دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱
«آلرژی‌‌های غذایی و رژیم‌های جایگزین» به روایت «آقای کتاب»

کتاب «آلرژی‌‌های غذایی و رژیم‌های جایگزین» از سوی انتشارات «آقای کتاب» عرضه شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین چاپ کتاب «آلرژی‌‌های غذایی و رژیم‌های جایگزین» نوشته مشترک دکتر فریبرز زندیه و مهندس شهرام مقصودی از سوی انتشارات «آقای کتاب» به بازار عرضه شده است.
 
کتاب در 6 فصل با عنوان‌های «آلرژی‌های غذایی»، «آلرژن‌های غذایی»، «برخورد کلی با آلرژی غذایی»، «شیوه‌های کنترل مواد آلرژن»، «قوانین مواد آلرژن» و «مسائل حل نشده» تدوین شده است.

در نخستین فصل کتاب درباره واکنش‌های ناسازگار غذایی آمده است: «آیا شما سردرد دارید؟ کهیر می‌زنید، مبتلا به التهاب مزمن مفاصل، دچار آسم یا اگزما یا اختلالات هاضمه و دفع هستید؟ مبتلا به کولیت زخمی هستید و دچار خستگی‌‌های شدید مزمن می‌شوید؟ افسردگی و بی‌حال و سستی دارید؟ و آیا کودک شما دچار دل درد می‌شود؟ خارش دارد؟ اسهال مزمن دارد؟ در موقع تنفس خس‌خس می‌کند؟ دچار میگرن است؟ در تمام موارد بالا قرائن علمی و یافته‌های تحقیقاتی زیادی نشان می‌دهد که اغلب ناراحتی‌های فوق ممکن است بر اثر عکس‌العمل بدن اشخاص در برابر برخی غذا‌ها رخ دهد، یا اگر این ناراحتی‌ها وجود دارد با خوردن بعضی غذا‌‌ها تشدید شود.»
 
در دومین فصل کتاب، نویسندگان به تشریح برخی از انواع آلرژی‌های غذایی پرداخته‌اند؛ به‌عنوان مثال درباره واکنش ناسازگار به ماست آمده است: «ماست تقریبا بی‌ضرر است، زیرا قبلا عمل تغییرات هضمی در آن انجام گرفته است، به این ترتیب که در تبدیل شیر به ماست،‌ باکتری به جای آنزیم لاکتاز عمل کرده و مقدار زیادی از قند شیر را برای شما هضم کرده است. طبق آزمایش‌هایی که توسط دکتر ساویانو گرفته شده است، دو نوع باکتری به نام «استر‌پتوکوکوس ترموفیلوس» و به‌خصوص «لاکتوباسیلوس بولگاریکوس» که شیر را به ماست تبدیل می‌کنند، مقدار زیادی از قند شیر را در جریان تخمیر می‌بلعند.»
 
از جمله مهم‌ترین مباحث سومین فصل کتاب می‌توان به حساسیت‌زدایی غذایی اشاره کرد. در تشریح این مقوله می‌خوانیم: «اصطلاح ایمونوتراپی مواد غذایی از چندین سال قبل در مورد آلرژی‌های غذایی مورد توجه قرار گرفته است. این روش که تنها جهت واکنش‌های غذایی نوع حاد (وابسته به IgE) صورت می‌گیرد درخصوص آلرژی‌های بادام‌زمینی ــ شیر و تخم‌مرغ تا 80 درصد موفقیت‌آمیز بوده است. اما درمورد گندم و غذا‌های دریایی کمتر پاسخ مناسب گزارش می‌شود. انواع برنامه‌های حساسیت‌زدایی کوتاه‌مدت وجود دارد. در همه این برنامه‌ها سه مرحله وجود دارد. مرحله اول: دوز حمله‌ای که در طی 6 ــ 8 دوز اول صورت می‌گیرد و حتما باید تحت نظارت کامل پزشکی باشد. مرحله دوم دوز بارگیری: افزایش تدریجی دوز تا رسیدن به مرحله دوز نگهدارنده. مرحله سوم دوز نگهدارنده که به بیمار آموزش داده می‌شود تا دوز مشخصی را تا زمان معینی در منزل ادامه دهد.»
 
در چهارمین فصل کتاب نویسندگان در مطلبی با عنوان برچسب‌های احتیاطی آورده‌اند: «بسیاری از صاحبان صنایع از برچسب‌های هشدار‌دهنده در مواردی که نمی‌توان اطمینان کامل از حساسیت‌زا نبودن محصولات داشت استفاده می‌کنند. جملات هشدار‌دهنده مانند «ممکن است شامل» یا «احتمالا شامل مقداری» معمولا استفاده می‌شوند. از آنجا که این جملات اغلب می‌تواند انتخاب فرد حساس از غذا‌ها را بیشتر محدود کند بعضی از مشتریان توجهی به برچسب‌های هشدار‌دهنده ندارند و سلامت خود را به‌خطر می‌اندازند.»
 
12 نوع غذای حساسیت‌زا برای اعلام، شناسایی شده‌اند که در فصل پنجم آمده‌ است: «سخت‌پوستان و محصولات وابسته،‌ ماهی و محصولات وابسته،‌ تخم‌مرغ و محصولات وابسته،  بادام‌زمینی و محصولات وابسته، لوبیای سویا و محصولات وابسته، شیر و محصولات وابسته، آجیل‌‌ها شامل بادام، فندق، گردو، بادام هندی،‌ گردوی امریکایی، آجیل برزیلی، پسته، آجیل ماکادمیا، آجیل کوئینزلند2 و محصولات وابسته، کرفس و محصولات وابسته، خردل و محصولات وابسته،‌ کنجد و محصولات وابسته و دی‌اکسید سولفور و سولفیت‌ها در غلظت‌هایی بیش ازMG/KG 10 یاMG/1  10  به‌عنوان دی‌اکسیدسولفور.    
 
نویسندگان در فصل ششم کتاب بعد از اشاره به وجود اختلافات پزشکی درباره وجود رابطه بین استفاده از موادغذایی و برخی بیماری‌ها به مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر توصیه می‌کنند که «مصرف فیبرغذایی را افزایش دهید اگر یبوست مشکل اصلی است. مصرف فیبر غذایی را به پنج تا 10 گرم در روز برسانید.»
 
نخستین چاپ کتاب «آلرژی‌‌های غذایی و رژیم‌های جایگزین» با شمارگان دو هزار نسخه در 160 صفحه، به بهای 15 هزار تومان از سوی انتشارات «آقای کتاب» به بازار نشر عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها