خالی است، انسانهای بزرگی هستند که حق بزرگی بر گردن ما دارند و عمر خودشان را در راه کتاب گذاشتند و از جمله افرادی هستند که از آنها قدردانی کردیم.
صالحی با گرامیداشت یاد و خاطره پوری سلطانی، مادر کتابداری نوین ایران، افزود: بهیاد دارم برای برگزاری گرامیداشت خانم سلطانی بسیاری از دوستان و همکاران گفتند که این مراسم را با احتیاط برگزار کنید، چرا که ایشان به دلیل کهولت سن و بیماری حتی قادر به صحبت کردن نیستند، اما همه ما شاهد بودیم که در آن مراسم ایشان بلند شدند و حتی روی سن رفتند و به چه زیبایی سخن گفتند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با مخاطب قرار دادن نسل جوان جامعه گفت: بدانید که تجلیل از بزرگان نیاز ماست نه بزرگان؛ اگر از این منظر نگاه کنیم ما باید هر روز، هر هفته و هر سال از بزرگان تجلیل کنیم، چرا که ماندگاری آنها به ماندگاری ماست و اگر ما هستیم به این دلیل است که آنها هستند و حیات دارند.
وی تأکید کرد: استاد مرادی که ما در ابتدای ورود به سازمان همکاریمان را با ایشان آغاز کردیم، هم در حوزه دانشنامه فرهنگ و عضو شورای راهبردی دانشنامه، همیشه به عنوان مشاوری امین حضوری جدی داشته و دارند و در همه حوزههای سازمان نام ایشان زنده است. من به نمایندگی از سازمان و همه همکارانم در مجموعه آرشیو و کتابخانه ملی، از این شخصیت بزرگ به نیکی یاد میکنم و علاقه دارم که فکر، اندیشه و دانش این عزیزان در ذهن، روح و اندیشه نسل جوان، تداوم یابد.
خوشحالم که روزهای پرفروغ انجمن کتابداری را میبینم
نورالله مرادی نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: من از حدود سال 1346 عضو انجمن کتابداران شدم که اعضای انجمن در آن دوره به هزار نفر نمیرسید. دلیل آن هم «نامه انجمن» بود که در تیراژ هزار نسخه به صورت سراسری توزیع میشد و در نهایت پس از پخش تعدادی از این نسخهها، در دفتر انجمن باقی میماند.
وی با اشاره به ادوار مختلف انجمن کتابداری افزود: در آن زمان ما دکترای رشته کتابداری نداشتیم، اما خوشبختانه امروز که بعد از 50 سال به این انجمن نگاه میکنیم، میبینیم که حدود 200 کتابدار با مدرک دکترا و بسیاری کارشناسی ارشد و کارشناسی در آن حضور دارند. توفیقات انجمن در این مدت به قدری بوده که میتوانم بگویم که بسیار خوشحالم که امروز زندهام و میتوانم این روزهای پرفروغ را ببینم.
این پیشکسوت کتابداری و آرشیو ادامه داد: من حاصل یک جریان بودم و تصادف روزگار بود که از موسسه فرانکلین سردرآوردم و از سال 1339 تا امروز که حدود 56 سال میشود، فقط در حوزه کتاب کار کردم.
مرادی با قدردانی از افرادی که در مسیر فعالیت حرفهای خود مدیون آنهاست، عنوان کرد: وقتی از ابتدا به فعالیت خودم فکر میکنم میبینم که اول به پدر و مارم مدیونم که تربیت اولیه مرا بر عهده داشتند، بعد به معلمانم در مدرسه و بعد به استادان و دانشجویان دانشگاهها مدیون هستم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره استادان گذشته خود در حوزه کتابداری و آرشیو، گفت: خوشحالم که خانم نوشآفرین انصاری به عنوان استاد بنده در این مراسم حضور دارند و یاد میکنم از استاد فقیدم خانم پوری سلطانی که امروز جای ایشان و ایرج افشار و بسیاری دیگر خالی است؛ افرادی مانند نجف دریابندری، کریم امامی که در موسسه فرانکلین مطالب بسیاری از آنها آموختم.
این پیشکسوت کتابداری و آرشیو توفیقات بهدست آمده خود را مدیون کارهای گروهی عنوان کرد و گفت: چه در کار کتابداری و چه آرشیو، اگر کاری انجام دادم، با گروهم انجام دادهام و باید از ایشان تشکر کنم و اعتقاد دارم که معلم همانقدر به شاگردانش میآموزد که از آنها یاد میگیرد. به همین دلیل از شاگردانم هم تشکر میکنم چرا که از ایشان نیز چیزهای زیادی یاد گرفتم.
نورالله مرادی در پایان سخنان خود از همکاری و همراهی همسر خود، محبوبه مهاجر برای 45 سال زندگی مشترک قدردانی و تشکر کرد.
نظر شما