این مدرس دانشگاه ادامه داد: دور بودن کتاب از زندگی مردم در جامعه و همینطور به روز نبودن منابع درسی در دانشگاهها، باعث رکود اقتصاد نشر و عامل نگرانکنندهای برای حیات ناشران است. سالیان سال است که منابع درسی دانشگاهها همان منابع قدیمی و نخنما شده هستند و از آثار منتشر شده روز استفاده نمیشود.
یساولی با اشاره به گذر از برههای سخت در عرصه فرهنگ گفت: پس از سالهایی که درگیر مسائل تحریم و برخی محدودیتها بودیم، هنوز آنگونه که باید به دغدغههای فرهنگی پرداخته نشده و بیشترین تمرکز بر مسائل سیاسی و دیپلماتیک معطوف بوده است که امیدواریم در سال جدید، توجه به سوی حوزه فرهنگ بیشتر شود.
وی درباره فعالیت انتشارت یساولی در سال گذشته عنوان کرد: عمده فعالیت ما در حوزه انتشار آثار نفیس در عرصه هنر است که تولید این آثار به دلیل استفاده از قطعهای بزرگ، کاغذهای گلاسه و چاپ ویژه، با صرف وقت زیاد و هزینههای سنگینی همراه است. این موضوع، فعالیت ما را در رکود اقتصادی حاکم، با ضررهای مضاعفی همراه میکند. همین مساله باعث شد تا در سال گذشته برای انتشار کتابهایمان بسیار محتاطانه عمل کنیم.
مدیر انتشارات یساولی ادامه داد: گاهی هزینههای تمام شده برای تولید یک کتاب نفیس مثلاً در حوزه نقاشی یا عکاسی، آنقدر سنگین است که با برای قیمتگذاری آن با چالش جدی مواجه میشویم، چراکه قیمتگذاری فارغ از هزینههای انجام شده باید بر اساس توان خریدار انجام شود.
یساولی در ادامه با اشاره به راهکارهای فعالیت در این شرایط دشوار گفت: معمولاً ما آثار نفیس هنری را در قطع سلطانی چاپ و منتشر میکردیم که ظاهری بسیار شکیل داشت، اما انتشار آن در تیراژ بالا سرمایه هنگفتی را میطلبید که بازگشت آن نیز نامعلوم بود. بنابراین یکی از راهکارهایی که در این شرایط سخت اقتصادی در نظر گرفتیم، انتشار این آثار در قطع وزیری بود تا دایره مخاطبان بیشتری را در برگیرد.
وی با اشاره به انتشار 12 عنوان از سوی انتشارات یساولی در سال گذشته گفت: از این تعداد، 10 عنوان به کتابهای آموزشی هنر و 2 عنوان به آثار نفیس هنری اختصاص دارد که یکی از آنها 101 اثر نقاشی از شاگردان استاد مجید اروری (از شاگردان استاد کاتوزیان) و دیگری «مشق نام لیلی» از آثار سه دهه از فعالیتهای استاد امیرخانی در حوزه خوشنویسی بود که واقعاً بیش از یک اثر نفیس برای آن وقت و هزینه صرف کردیم.
مدیر انتشارات یساولی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا کتابی بوده که در سال 94 قصد انتشار آن را داشتید، اما به دلیلی موفق به انتشار آن نشدهاید؟» گفت: بله، من در سال گذشته قصد انتشار مجموعه کتابهایی را در حوزه ایرانشناسی داشتم که مخاطبان اصلی آن توریستها و گردشگران خارجی بودند، اما با توجه به شرایط حاصل از تحریمها که به کاهش حضور گردشگران خارجی در ایران منجر شد، انتشار آن را متوقف کردم تا در زمان مناسبتری راهی بازار کتاب شوند.
یساولی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب پیش رو در شهر آفتاب نیز گفت: این اتفاق دیر یا زود باید میافتد و نمایشگاه کتاب هرجا که برگزار شود عاشقان کتاب را به خود جذب خواهد کرد، البته نمیتوان منکر شد که بعد مسافت بر حضور علاقهمندان در شهر آفتاب تأثیر خواهد گذاشت. با توجه به اولین سال برگزاری نمایشگاه در شهر آفتاب رخ دادن مشکلات و مسائل پیشبینی نشده اجتناب ناپذیر خواهد بود.
وی همچنین درباره مهمترین برنامههای انتشارات یساولی در سال جدید عنوان کرد: با توجه به گسترش کتابهای الکترونیک در دنیای امروزی، قصد داریم در سال جدید با ورود به این عرصه، از تکنولوژی روز در حوزه نشر عقب نمانیم. چرا که معتقدیم نمیتوان با پیشرفت تکنولوژی در عرصههای مختلف مبارزه کرد و این مسیری است که دیر یا زود باید به سمت آن رفت. بنابراین قصد داریم چند کتابی را به صورت الکترونیک راهی بازار نشر کنیم.
نظر شما