احمد زادهوش، معاون پژوهشی پژوهشكده حج و زيارت از انتشار بيش از 100 عنوان كتاب و نشريه توسط پژوهشكده حج و زيارت در سال 94 خبر داد.
وی افزود: البته 34 اثر در بخش ترجمه توليد شده و برای انتشار آماده است كه 20 اثر به زبان اردو، 6 اثر به زبان انگليسی، یک اثر به زبان چينی، سه اثر به زبان تركی استانبولی و چهار اثر از عربی به فارسی ترجمه و منتشر خواهد شد.
معاون پژوهشی پژوهشكده حج و زيارت با اشاره به ساير فعاليتهای پژوهشكده حج و زيارت گفت: در سال گذشته، 11 نشست تخصصی گروههای علمی شامل «جلوههای زيباشناختی همايش جهانی اربعين»، «بررسی فقهی طواف از طبقات بالاتر از كعبه»، «ناگفتههای بقيع در منابع فريقين»، «مبانی مديريت معنوی روحانيون كاروانها»، «تاريخچه اربعين و نقش آن در نهضت امام حسين(عليه السلام)»، «حج و محيط زيست»، «حج در ادبيات كهن»، «نقش حج در فرهنگسازی جامعه»، «بررسی فقهی رفتارهای افراطی در عزاداری اهل بيت»، «بايستههای بينالمللی طلاب» و «غدير از ديدگاه اهل سنت» از سوی اين پژوهشكده برگزار شد.
زادهوش ادامه داد: در سال گذشته پژوهشنامه حج مجوز فعاليت گرفت كه در قالب دو فصلنامه علمی ـ پژوهشی بهزودی فعاليت رسمی خود را آغاز خواهد كرد. همچنين دو شماره از دوفصلنامه «ميقات الحج» به زبان عربی و چهار شماره از فصلنامه «ميقات حج» به زبان فارسی در سال 94 منتشر شد و مجوز علمی این فصلنامه نيز دريافت شد كه از شماره 89 به بعد با ارتقای به رتبه علمی به چاپ میرسد.
وی افزود: همچنين شمارههای 22 تا 25 فصلنامه «فرهنگ زيارت» نیز تدوين شده و دو شماره از گاهنامههای «بينش» با عنوانهای «ترور و خشونت» و «سلفيت و سلفيان» نيز در سال گذشته منتشر شد.
معاون پژوهشی پژوهشكده حج و زيارت با اشاره به بخش كلان پروژهها نيز اظهار کرد: در اين بخش جلدهای ششم و هفتم دانشنامه «حج و حرمين شريفين» كه كار توليد آن از سال 1387 آغاز شده، تدوين شد كه جلد ششم در حال چاپ است و جلد هفتم 95 درصد آن به پايان رسيده است. تدوين «موسوعه رد شبهات» نیز از ديگر كلان پروژههای پژوهشكده حج بوده كه 30 مدخل آن در سال گذشته تدوين شده است.
زادهوش گفت: نرمافزار «مقابله با وهابيت» با مشاركت معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه خراسان، از ديگر موارد فعاليتهای اين پژوهشكده است كه به نقد و مقابله با وهابيت، شامل كتب و دروس آموزشی، فليم، تصوير اختصاص دارد.
وی در ادامه به برگزاری كارگاههای آموزشی مهارتافزايی اشاره كرد و افزود: در اين بخش كارگاه آموزشی نرمافزار فيش نگار، كارگاه آموزشی نرمافزار پژوهشيار، كلاس آموزشی شيوه دانشنامهنويسی و كلاس آموزشی شناخت سامانههای مجلات علمی پژوهشی برگزار شد.
زادهوش عنوان كرد: تهيه درسنامه «نقد وهابيت» دوره مقدماتی در سه جلد و دوره تكميلی در 6 جلد، راهاندازی سايت و فعاليتهای مجازی، اطلاعرسانی فعاليتهای پژوهشی و علمی، بارگذاری بانکهای مختلف از كتابشناسی در زمينههای پژوهشی، افزودن زبان عربی به سايت پژوهشكده و كتابخانه تخصصی حج و زيارت از ديگر اقدامات اين پژوهشكده در سال گذشته است.
نظر شما