نخستین چاپ کتاب «حمایتهای پایه در فوریتهای پزشکی» از سوی انتشارات رویانپژوه به بازار نشر عرضه شد.
«نکاتی درباره کمکهای اولیه»، «آناتومی و عملکرد سیستمهای بدن»، «ارزیابی مصدوم»، «احیای قلب و ریه»، «انتقال مصدوم»، «آسیبهای استخوانی، مفصلی و عضلانی»، «آسیبهای خاص وارده به اعضا»، «زخمها و بانداژها»، «سوختگیها»، «مسمومیتها»، «خونریزی و زخمها»، «شوک»، «آسیبهای ناشی از گرما و سرما» و «فوریتهای طبی داخلی» 14 فصل کتاب حاضر هستند.
از جمله مباحث مهم کتاب در فصل سوم و صفحه 60 به موضوع «ارزیابی ثانویه مصدوم» اختصاص دارد، در این بخش آمده است: «انجام یک ارزیابی منظم و جامع از کل بدن مصدوم همراه با گرفتن شرححال را ارزیابی ثانویه گویند. نشانه، همان گفتههایی است که مصدوم درباره بیماری خود بیان میکند. بهعنوان مثال حالت تهوع، درد پشت، عدم وجود حس لاسمه در انتهاها.»
نویسندگان در فصل پنجم کتاب در صفحه 139 «عوامل موثر در انتخاب نوع حمل» را وضعیت جسمانی مصدوم از نظر آسیبهای وارده، وضعیت روانی مصدوم، مسافت مسیر پیشبینیشده و وضعیت آن، تعداد نفرات کمکدهنده برشمردهاند.
در هفتمین فصل کتاب نیز درباره «تروما» میخوانیم: «به هرگونه صدمه یا آسیب وارده بر بدن، تروما گفته میشود و در رشتههای مختلف پزشکی مفاهیم متفاوتی دارد. بهعنوانمثال در رشته جراحی، تروما عبارت است از جراحات ناشی از تصادفات، ضربوجرح که سبب آسیب به اندامها و خونریزی میشود و یا رشته روانپزشکی، تروما عبارت است از یک ناراحتی هیجانی که بر روان فرد تاثیر میگذارد.»
«زخمهای گردن» یکی دیگر از مباحث کتاب است که نویسندگان در صفحه 196 به آن پرداختهاند، در این بخش میخوانیم: «گردن حاوی اجزای مهم زیادی است. نای، مری، شریانهای بزرگ، وریدها، عضلات، مهرهها و طناب نخاعی از این جمله هستند. به علت اینکه آسیب هریک از این ساختمانها ممکن است زندگی بیمار را تهدید نماید، تمام آسیبهای گردن باید جدی گرفته شوند. برای جلوگیری از خونریزی در زخمهای گردن، از فشار مستقیم استفاده کنید. وقتی خونریزی کنترل گردید، بانداژ گردن انجام میگیرد. در موارد نادر ممکن است از طریق فشار انگشت در بالا و پایین زخم جلوی خونریزی بیشتر را بگیرد. همیشه به یاد داشته باشید که آسیبهای شدید گردن ممکن است با شکستگی گردن یا آسیب طناب نخاعی همراه باشند. بنابراین باید از حرکت سر جلوگیری نمود و گردن را ثابت نگه داشت.»
«تماس با برق» یکی از مهمترین مباحث نهمین فصل کتاب است. درباره این آسیب در صفحه 226 کتاب آمده است: «بیشتر سوختگیهای الکتریکی در فضاهای سرپوشیده، بهعلت نقص در وسائل الکتریکی یا بیدقتی در استفاده از اسباب و وسائل برقی اتفاق میافتد. برق را از کلید قطع و وصل واقع در جعبه فیوز قطع کنید یا اینکه دو شاخه وسیله را درصورتیکه پریز سالم باشد از پریز خارج سازید تا زمانیکه جریان قطع نشده با وسیله برقی یا مصدوم تماس پیدا نکند.»
نخستین چاپ کتاب «حمایتهای پایه در فوریتهای پزشکی» با شمارگان یکهزار نسخه در 304 صفحه، به بهای 24 هزار تومان از سوی انتشارات رویانپژوه به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما