دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷
انتشار کتابی جدید برای تقویت دانش ذخیره هیدروژن/ ایران در ابتدای راه کسب دانش ذخیره هیدروژن

سید حیدر محمودی، عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به انتشار کتاب «فناوری‌های ذخیره هیدروژن» ایران را در ابتدای راه کسب دانش ذخیره هیدروژن دانست.

دکتر سید حیدر محمودی، عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره انتشار جدید‌ترین کتاب خود اظهار کرد: کتاب «فناوری‌های ذخیره هیدروژن» نوشته مشترک من و دکتر شهره صفارزاده،‌ عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با همکاری سازمان و انتشارات ایده‌ نگار در 11 فصل منتشر شده است.  
 
وی در تشریح محتوای کتاب افزود: در چند دهه گذشته کشور‌های پیشرفته از‌ جمله ژاپن، آلمان و ایالات‌متحده آمریکا به اقتصاد هیدروژن توجه نشان داده و به‌عبارت‌دیگر از مرحله بهره‌مندی صِرف از سوخت‌های فسیلی عبور کرده‌‌اند. سوخت هیدروژنی در سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی و مجموعه‌های کارگاهی و ده‌ها نمونه دیگر کاربرد دارد.
 
محمودی با تاکید بر صَرفه‌های اقتصادی استفاده از سوخت‌های هیدروژنی گفت: با توجه به فواید استفاده از سوخت‌های هیدروژنی در مقایسه با سوخت‌های فسیلی مانند حفاظت از محیط زیست پژوهشگران به فکر ذخیره‌سازی این سوخت‌ پاک افتاده‌اند.
 
این نویسنده ادامه داد: ایران در زمینه فناوری‌های ذخیره‌سازی هیدروژن پیشرفت‌های عملی نداشته اما از جمله مباحث کتاب «فناوری‌های ذخیره هیدروژن» معرفی روش‌های مختلف برای ذخیره‌سازی هیدروژن است. کشور‌های پیشرو در این حوزه برنامه‌ریزی کرده‌اند تا در بین سال‌‌های 2020 تا 2025 وسایل نقلیه عمومی با سوخت هیدروژن حرکت کنند.
 
محمودی درباره دانش ذخیره‌سازی هیدروژن در ایران اظهار کرد: ایران در حال حاضر در مرحله تحقیقات در زمینه کسب دانش ذخیره‌سازی هیدروژن است اما با توجه به حمایت‌های ارگان‌های مختلف مانند سازمان انرژی‌های نو،‌ ستاد توسعه فناوری انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به‌نظر می‌رسد تحقیقات پژوهشگران ایرانی به‌زودی به نتایج عملی برسد؛ اما برای رسیدن به این نقطه پژوهشگران به بودجه نیازمند هستند.
 
وی درباره منابع تخصصی با موضوع دانش ذخیره‌سازی هیدروژن در ایران افزود: در زمینه ذخیره‌سازی هیدروژن در بازار نشر تخصصی ایران کتاب تالیفی وجود نداشت و بیشتر منابع ترجمه بودند. می‌توان گفت که کتاب «فناوری‌های ذخیره هیدروژن» نخستین کتاب تالیفی در این زمینه است؛ کتاب‌های مرتبط که به قلم نویسندگان ایرانی تالیفی شده به موضوعاتی مانند اقتصاد و کاربرد‌‌های هیدروژن مربوط است. دانشجویان مقاطع کار‌شناسی، کار‌شناسی‌ارشد و پژوهشگران و حتی صاحبان صنایع مختلف نیز می‌توانند در ردیف مخاطبان این کتاب تعریف شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها