یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
«پزشکی ورزشی» با «اریکه» به بازار کتاب رسید

کتاب «پزشکی ورزشی» در پنج فصل از سوی انتشارات اریکه به بازار نشر عرضه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «پزشکی ورزشی» توسط رحیم شریف و بهنام زایر گردآوری شده و با ویراستاری دکتر عبدالناصر نظریاتی، استاد‌یار بازنشسته دانشگاه ارومیه از سوی انتشارات اریکه به بازار کتاب عرضه شده است.

کتاب در پنج فصل با عنوان‌های «پزشکی ورزشی براساس سن جنس»، «پزشکی ورزشی بیماری‌های خاص»، «کارایی و افزایش مقاومت»، «ضایعات و مرگ در ورزش» و «پزشکی سفر» تدوین شده است.
 
در نخستین فصل کتاب درباره تاریخچه پزشکی ورزشی می‌خوانیم: «هرچند رشته پزشکی ورزشی به‌عنوان یک رشته تخصصی پزشکی در چند دهه اخیر مطرح شده اما سابقه آن با تاریخ ورزش در جهان پیوند خورده است و از هنگامی‌که ورزش وجود داشته مباحث پزشکی مرتبط با ورزش نیز در کنار آن مطرح بوده است. در یک کتابچه یافت شده در هند با عنوان Arthava-veda که مربوط به 800 تا 100 سال قبل از میلاد مسیح است از اثرات درمانی ورزش نام برده شده است. با گسترش ورزش و همگانی‌تر شدن آن دانش بشری درخصوص پزشکی ورزشی به‌ویژه در بُعد آسیب‌های ورزشی و بازتوانی ورزشی افزایش یافت.»
 
در دومین فصل کتاب مولفان ضمن اشاره به بیماری‌‌های ناشی از کم تحرکی مانند بیماری‌‌های قلبی و عروقی، اضافه وزن،‌ پوکی استخوان، دیابت و کمردرد در تشریح رابطه ورزش با کاهش آثار سوء عوارض ثانویه معلولیت آورده‌اند: «معلولان جسمی به‌عنوان بخشی از جامعه نیازمند برنامه‌های ورزشی و حرکتی هستند. در حال حاضر با توجه به اهمیت روزافزون فعالیت‌های حرکتی و ورزشی برای معلولان، کوشش‌های وسیعی برای شناسایی و کاهش آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های ورزشی آنان صورت گرفته و می‌‌گیرد.

هدف اصلی برنامه‌های حرکتی برای معلولان این است که سلامتی آن‌ها تا حد امکان بازگردانده یا حفظ شود و یا استمرار حرکات خاص توان‌مندی آنان به مرور افزایش و عوارض ناشی از معلولیت شدید هم آن‌ها کاهش یابد. حضور در اجتماعات ورزشی و منزوی نشدن معلولین هم یکی دیگر از اهداف ورزش است.»
 
عوامل موثر بر کارایی ورزشکاران از جمله مباحث سومین فصل کتاب است. در ذیل این عنوان آمده است: «ورزشکاران برای این که بتوانند نقش خود را به‌طور موثر در عرصه رقابت ایفا کنند باید از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار باشند یعنی به‌طور مداوم انرژی لازم را در اختیار داشته باشند تا بتواند وظایف خود را به‌ نحو احسن انجام دهند. وقتی سخن از آمادگی جسمان به میان می‌آید مقصود از آن داشتن چنان قلب و عروق خونی و ریه‌ها و عضلاتی است که بتوانند وظابف خود را به خوبی انجام دهند و با شور و نشاط تمام در فعالیت‌ها و تفریحات سالمی شرکت‌ کنند که افراد عادی و غیرفعال از انجام آن‌‌ها ناتوانند.»
 
درباره علل مرگ ناگهانی در حین ورزش مولفان به دلایلی از جمله «اختلال ساختاری عضلات قلب،‌ بیماری‌های عروق کرونر قلب،‌ اختلال شدید دریچه‌های قلبی،‌ پارگی‌های عروقی (در زمینه گشادی یا آنوریسم عروقی)،  حوادث عروقی در مغز مثل خونریزی‌‌های مغزی، علل ریوی مثل اسپاسم شدید راه‌های هوایی در زمینه آسم» اشاره شده است.
 
در آخرین فصل کتاب در مطلبی با عنوان مسئولیت‌های گروه پزشکی در دهکده المپیک می‌خوانیم: «گروه پزشکی کمیته ملی المپیک هر کشور،‌ باید پیش از رسیدن ورزشکاران، در دهکده المپیک مستقر شوند تا خدمات‌رسانی را برنامه‌ریزی کنند. وسائل و تجهیزات باید باز شوند و از کمیته سازماندهی این موارد درخواست شود: دفتر و ومسائل پزشکی وسیله‌نقلیه،‌ پارکینگ،‌ جواز‌های ورود و دیگر نیازمند‌های اجرایی.»
 
نخستین چاپ کتاب «پزشکی ورزشی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 103 صفحه، به بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات اریکه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها